Moje Arboretum cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje Arboretum cz.7

Post »

Tys pikna :D
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ta biała ślicznota na pierwszym zdjęciu ;:oj Mam nadzieję, że kiedyś wpadnie w moje ręce :;230
Chyba nie powinnam do ciebie zaglądać, bo aż ślinotoku dostaję na widok tak pięknej wiosny ;:152 :wink:
Glicynii troszkę kory zdrapałam, wydaje się zielona... Od samego dołu przebłyskują zielone pączki, może jednak przeżyła...
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przeżyła, przeżyła magnolia Małgosiu , ona późno puszcza listki :lol: No chyba ,że jesienią zawiąże pąki kwiatowe , to są grube i wyraźnie widoczne. moja jest cała obsypana pąkami, da czadu :)
A co do tej białej magnolii to chyba pomyliłam nazwy tj Double Diamond --kwitnie juz w marcu, pachnie i jest rzadkością :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Ależ piękna wiosna u Ciebie - taka już na bogato ;:172
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Karolciu,dawno nie zaglądałam,bo pogoda piękna była.Całymi dniami na dworze.I mimo,że z małym pomocnikiem,to ciągle jest w czym się dłubać :wink:
Jak zaglądałam,to weny twórczej nie było.Jakaś niechęc do pisania mnie dopadła.Śledzę głównie wątek sprzedażowy i warzywny.A już w swoim,to w ogóle nie chce mi się pisać...a i nikt prawie mnie nie odwiedza.Nudy piszę i pokazuję,to co się dziwic.Sama mało się udzielam :oops: ,to i inni zapomnieli o mnie.
A wszyscy tu pędzą jak szaleni z wątkami.U Was już kwiaty przekwitają,a u mnie dopiero w pąkach.Czym Was zaskoczyć?

Karolciu,pochwalę magnolie.Pięknie rozkwitają.Sama nie mam i pewnie nie zaryzykuję.U mnie wietrznie i mroźnie.
Wczoraj posiałam trochę warzyw i cynie.Ale nie takie pole ,jak u Ciebie.
U mnie też zakwitają pierwsze stokrotki.Widząc je,pomyślałam wczoraj o Tobie.Chyba powsadzam na ''trawniku'',bo w ogródku mi coraz mocniej zarasta nimi.
A dziś zimno i pochmurno,czasem deszcz.to przez okno oglądam świat.I nadrabiam zaległości na fo.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak Jolu u Was biegun zimna, to nie dziwota ,że później wiosna zawita, ale w końcu też będzie :wink: Ja często wspominam sobie Ciebie , Twoje dzieciaczki , ogródek ....Wiadomo, jak się ma troje dzieci to jest co robić , nie tylko na ogrodzie :) Jaśmin od Ciebie będzie chyba kwitł a chryzantemki mają się b. dobrze :) Pozdrawiam Was serdecznie ;:196
Jak mi się przyjmą patyczki hibiskusów to Ci wyślę ładne, kolorowe i kwitnące :) :wit
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolciu,kochana jesteś ;:196 .Wtykaj wszystkie patyki.Masz takie piękne krzewy ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Karolcia też czekam na kwitnienie Twoich potworków na drzewie ;:167 A teraz urzekają mnie kwiaty tej nowej magnolii .Tulipanowa rabatka zapowiada obfite kwitnienie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu obecnie chwilowe ochłodzenie, ale jak znowu zrobi się ciepło, to u mnie ruszą wszystkie magnolie a glicynia już taka nabrzmiała ,że zaraz też zakwitnie . Oj miły to czas dla ogrodników :wink:

-- 6 kwi 2017, o 14:38 --

Wtykam , wtykam Jolu i pamiętam o Tobie :wit
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiejsze kwitnienia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwsza magnolia przekwita, płatki na ziemi, ale nastepne kwitną :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wyjątkowo duże kwiaty ma złotlin ;:63

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mam kwitnącą Japonię :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Kontakt:

Post »

;:oj
Co za cudowności :)
A Ty nie uwierzysz co się stało... Pamiętasz, jak pisałam, że hoduję w łazience jednoroczne? No i tak sobie myślę, że przecież Święta, porządek trzeba zrobić, to wyniosę je do szklarni (olśniło mnie, że mamy szklarnie tak w ogóle ;:306 ;:306 ;:306 ). Wystawiłam to wszystko na taras (10 razy w tą i z powrotem po schodach, ale to mi akurat dobrze zrobiło ;:306 ), postawiłam na tarasie i Janek się obudził ;:223 "Oporządziłam" Jaśka i idę na taras a tam źdźbła nawet nie zostało ;:145 Kury wypuszczone, bo zakaz odwołali niedawno i mnie tak załatwiły ;:145 wyobrażasz sobie?
Pomijam fakt, że mi wszystko pięknie wykiełkowało, ale w większości zatrzymało się na pierwszej fazie kiełkowania ;:306 tyle z moich wysiewów ;:223 Jedyne czego nie zeżarły to ketmia południowa, co ponoć nawet za ładna nie jest - tu na forum pisali, że nieciekawa ;:306
Pozdrawiam ;:168
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ło matko jedyna !Monika :( to straszne. Tyle hodowałaś , wyszły , rosły a kury w mig ;:222 O kurka wodna :!: Może za te nowalijki zniosą kolorowe jajka ;:306
No to więcej tego nie rób. Ja posiałam do gruntu i już mam na wierzchu cynie i inne na suszki . I jak będzie ciepło to będą na pewno szybko rosły. A ty musisz jakoś od kur roślinki ochronić :wink:
A już myślałam ,że Jasiu zjadł a tu niewdzięczne kury ;:223
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Japoniję :wink: rzeczywiście Karolka masz u siebie ;:oj tyle kwitnących magnolii ;:oj a te krzewy w bieli to mirabelki .Moje Złotliny jeszcze nie myślą o budowie kwiatów jak na razie. Teraz masz kwitnące jabłonie, a za chwilkę będą to różane drzewa
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Jadziu to dzikie śliwy na dzikich działkach :) ale wyglądają z daleka jak wiśnie :wink:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:oj A u nas jeszcze goło i wesoło ;:223 .Jabłonie i śliwki zakwitną może za miesiąc...
A złotlin dopiero przycięłam i nawet pączków jeszcze na liście nie ma ,a co dopiero na kwiaty.Ten łaciaty złotlin ma pączuszki,ale gdzie mu do kwitnienia...
Za to mam pąki na powojniku :heja .To chyba Błękitny Anioł tak szybko ruszył.I w liście i w kwiaty.Nie wiem,czy on zawsze taki szybki,czy tylko u mnie,bo był zadołowany i nakryty z góry pleksą.Ale inne ,po sąsiedzku zadołowane,ledwie puszczają niektóre,niestety od doniczki,nie z pędów.
Zaczynam 'chorować' na magnolie ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”