Błażej to jeszcze trochę Ci smaka zaostrzę.

Dla mnie to byłby sezon obfitości, jakbym tyle miał.
 Dla mnie to byłby sezon obfitości, jakbym tyle miał.  

ale arbuzy cudne w przyszłym roku stawiam sobie za punkt honoru doczekać się takich wielkoludów, a powiedz czym nawozisz swoje arbuzy ? i jaką masz glebę, ja mam bardzo lekką i wszystkie dyniowate muszę dobrze nawozić obornikiem i podlewać, bo gleba schnie w mgnieniu oka
  ale arbuzy cudne w przyszłym roku stawiam sobie za punkt honoru doczekać się takich wielkoludów, a powiedz czym nawozisz swoje arbuzy ? i jaką masz glebę, ja mam bardzo lekką i wszystkie dyniowate muszę dobrze nawozić obornikiem i podlewać, bo gleba schnie w mgnieniu oka   

Piękny widok

Osiąga b. duże rozmiary
 Osiąga b. duże rozmiary   

Tego pierwszego rozkrajałam dużym nożem, na tego od razu zabrałam się z piłką ręczną.
 Tego pierwszego rozkrajałam dużym nożem, na tego od razu zabrałam się z piłką ręczną.   

Ja nie mam czasu się wziąć za swoje, chyba mi tylko pozostanie wybranie nasionek. W domu, po przygodzie zeszłorocznej z Habanero mustard i Trinidad scorpion moruga yellow, nikt nie chce tknąć moich papryk.
 Ja nie mam czasu się wziąć za swoje, chyba mi tylko pozostanie wybranie nasionek. W domu, po przygodzie zeszłorocznej z Habanero mustard i Trinidad scorpion moruga yellow, nikt nie chce tknąć moich papryk.   A mówiłem że już tak ostrych nie wysiewam.
 A mówiłem że już tak ostrych nie wysiewam.