Kolczaste serce Jagny

Zablokowany
x-ja-a

Re: Kolczaste serce Jagny

Post »

Ewa :wit Też jestem ogromnie ciekawa Lacre. Naczytałam się, że pierwsze kwiaty potrafią być nieciekawe, więc mam nadzieję, że jestem psychicznie przygotowana na wszelkie niespodzianki. A z Garden może jeszcze tak zupełnie nie rezygnuj, wiele miejsca nie zajmuje a oko cieszy. Za futrzankę wielkie dzięki ;:167 Właśnie się najadła i zaległa na kanapie. Więc chyba już jest dobrze ;:215
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Miejsce kurczy się w oczach :-) A jeszcze tyle chciejstw jest :-)
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę że sunia już w lepszej kondycji ;:215 Lacre od pierwszego kwitnienia miała u mnie piękne kwiaty i tak mną zakręciła że zakupiłam kolejne ,ta róża jest u mnie królową ogrodu ;:173 polecam ją z całego serca ;:108 Jaga jestem fanką widoków ogólnych ,a twój widok jest nieziemski ,wręcz bajkowy,piękny ;:167 tak tu nam skromnie...że nie ,że mały ,że chorowity ,a tu proszę bach!! i wielkie piękne krzaczory ;:224
x-ja-a

Post »

Oj, Ewa, skąd ja to znam ;:130 Zaczynam chwilami marzyć o jakiejś ostrej zimie, że może część róż wypadnie i będę miała miejsce na nowe... ;:224

Tolinko ;:306 Ten widoczek udał się tak dzięki temu, że akurat po obu stronach ścieżki coś kwitnie. Nie zawsze tak to wygląda :lol: No i z daleka nie widać plam na liściach, chwastów i takich tam "usterek" ;:198 Ale bardzo się cieszę, że Ci się podoba ;:168 A Tulcia ma się naprawdę dobrze. Je, biega, wskakuje na kanapę, czyli jak zwykle. Jakby ludzie tak się czuli kilka dni po wycięciu woreczka żółciowego i śledziony, to by szpitale ziały pustkami :D
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36

Post »

Odkąd wczoraj odkryłam Twój wątek, nie mogę się od niego oderwać ;:180. Różowe róże to też moje faworyty, ale Twoje charakterystyki sprawiają, że chichram się do laptopa jak wariat. I zostałam fanką Niemęża. Muszę sprzedać patent z dereniem mojemu M, chociaż on akurat dereń rozpoznaje bardzo dobrze bo z jego owoców robi nalewki. Ale wszystkie iglaki to dla niego choinki (a mam jodłę, świerki, sosny, tuje i jałowce).
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
x-ja-a

Post »

Cześć Kasia :wit Fajnie, że wpadłaś. Cieszę się bardzo, że Ci się podoba :D Niemąż (o, ta pisownia bardzo mi się spodobała, dzięki! :D ) na pewno się ucieszy, że staje się coraz bardziej popularny na forum, chociaż właśnie to mi przypomniało rozmowę, którą niedawno przeprowadziliśmy i mogę zacytować, bo ma związek z ogrodem.
Pieliłam sobie i usuwałam z jednej z rabat sporo zielska. Niemąż siedział na tarasie i czytał książkę. W pewnym momencie słyszę za plecami:
-O, widzę, że prześwietlasz rabatę?
Aż mi grabki wypadły.
- Skąd ty znasz takie fachowe określenia jak "prześwietlać rabatę"? Czyżbyś tak naprawdę świetnie znał się na ogrodnictwie i
potajemnie przede mną siedział po nocach na moim forum?
- Oczywiście - mówi on całkiem poważnie - "Stokrotka-98" to ja. (sprawdziłam, nie ma kogoś takiego na naszym forum ;:209 )
- Tak? To dlaczego się nie przyznałeś?
- Bo wtedy to JA bym musiał prześwietlać rabatę - i wrócił spokojnie do książki

:roll:

Choinka też ładnie :;230 Widać Twój M lubi święta :lol: Byłam u Ciebie. Wspaniale, że tak pięknie zaopiekowałaś się zaniedbanymi roślinami. No i róże płożące mnie rozwaliły :lol:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jajagna masz super męża,pozytywnie nastawiony do badyli ;:333
Prześwietlanie rabat ;:306 Garden of Roses mam i popieram,że wspaniała róża do tej pory kwitnąca ;:215
x-ja-a

Post »

Ania, a ja właśnie byłam w tej chwili u Ciebie ;:306 Niemąż jest dobrze nastawiony do badyli, bo wie, że ja jestem do nich dobrze nastawiona :D Garden of Roses, oh yeah... dlatego zamówiłam drugą ;:224
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ochhhh Wy kusicielki różane potrzebuję też drugiej róży to Amelia renaissance i gdzie obie na raz kupię ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jajagna dzięki za odwiedziny:) Mój M tylko kiwa głową na moje chciejstwa i mówi.... Ale gdzie ty to posadzisz? ;:303
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Kontakt:

Post »

Annes 77 pisze:Jajagna dzięki za odwiedziny:) Mój M tylko kiwa głową na moje chciejstwa i mówi.... Ale gdzie ty to posadzisz? ;:303
Ha , ha skąd ja to znam , aczkolwiek tez powoli zastanawiam sie : gdzie ja to posadzę :-))
x-ja-a

Post »

Mój Niemąż nie ma bladego pojęcia ile ja jeszcze kolczastych zamówiłam ;:224 Nie pyta, ja nie mówię, mimo, że kurier jest zamówiony do jego rodziców (tylko emeryci i dzieci w wieku przed-przedszkolnym są w domu w godzinach, w których jeżdżą łaskawie kurierzy w mojej okolicy) i to on dostarczy mi pudło. Pewnie po wielkości pakunku się zorientuje ile tego jest i się zastanowi "Rany, gdzie ona to posadzi?" ;:306
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Kontakt:

Post »

jajagna pisze:Mój Niemąż nie ma bladego pojęcia ile ja jeszcze kolczastych zamówiłam ;:224 Nie pyta, ja nie mówię, mimo, że kurier jest zamówiony do jego rodziców (tylko emeryci i dzieci w wieku przed-przedszkolnym są w domu w godzinach, w których jeżdżą łaskawie kurierzy w mojej okolicy) i to on dostarczy mi pudło. Pewnie po wielkości pakunku się zorientuje ile tego jest i się zastanowi "Rany, gdzie ona to posadzi?" ;:306
Pudło nie jest ani duże , ani ciężkie nawet jak będzie naście rózyc:-) nie podpadnie , trudniej będzie to upchać do namoczenia :-)
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

jajagna pisze: Ale zapytany zawsze chętnie doradza. Jak na przykład ostatnio, kiedy zapytałam gdzie według niego powinniśmy przesadzić duży krzew Angeli, która jest za duża na rabatę i powinna mieć swoje, wyeksponowane miejsce. Zamyślił się poważnie, po czym radośnie oznajmił: "Wiem! Koło skrzynki elektrycznej!" Skrzynka jest oczywiście przy drodze, po zewnętrznej stronie płotu ;:173
Po prostu genialne... :;230 Nic dodać, nic ująć, to typowe dla naszych facetów ;:306 A propos derenia... to muszę swojemu M zrobić test znajomości naszych ogrodowych roślin. Nie róż, bo te rozpoznaje nawet niektóre z nazwy ;:224 Ciekawa jestem czy będzie znał nazwę chociaż jednej nie róży? :roll:
jajagna pisze:Mój Niemąż nie ma bladego pojęcia ile ja jeszcze kolczastych zamówiłam ;:224 Nie pyta, ja nie mówię, mimo, że kurier jest zamówiony do jego rodziców (tylko emeryci i dzieci w wieku przed-przedszkolnym są w domu w godzinach, w których jeżdżą łaskawie kurierzy w mojej okolicy) i to on dostarczy mi pudło. Pewnie po wielkości pakunku się zorientuje ile tego jest i się zastanowi "Rany, gdzie ona to posadzi?" ;:306

Ja swojego zawsze uprzedzam, że przyjadą nowe róże, a on już nawet nie pyta ile i po co, bo wie, że kupowanie nowych kolczatek jest silniejsze ode mnie i żadne perswazje tutaj nie zdadzą się na nic :;230 Chociaż o ostatnich zakupach z serii Circus wcale mu nie powiedziałam, a on i tak się nie zorientował, że to nowe...albo udawał, że nie widzi :;230 Przy tej ilości, to zupełnie możliwe, że już się pogubił. Tylko ja się orientuję, gdzie co mam i ile ;:209
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny a małe kłamstewko,ze to od forumki?
A tak na poważnie mój niby mi nie wymawia,ale zawsze pyta ciekawe gdzie znajdzieszmiejsce...
Pewnego dnia kilka razy usłyszał jak klnę na róże ,które mnie srogo pokuly i oczywiście musial sie odezwać :D A co ja poradzę ,ze tak je kocham i mam do nich anielska cierpliwość ....gadam do nich :wit
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”