Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5

Post »

Lucynko przyjemny spacer zafundowałam sobie nocną porą . ;:65 ;:108 Chwastów nawet nie widziałam , Misia dzielnie mi towarzyszyła a piękna ci ona jest ;:138
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Lucynko. Zapewniłaś mi mnóstwo kolorystycznych doznań ;:138 . Dalie bardzo ładne , rudbekie w tylu kolorach , kosmosy takie wspaniałe ;:oj . Gdzie nie spojrzeć tam bajeczne kwitnienia ;:108 . Lucynko świetnie wyglądają Twoje rośliny i kolejny raz jestem zachwycona ich różnorodnością ;:138 . Udanej niedzieli życzę :wit .
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Lucynko witaj ;:196
Mało czasu na czytanie mam ..... oglądam zdjęcia ,które przedstawiają piękne kwiaty .
Kicia wygląda super jakby wąchała kwiaty :D
Zdrówka ;:168 ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Kochana, kwiatuchy jak marzenie ale Misia przebiła wszystko ;:oj ruchy arystokratki spojrzenie łowcy a futerko czyściutkie jak przystało na celebrytkę. ;:433
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Lucynko ależ u Ciebie piękne dalie. Kocham te kwiaty, ale nie mam gdzie przechowywać i pocieszam się tylko takimi z siewu. Kociaczek cudny i powiem Ci, że u mnie też zamieszkały dwa. Co prawda są nie wiele większe od pięści mojego eMa i jak próbuję się zbliżyć, to wieją do swojej skrytki pod schody, ale są u nas już dwa tygodnie i mam nadzieję, że z czasem się oswoją.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Witajcie!
Goście odjechali, w domu zrobiło się pusto, ale na szczęście jest FO, a na nim też goście. :tan
I pustka wypełniona! ;:303

Iwonko [coco 12] - witam Cię serdecznie. ;:180
Ta rudbekia to Cherokee Sunset. Nasionka dostałam od Agatki majalis. Ogromnie mi się podoba. ;:333
Co do pomieszania pór roku, to u mnie lato przeplata się z jesienią. Lilie dopiero zaczęły kwitnąć, a rudbekie kwitną już co najmniej od dwóch tygodni.
Dziwny jest ten rok. :roll:

Maryniu - zdaje się, że za bardzo dogadzam, niektóre rośliny zbyt wybujały.
Mam istny busz, przez który czasami trudno się przecisnąć. ;:7

Dorotko 71 - Miśka polowała na motyle, ale szczęśliwie ani jednego nie udało jej się schwytać. ;:63
Często też śpi sobie wśród kwiatów.

Soniu - nie na gołębie, ale na motylki wśród kwiecia kota polowania uskutecznia.
Nie ma tych dalii tak dużo, tylko mocno się rozrosły. Zbyt mocno i boję się, że zagrażają chryzantemom, które rosną na brzegu tej samej rabaty.
Masz rację, inspekt dobra sprawa.
Co do działkowego domku, to dzisiaj odbyła się debata w większym gronie i po burzy mózgów całe grono zdecydowało, że jednak lepiej będzie postawić ten nowy domek na miejscu starego. Tak więc jeszcze nie ma ostatecznej decyzji. I tak budowa zacznie się na przedwiośniu, więc dużo jeszcze czasu na przemyślenia. ;:24

Tereniu [TerDob] - cieszę się, że Ci się u mnie podoba. :)
Z tego, co sobie o tej rudbekii poczytałam, to ona jest jednoroczna, ale potrafi też przeżyć łagodniejsze zimy. To jest rudbekia 'Cherokee Sunsed'.
Nasiona oczywiście zbierać będę. Zapisuję więc Ciebie, ale Ty też sobie zapisz na wszelki wypadek.
Kota to wdzięczny temat fotograficzny. Dziękuję. ;:196

Irenko - miło mi, że spacerek sprawił Ci przyjemność, a jeszcze bardziej, że starałaś się chwastów nie dostrzegać. ;:167
Misia piękna, tak, najpiękniejsza, bo moja. ;:138

Ewelinko - Tyle pochwał, że aż się zarumieniłam po końcówki uszu...
Bardzo Ci dziękuję za wszystkie słodkie komplementy. ;:167

Alicjo - witaj, kochana, witaj! ;:168
Wszystkim nam brakuje czasu, ale nic to, nadrobimy podczas krótszych dni.
Kiciula niestety nie kwiaty wącha, tylko motylków wypatruje. ;:300 Szczęśliwie nie udaję się jej ich schwytać.

Stasiu - pięknie opisałaś moją Misiuńkę. ;:215 Ja bym tego lepiej nie zrobiła, choć mam ją na co dzień i najlepiej powinnam ją znać.

Asiu [cyganka] - Moje tegoroczne dalie też jednoroczne, bo żadna ubiegłoroczna zimy nie przetrwała, to i następnej też nie przeżyją w moim ciepełku. Zanim blok ocieplono, dalie przechowywałam, teraz już się nie da. Karpy kupiłam, ale w następnym sezonie zdam się na takie z nasion. One też są ładne.
Moja Misia po przyniesieniu do domu też była maleńka. Jeszcze nie potrafiła sama jeść i karmiłam ją przez smoczek. Jej mama zginęła pod kołem samochodu. Dzieci sąsiadów przyniosły maleństwo na półpiętro, ale nie potrafiły się zaopiekować, wobec tego zabrałam, wykarmiłam i jest moja. Kochana.
Twoje kotki oswoją się, wszak widzą, kto je karmi i poi. ;:167

Zapraszam do ogródka. Zdjęcia z wczoraj, dzisiaj nie miałam kiedy cykać.

Rozchodnik NN.Obrazek

Obrazek Szczawik Deppego.

Dzwonek NN.Obrazek

Gomfreny.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hortensja NN.
Obrazek

Obrazek

Tytoń ozdobny.Obrazek

Celozje pierzaste.
Obrazek

Obrazek

Na koniec coś, co sama wysiałam, ale nie podpisałam i - bij, zabij - nie wiem, co to jest. A bardzo mi się podoba.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz już Was pożegnam do jutra, bo zmęczenie daje o sobie znać.

Dobrej nocy, kochani. ;:97 ;:97
Jutro pospaceruję po Waszych ogrodach.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Lucynko nadrobimy w krótsze dni ;:108
Śliczny ten rozchodnik NN ,a te kwiatuszki na ostatnich zdjęcia :?:
Dobrej nocki ;:168
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko zbierałam się pochwalić sesję Koteczki,. ale widzę że w końcu nic nie napisałam. Pewnie też Cię zachwyciła Misia w kwiatach bo sesja wyszła bomba! Ukwieconą działkę masz cudownie, po prostu aż mi trudno wszystko ogarnąć tzn pochwalić każdy kwiatek ;:167 U mnie dwa dni siąpiło ale dzisiaj na razie spokój, słoneczka nie ma, ciepełka też a tu lato na półmetku ;:oj
Życzę dobrego tygodnia i dnia i idę jeszcze raz obejrzeć zdjęcia kocie ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko. Faktycznie ten rok dziwny ale na szczęście nie ma takich mega upałów jak rok temu ;:108 . Ja nie mam rudbekii no i bardzo żałuję a miałam przecież wysiewać . Strasznie w tym roku zaniedbalam te jednoroczne. Mus się poprawić ;:108. Hortensja NN ma bardzo ciekawy kolorek ;:108 a cała reszta równie urodziwa :D. Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Witam Lucynko w nowym tygodniu ! Różnorodność Twoich roślin imponująca! ;:63
Hortensja to hortensja serrata preziosa dobrze , że pokazałaś krzaczek to łatwo było mi zidentyfikować ... też ją mam ;:108

Miłego tygodnia!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Zacznę od zachwycania się Misią. Pozuje, jakby nigdy niczego innego nie robiła ;:433 Wśród kwiatów wygląda jak prawdziwa dama ;:108
Przepiękne rudbekie, szczególnie pierwsza i czwarta, czyli 'Cherokee Sunsed'. Jeżeli starczy Ci nasionek, to wyślij kilka i dla mnie ;:196
Inne kwiatki też cudne. Zapach lilii czuć z daleka ;:63
Listonosza będę wypatrywać, ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Wróciłam z wojaży po Waszych bogatych w cudowne kolory ogrodach. Jestem nimi zachwycona. :tan Wszystkimi. ;:303

Alicjo - mam nadzieję na zebranie nasionek tych różowych śliczności, bo kompletnie się pogubiłam i nie mam pojęcia zielonego, jak one się zowią. ;:223 ;:223

Obrazek

Marysiu [Maska] - Miśka non-stop wśród kwiatów urzęduje. Oczywiście gdy nie je i nie śpi. ;:306
Minioną noc calusieńką na działce spędziła, a dzisiaj cały dzień. Teraz odsypia i w domu spokój. :tan
Ciepełko podobno idzie i ma dojść pod koniec tygodnia. ;:3 Pilnie potrzebne. 8-) Głównie dla pomidorków.

Obrazek

Ewelinko - rudbekie zawsze warto mieć, bo one nigdy nie zawiodą i kwitną nawet nieproszone - same się sieją, rosną w każdych warunkach pogodowych, są bezobsługowe, a wyglądają jak małe słoneczka, co poprawia humor w ponure, pochmurne, a nawet deszczowe dni. ;:215

Obrazek

Maryniu - dziękuję za podanie imienia mojej hortensji. ;:196
Ona jest jeszcze malutka. Jesienią dostałam małą sadzonkę od sąsiadki. Jednak zapewne chce się wykazać, bo zakwitła kilkoma kwiatkami. ;:333

Obrazek

Iwonko 1 - faktem jest, że koty są fantastycznymi fotomodelami. ;:303
Rudbekie wydały mnóstwo kwiatów, a jeszcze pąki widać. ;:63 Oczywiście zbiorę nasiona i już sobie Ciebie zapisałam.
Nareszcie zakwitły pachnące lilie. ;:333 Jeszcze nie wszystkie, jeszcze czekam na kolejne. Jakoś w tym roku długo zbierają się do kwitnienia, ale nic to - dłużej będą cieszyły oczy i nos. ;:303

Obrazek

Mały spacerek?
Zapraszam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pysznogłówka cytrynowa.Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziękuję za miłe towarzystwo. ;:4
Dobrej nocy wszystkim i udanego tygodnia. ;:97 ;:97 ;:97
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko nie wiem czy pysznogłówka cytrynowa mi nie wyszła czy jej nie wysiałam ;:306 tyle tego było! Moja cleome coś się nie zbiera do kwitnienia. Tylko w pierwszym roku siania miałam cleome jak drzewa (same białe), potem już nie mimo że sieję co roku. Miśka taka puszczalska? całą noc poza domem ;:185
No to niech nam te pomidorki dojrzewają, dobrej nocy ;:196
Iwona i Piotr
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko wspomniałaś o pysznogłówce cytrynowej, a nie mogę coś znaleźć fotki :?:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko ja też gości lubię, byle nie za długo. :wink: Różowa roślina z siewu cudna, ;:oj cebulowa ixia ma bardzo podobne kwiaty. Róża okrywowa pięknie kwitnie, moje już pojedyncze kwiaty mają. Widok na lilie z kleome przepiękny i fiolety w tle, heliotrop ślicznie się rozrósł. ;:215 Pozdrawiam i słońca życzę. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”