Moje zielone

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
koniczynka2014
1000p
1000p
Od: 12 kwie 2014, o 08:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje zielone

Post »

Jakie fiołkowe przedszkole , a te mikruski to dopiero liście ;:167
Awatar użytkownika
2iza
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 13:27

Post »

Piękne maluszki ;:138 oby zdrowo rosły i się przyjmowały, a tak a propos dokumentacji to za rok może dwa jak się gdzieś wróci do tych fotek i spojrzy się na to co nich urosło... ;:oj aż serce szybciej bije. Ja z moimi hojami tak miałam i się nadziwić nie mogłam, dlatego warto robić takie fotki.
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p
Od: 1 kwie 2014, o 21:32

Post »

Paulinko, oczywiście, że będę miała Cię na uwadze, bo u mnie na parapetach wszystko się nie pomieści :;230 Co do brokuła to Melasa trafila w dziesiątkę- to Senk's Say What?.
Melasko, druga odpowiedź niestety błędna, może Cię zaskoczę ale ten maluszek to Senk's Fruit Fly ;:oj , natomiast Rokoko Trailer jest widoczny w drugim rzędzie maluszków w kieliszkach na samej górze (też dwa listki).
Iwonko, ten olbrzym to Jan Kijano, gratis przyszły także Ma's Secret Chill, Buckeye Spellbinder oraz Balerina, którą podejrzewam o bycie Buckeye Ballerina. Napisałam zapytanie do sprzedającej, to może się wyjaśni.
koniczynka2014, te maluch jak dla mnie są najbardziej urocze ;:167
2iza, staram się tak wszystko fotografować, a póżniej jak przeglądam swój wątek, to tylko sobie myślę "jak te dzieci szybko rosną" :;230

Zagadka wyjaśniona. Moja piękna nieznajoma to ??-???????? / RS-Balerina (Repkina).
Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy? Oscar Wilde
Fiołki i reszta zielonej ferajny
Awatar użytkownika
2iza
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 13:27

Post »

hehe... :;230 w sumie można i tak, a najlepsze to jest to, że później "rodzic" może podziwiać owoc swojej pracy.
Awatar użytkownika
Melasa
100p
100p
Od: 25 lip 2014, o 18:47

Post »

justyna111,

to niech te maluszki Senk's Fruit Fly szybko rosną! Chcę takiego! Boże, to mi przypomina Plastusiowy Pamiętnik hehhehe Taki fiołek dla Plastusia! ;:306
??-???????? całkiem ładna, ale ja już mam dwa takie "kalafiorki" podobne do siebie - Ślubny Bukiet i Quilting Bee. Niemniej strzępiaste białaski są super, pięknie, obficie kwitną :D
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p

Post »

Postanowiłam Was zanudzić, tak więc dziś znów zdjęcia ;:306

Smokey Moon już tuż, tuż... Już teraz mam wrażenie, że kwiaty będą różnie wybarwione. Na niektórych widać dodatki zieleni, na innych zaś tylko zgaszony fiolet. Ależ ja na niego czekam ;:65

Obrazek Obrazek

Kei Yoki nie czekał tak długo i już postanowił się zaprezentować w całej okazałości :uszy Szkoda, że tylko jeden kwiatuszek. Ależ się namęczyłam, żeby uchwycić ładnie na zdjęciu te wszystkie linie i paseczki...

Obrazek

Skrętniki dalej kwitną, właśnie dziś zdarzyło się to o czym ostatnio pisałam, czyli lekko zaczepiłam kwiatem Geronimo o firankę, przez co trochę się zsunął... Jak ja tego u nich nie lubię. Teraz albo spadnie, albo zaraz uschnie.

Obrazek Obrazek
Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy? Oscar Wilde
Awatar użytkownika
illonka
500p
500p
Od: 25 mar 2011, o 13:19

Post »

Piękne zakupy, zaszalałaś :D

A co to za pstrokate miniaturki? Zdradź nazwy odmian, bo w razie czego zajmuję kolejkę jak podrosną :lol:
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p

Post »

Ilonko, pstrokate miniatury to: Alan's Fallen Angel (A. Murphy), Celina Elegance (H. Pittman), Rob's Combustible Pigeon (R. Robinson). Jeśli będziesz w przyszłości zainteresowana to jak najbardziej zarezerwuję :)

Dziś bukiecik chimerkowy :lol: Pozbawiłam rozetkę wszystkich pąków i zajmę się jej kształtowaniem. Jeśli efekt będzie pozytywny, będą i zdjęcia.

Obrazek

Dziś rano niespodziankę zrobił mi Smokey Moon, witając mnie rozkwitniętym kwiatem ;:167 Tak na marginesie, czy tylko mi przypomina trochę wampirka? :twisted: Myślałam, że kwiaty będą trochę większe, ale i tak są urocze (średnica kwiatu 2,4 cm; rozety 22 cm).

Obrazek Obrazek

Jeszcze raz Kei Yoki, nie mogę się na niego napatrzeć, a dzięki Illonce dowiedziałam się, że dzięki chlorofilowi zawartemu w zielonek części obwódki kwiaty długo zachowują świeżość. W zeszłym roku zaschła cała łodyżka a kwiat dalej leżał na rozetce niezmieniony. Nawet go nie oberwałam, bo żal by było :wink: (średnica kwiatu 3,2 cm; rozety 18 cm).

Obrazek
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p
Od: 9 sie 2014, o 16:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justynko czy tą chimerę to Masz z kwiaciarni? Yoki piękności ;:167
Awatar użytkownika
Melasa
100p
100p

Post »

justyna111,

Kei Yoki rewelacyjny! :D Pięknie się wybarwił :D
Smokey Moon też niczego sobie. Taki dość tajemniczy jegomość, powolutku się otwiera... :)
Bukiecik chimerkowy super! Fajne ma te wiatraczki :D
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p

Post »

Iwonko, kupiłam ją w marcu w LM :) Melasko, też mi się bardzo podoba Kei Yoki, szczególnie teraz ma bardzo fajną obwódkę.
Awatar użytkownika
Melasa
100p
100p

Post »

justyna111,

to jest ta chimera, która nie zasługiwała na foto relację? ;:oj
I to taka ładna z LM??? ;:oj
No, wiesz, przecież cudna jest ;:167

Kei Yoki i fajną ma tę obwódkę, i te rozmaziane paski w środku. Mnie by tak nie zakwitł. Widać, że wychuchany kwiatuszek ;:138
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p

Post »

Melasa, tak to ta sama. Pąków i kwiatów to ona miała dużo, ale rozeta wyglądała fatalnie, dodatkowo liście zewnętrzne są w plamach. Postanowiłam zrobić jej przerwę od kwitnienia, żeby właśnie mogła ładnie ukształtować liście. Co do Kei Yoki, to pewnie by Ci zakwitł równie ładnie :wink: Ja go jakoś specjalnie nie rozpieszczam - raz w tygodniu podlany nawozem i to tyle, czasem kąpiel.
akwe19
100p
100p
Od: 23 gru 2014, o 18:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne masz kwiatuchy . ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam Ewka
Ewka i jej doniczkowce.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 43&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
illonka
500p
500p
Od: 25 mar 2011, o 13:19

Post »

Super, że bierzesz się za rozetkę :D

Kwiaty śliczne, Smokey Moon niezwykły kolor, pokaż koniecznie gdy się w pełni rozwinie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”