Moje Arboretum cz.7
Re: Moje Arboretum cz.7
Tys pikna 

Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ta biała ślicznota na pierwszym zdjęciu
Mam nadzieję, że kiedyś wpadnie w moje ręce
Chyba nie powinnam do ciebie zaglądać, bo aż ślinotoku dostaję na widok tak pięknej wiosny
Glicynii troszkę kory zdrapałam, wydaje się zielona... Od samego dołu przebłyskują zielone pączki, może jednak przeżyła...

Chyba nie powinnam do ciebie zaglądać, bo aż ślinotoku dostaję na widok tak pięknej wiosny

Glicynii troszkę kory zdrapałam, wydaje się zielona... Od samego dołu przebłyskują zielone pączki, może jednak przeżyła...
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przeżyła, przeżyła magnolia Małgosiu , ona późno puszcza listki
No chyba ,że jesienią zawiąże pąki kwiatowe , to są grube i wyraźnie widoczne. moja jest cała obsypana pąkami, da czadu 
A co do tej białej magnolii to chyba pomyliłam nazwy tj Double Diamond --kwitnie juz w marcu, pachnie i jest rzadkością

A co do tej białej magnolii to chyba pomyliłam nazwy tj Double Diamond --kwitnie juz w marcu, pachnie i jest rzadkością

- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ależ piękna wiosna u Ciebie - taka już na bogato 

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Karolciu,dawno nie zaglądałam,bo pogoda piękna była.Całymi dniami na dworze.I mimo,że z małym pomocnikiem,to ciągle jest w czym się dłubać
Jak zaglądałam,to weny twórczej nie było.Jakaś niechęc do pisania mnie dopadła.Śledzę głównie wątek sprzedażowy i warzywny.A już w swoim,to w ogóle nie chce mi się pisać...a i nikt prawie mnie nie odwiedza.Nudy piszę i pokazuję,to co się dziwic.Sama mało się udzielam
,to i inni zapomnieli o mnie.
A wszyscy tu pędzą jak szaleni z wątkami.U Was już kwiaty przekwitają,a u mnie dopiero w pąkach.Czym Was zaskoczyć?
Karolciu,pochwalę magnolie.Pięknie rozkwitają.Sama nie mam i pewnie nie zaryzykuję.U mnie wietrznie i mroźnie.
Wczoraj posiałam trochę warzyw i cynie.Ale nie takie pole ,jak u Ciebie.
U mnie też zakwitają pierwsze stokrotki.Widząc je,pomyślałam wczoraj o Tobie.Chyba powsadzam na ''trawniku'',bo w ogródku mi coraz mocniej zarasta nimi.
A dziś zimno i pochmurno,czasem deszcz.to przez okno oglądam świat.I nadrabiam zaległości na fo.

Jak zaglądałam,to weny twórczej nie było.Jakaś niechęc do pisania mnie dopadła.Śledzę głównie wątek sprzedażowy i warzywny.A już w swoim,to w ogóle nie chce mi się pisać...a i nikt prawie mnie nie odwiedza.Nudy piszę i pokazuję,to co się dziwic.Sama mało się udzielam

A wszyscy tu pędzą jak szaleni z wątkami.U Was już kwiaty przekwitają,a u mnie dopiero w pąkach.Czym Was zaskoczyć?
Karolciu,pochwalę magnolie.Pięknie rozkwitają.Sama nie mam i pewnie nie zaryzykuję.U mnie wietrznie i mroźnie.
Wczoraj posiałam trochę warzyw i cynie.Ale nie takie pole ,jak u Ciebie.
U mnie też zakwitają pierwsze stokrotki.Widząc je,pomyślałam wczoraj o Tobie.Chyba powsadzam na ''trawniku'',bo w ogródku mi coraz mocniej zarasta nimi.
A dziś zimno i pochmurno,czasem deszcz.to przez okno oglądam świat.I nadrabiam zaległości na fo.
- karolacha
No tak Jolu u Was biegun zimna, to nie dziwota ,że później wiosna zawita, ale w końcu też będzie
Ja często wspominam sobie Ciebie , Twoje dzieciaczki , ogródek ....Wiadomo, jak się ma troje dzieci to jest co robić , nie tylko na ogrodzie
Jaśmin od Ciebie będzie chyba kwitł a chryzantemki mają się b. dobrze
Pozdrawiam Was serdecznie
Jak mi się przyjmą patyczki hibiskusów to Ci wyślę ładne, kolorowe i kwitnące

Jak mi się przyjmą patyczki hibiskusów to Ci wyślę ładne, kolorowe i kwitnące

- jola1313
Karolciu,kochana jesteś
.Wtykaj wszystkie patyki.Masz takie piękne krzewy 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Karolcia też czekam na kwitnienie Twoich potworków na drzewie
A teraz urzekają mnie kwiaty tej nowej magnolii .Tulipanowa rabatka zapowiada obfite kwitnienie

- karolacha
Jadziu obecnie chwilowe ochłodzenie, ale jak znowu zrobi się ciepło, to u mnie ruszą wszystkie magnolie a glicynia już taka nabrzmiała ,że zaraz też zakwitnie . Oj miły to czas dla ogrodników 
-- 6 kwi 2017, o 14:38 --
Wtykam , wtykam Jolu i pamiętam o Tobie

-- 6 kwi 2017, o 14:38 --
Wtykam , wtykam Jolu i pamiętam o Tobie

- karolacha

Co za cudowności

A Ty nie uwierzysz co się stało... Pamiętasz, jak pisałam, że hoduję w łazience jednoroczne? No i tak sobie myślę, że przecież Święta, porządek trzeba zrobić, to wyniosę je do szklarni (olśniło mnie, że mamy szklarnie tak w ogóle

Pomijam fakt, że mi wszystko pięknie wykiełkowało, ale w większości zatrzymało się na pierwszej fazie kiełkowania

Pozdrawiam

Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
- karolacha
Ło matko jedyna !Monika
to straszne. Tyle hodowałaś , wyszły , rosły a kury w mig
O kurka wodna
Może za te nowalijki zniosą kolorowe jajka
No to więcej tego nie rób. Ja posiałam do gruntu i już mam na wierzchu cynie i inne na suszki . I jak będzie ciepło to będą na pewno szybko rosły. A ty musisz jakoś od kur roślinki ochronić
A już myślałam ,że Jasiu zjadł a tu niewdzięczne kury

No to więcej tego nie rób. Ja posiałam do gruntu i już mam na wierzchu cynie i inne na suszki . I jak będzie ciepło to będą na pewno szybko rosły. A ty musisz jakoś od kur roślinki ochronić

A już myślałam ,że Jasiu zjadł a tu niewdzięczne kury

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Japoniję
rzeczywiście Karolka masz u siebie
tyle kwitnących magnolii
a te krzewy w bieli to mirabelki .Moje Złotliny jeszcze nie myślą o budowie kwiatów jak na razie. Teraz masz kwitnące jabłonie, a za chwilkę będą to różane drzewa

- karolacha
Tak Jadziu to dzikie śliwy na dzikich działkach
ale wyglądają z daleka jak wiśnie 

- jola1313

A złotlin dopiero przycięłam i nawet pączków jeszcze na liście nie ma ,a co dopiero na kwiaty.Ten łaciaty złotlin ma pączuszki,ale gdzie mu do kwitnienia...
Za to mam pąki na powojniku

Zaczynam 'chorować' na magnolie