To bylo tak.......cz 2
Re: To bylo tak.......cz 2
Witajcie dziewczynki,nic nie posadziła
m bo kosic chwasty musiałam i kosiarka padla
.poznij było ognisko i właśnie wróciłam i na fo zajrzalam.truskawek niestety nie pojadlambo mnie dzireciaki wyprzedziły. Najważniejsze że pomidoraski zdrowo rosną,świeże listki nie mają zadnych oznak chorobowych po tych opadach i gradzie przepraszam za błędy ale piszę z telefonu i nie za bardzo mi to idzie
m bo kosic chwasty musiałam i kosiarka padla
.poznij było ognisko i właśnie wróciłam i na fo zajrzalam.truskawek niestety nie pojadlambo mnie dzireciaki wyprzedziły. Najważniejsze że pomidoraski zdrowo rosną,świeże listki nie mają zadnych oznak chorobowych po tych opadach i gradzie przepraszam za błędy ale piszę z telefonu i nie za bardzo mi to idzie
Pozdrawiam. Ewa
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu Twoje roślinki do wysadzenie wyglądają jak zdjęcie ze szkółki
ależ masz przed sobą sadzenia..... ale to chyba najprzyjemniejszy etap prac.... uwielbiam sadzić roślinki.... niestety u mnie ten etap, to tylko wspomnienie 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Masz trochę do posadzenia
U mnie też stoi kilka doniczek, ale poczekam, aż deszcz spadnie
Tak sucho, że bez podlewania się chyba nie obejdzie. Od dwóch dni pojawiają się chmury, ale że tak powiem, jałowe 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewciu miło spędzony czas się liczy 

Aguś
Mówisz Aguś ,że u Ciebie to już wspomnienie
Fajnie masz mnie niestety to dopiero czeka bo w ten weekend absolutnie nic nie posadziłam- czasu zabrakło .
Ewunia
- U mnie mimo że padało ostro przez tydzień nastała susza - ale tak to jest na piaskach.
Marysiu
- jeszcze w tym roku po zimie miałam niesamowite parcie na nowe roślinki- teraz mnie to przeraża . Człowiek siedzi w zimę przed kompem patrzy na te Wasze wspomnienia z ogrodu , na nasiona i zaczyna wariowac . Zakupiłam nasion mnóstwo i okazało się że nie ma gdzie wysiać - wiec na szybko coś zorałam i wysiałam - wszystko na jednym miejscu . przez suszę nie wiele wzeszło . Coraz częściej myślę o tym aby zrezygnować z bylin na rzecz iglaków i krzewów 

Ewunia

Marysiu

Pozdrawiam. Ewa
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Ewciu ogród nie jest tylko do pracy ,ale również do odpoczynku 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
No własnie Elu a ja mam wrazenie że w ogóle nie mam czasu na odpoczynek dlatego zostanie przykryte włókniną i na to pójdą iglaki
Pozdrawiam. Ewa
- ewamaj66
Ale tak całkiem bez bylin? Szkoda będzie. A zimą znowu się napatrzysz 

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Ewciu ,no to nie poszalałaś .Ja mam też dużo iglaków i krzewów i na tych rabatach ,gdzie one rosną prawie nie rośnie zielsko .Pomiędzy nimi posadziłam jałowce ,które teraz gęsto pokrywają ziemię .Jest to dobre rozwiązanie ,bo czas upływa a my też ,więc siły coraz mniej .Tu gdzie hodujesz kwiaty ,to zawsze się narobisz ,ale to jest też przyjemne .Posadź sobie krzewy i iglaki ,bo one dosyć długo rosną ,
a słoneczny kawałek zostaw sobie na bylinki .Będziesz miała przyjemne z pożytecznym
a słoneczny kawałek zostaw sobie na bylinki .Będziesz miała przyjemne z pożytecznym

Witaj Ewuniu
(ewamaj) Tak całkowicie to nie - Kupię coś zadarniającego - jakieś floksy szydlaste żeby wiosną ładnie wyglądało
. Mam nadzieję że zima już nie przyczyni się do dalszych zakupów bylin- za bardzo w kościach odczuwam to odchwaszczanie . Działka miała być odskocznią a ja na niej w weekend zasuwam więcej niż przez 5 dni w tygodniu- do środy chodzę nieprzytomna
Kilka fotek
Juz niedługo się zacznie pokaz hortensji
,jedna część już w pączkach ,a druga dopiero pokaże
Early sensation już zaczyna pomalutku

Trzcinniczek po deszczach przeszedł samego siebie

no i to by było na tyle bo fotosik przestał działać
.
Dobrej nocki wszystkim życzę

i o to mi Ewuś chodzi , dlatego kupiłam azalki- jeszcze tylko troszkę iglaków płożących i będzie gitewa_rozalka pisze:Ewciu ,no to nie poszalałaś .Ja mam też dużo iglaków i krzewów i na tych rabatach ,gdzie one rosną prawie nie rośnie zielsko .Pomiędzy nimi posadziłam jałowce ,które teraz gęsto pokrywają ziemię .Jest to dobre rozwiązanie ,bo czas upływa a my też ,więc siły coraz mniej .
Ewuniu jakaś rabata pewnie będzie , ale na pewno nie duża, reszta pójdzie na włókninę- żebym miała pomocników to byłoby co innego,ale w tym przypadku to ja się zaoram.ewarb pisze:Ewa nie rezygnuj z bylin, będą dodatkiem do iglaków i krzewów.
Kilka fotek
Juz niedługo się zacznie pokaz hortensji
,jedna część już w pączkach ,a druga dopiero pokaże

Early sensation już zaczyna pomalutku

Trzcinniczek po deszczach przeszedł samego siebie

no i to by było na tyle bo fotosik przestał działać

Dobrej nocki wszystkim życzę

Pozdrawiam. Ewa
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
Ewciu,
z powodu Twojej rezygnacji z bylin, jestem na Ciebie oficjalnie obrażona
myślałam że będziesz miała takie okazy o których nigdy nie słyszałam
bo wiem że jesteś do tego zdolna, a znając Twoje fazy jeśli się na coś uprzesz
to miałabyś przepięknie i inaczej niż u wszystkich, a tu kicha!!!
Apeluję do Ciebie, zastanów się jeszcze i przemyśl to, mam nadzieję że wyjdzie z Ciebie ten kosmita który Cię do tego namawia
i będziesz znowu naszą Ewcią byliniarą

z powodu Twojej rezygnacji z bylin, jestem na Ciebie oficjalnie obrażona
myślałam że będziesz miała takie okazy o których nigdy nie słyszałam
bo wiem że jesteś do tego zdolna, a znając Twoje fazy jeśli się na coś uprzesz
to miałabyś przepięknie i inaczej niż u wszystkich, a tu kicha!!!
Apeluję do Ciebie, zastanów się jeszcze i przemyśl to, mam nadzieję że wyjdzie z Ciebie ten kosmita który Cię do tego namawia
i będziesz znowu naszą Ewcią byliniarą

Pozdrawiam, Agata.
- Piotr=)
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
To ładne masz te hortensje, moje jeszcze nie maja paków 

Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- czar_na
- 1000p
- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo wpadłam na nowy wątek i przeczytałam od deski do deski. Ogród masz fantastyczny
aż nie do uwierzenia ,że to , to samo miejsce co pokazywane na 1szych fotach w pierwszym wątku.
Jestem pod niesamowitym wrażeniem klimatu jaki tworzysz i piękna roślin jakie rosną u Ciebie na piachach.
Kompozycja "nabramowa" świetna - trzymam kciuki by rośliny ładnie odbiły ,bo bardzo jestem jej ciekawa
pozdrawiam Cię bardzo ciepło i zapisuję wątek byś mi już więcej nie uciekła

Jestem pod niesamowitym wrażeniem klimatu jaki tworzysz i piękna roślin jakie rosną u Ciebie na piachach.
Kompozycja "nabramowa" świetna - trzymam kciuki by rośliny ładnie odbiły ,bo bardzo jestem jej ciekawa

pozdrawiam Cię bardzo ciepło i zapisuję wątek byś mi już więcej nie uciekła

- ewamaj66
Trzcinnik Karl Foerster kupiłam w zeszłym roku i wyglądał tak sobie. Teraz jestem zachwycona kolumnowym pokrojem i kolorem-ciemnozielony
Czekam na kwiaty