Ogródek Robaczka cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 6

Post »

i jak tam dzionek? :D
pochmurno i kropi i dzień od rana pełen wrażeń......... ;:173
zazdroszczę wyprawy do zakątka różanego ;:224
miłego dnia ;:196
fiwonka

Post »

Kasiu, odwiedzam Twój ogród od jakiegoś czasu i jestem po prostu zachwycona, tyle pracy w niego wkładasz ;:oj poza tym dzięki Tobie dostałam totalnego bzika na punkcie róż, są bajeczne! Powiedz mi, czy masz położoną agrowłókninę na rabatach kwiatowych? cały czas się waham czy wszędzie ją wykładać...
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzień dobry :wit
Szaro-buro za oknem więc nie miałam chęci na wstanie z łóżka..zapach kaweczki dopiero mnie zmobilizował ;:131

Rewi, ta róża to Nostalgie, a kot bezimienny :lol:
Marysiu, u mnie dzisiaj taka pogoda, że też nie odważyłabym się pić kawy na tarasie ;:185 Zimno, wieje i deszcz ;:222
Ula, stosuję wiosną hydrocomplex - na trawnik i wszystkie rośliny. Napisałam standardowy, bo każdy nawóz z dużą ilością nawozu będzie ok. Dużo osób stosuje azofoskę.
Kozino, witaj! bardzo dziękuję za życzenia :) Ja też coraz intensywniej myślę o wiośnie, ale w takie dni jak dzisiaj trudniej sobie ją wyobrazić...
Ewa, Konwalia, Monia, małe koty są fajne, zwłaszcza na zdjęciach ;-)
Agnieszko, pogoda była naprawdę piękna, więc w promieniach słonka kawka na tarasie smakowała wyśmienicie ;:173
Elu, dobrze, że mnie znalazłaś, ja też mam zaległości u Ciebie ;:7
Boniu, dzisiaj zauważyłam że pękają nasionka heliotropu, myślę, że za kilka dni będzie nawet co sfotografować ;:oj Na razie mój obiektyw nie uchwyci takiej mikro-skali ;-) Dużo zamówiłaś nasionek, będzie co podziwiać! Chciałam kupić białe lwie paszcze, ale nie znalazłam. Byliny też wybrałam, podobnie jak lilie, z różami jeszcze poczekam ;-)
Cześć Marta! Pogoda u nas taka sama, do bani. Chciałam wyjść na chwilę do ogrodu, ale nie przestaje padać...Miłego, mimo wszystko :wit
Iwonko, witaj! dziękuję za wpis i komplementy, bardzo mi miło, że mój ogród Cię zainspirował ;:131 Jeżeli chodzi o agro, miałam położoną na wszystkich rabatach, ale odkąd powstają rabaty różane (od ubiegłego roku) agrowłóknina jest systematycznie wywalana, bo podziurawiona i tak nie spełnia swojej roli. Poza tym ciągle coś dosadzam, więc agro odpada. Pomaga jednak na rabatach gdzie są głównie duże krzewy, bo ogranicza chwasty, których u mnie cała masa ;:219

Miłego dnia kochani, choć za oknem plucha, ale za to do 1 marca mamy tylko 54 dni :D
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasia witaj , u mnie juz biała kołderka i ciagle pada :tan i oby posiadziała jak najdłuzej :uszy
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Kasiu - czy Ty wiesz, że już w najbliższy piątek będzie czwórka na początku? ;:215
Twoje hortensje na ostatnich zdjęciach są takie ogromne, ile lat masz je u siebie? Śliczny kociaczek na rabatce :)
fiwonka

Post »

Dziękuję Kasiu za odpowiedź. W sumie potwierdziły się moje przypuszczenia. Mój M. upiera się, żeby wszędzie dawać agrowłokninę, ale nie byłam do tego przekonana. A chwastów u mnie też od groma i jeszcze trochę :evil:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, zazdroszczę śniegu, oby utrzymał się na zapowiadane mrozy i ochronił Ci roślinki :uszy
Małgosiu, odliczanie coraz przyjemniejsze ;:65 Hortensje rosną w ogrodzie od 2 lat, tak jak wszystkie roślinki, to będzie dopiero nasz 3 sezon ogrodowy. Kupowałam ładne egzemplarze, w sporych donicach ;:108
Iwonko, na rabatach gdzie będziesz dosadzać jednoroczne czy cebulowe agrowłóknina nie ma sensu. Ja sypię podwójną warstwę kory, ale plewienie i tak nieuniknione bo za płotem mam łąkę... ;:131
*moje wątki*
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Sypie i sypie i tak tajemniczo wygląda ogród że aż chciałoby się wejść w ten zaczarowany świat. ;:170 Cieszę się jak dziecko z tego śnieżku i liczę że poleży troszkę dłużej. :heja
Ty z Ewunia piłyście kawkę na tarasie a u nas lało calutki dzień, w nocy przymroziło a teraz jest jak w bajce. ;:303
Tą hortensję masz boską i nic tylko podziwiać. Mam kilka ale zdecydowanie mają za mało wody żeby pokazały się z ich lepszej strony. ;:173
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A u mnie jesień w pełni-pada i pada -deszcz rzecz jasna
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Kasiu mówisz szaro - buro za oknem u mnie śnieżne popołudnie , więc dodaj trochę kolorów i pokaż proszę jak masz na podorędziu swoje : pastellę , Chipka, Luise O , Heidi ale jeśli to możliwe z towarzystwem , marudzę ale kwiaty znam a bardziej obrazowo chcę sobie wyobrazić całe krzaczki . Jeśli to niemożliwe to nic, przestudiuję jeszcze raz wszystko od początku bo i tak u Ciebie i w kilku innych ogrodach co jakiś czas wracam w tył:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Witaj Kasiek,
Podoba mi się coraz bardziej liczba dni do początku marca :heja. U nas co prawda slonka dzisiaj nie było i w mikroskopijnej ilości poruszył sniezek, ale wygrabilam trawnik, bo moja sunia wyciąga z drewutni drewno i gryzie, więc bajzel był na całego, a i trochę liści leżało. Masz pojęcie, ze obrzeża, które montowalismy w ubiegłym sezonie na części osiadły i zaczęła trawa przerastac ;:14.
Chyba dokupie dodatkowo niziutka palisade :roll:
Trzym się cieplutko i odliczaj tak dalej ;:215
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

W taki paskudny dzień, jak dzisiejszy, z przyjemnością patrzę właśnie na swoje koty :D Układają się, wyginają, grasują i mruczą. Podczas głaskania futerek człowiek się odpręża i cieszy, że ktoś wyraża zadowolenie z jego obecności. Tak mnie dopadło przygnębienie :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
olimpia331
50p
50p
Od: 4 sty 2013, o 21:24

Post »

Kasiu dziękuję za odwiedziny :D

Oglądam twoje zdjęcia i fotka z małym kociakiem po prostu wymiata, jakie oczeta ;:63
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Oniemiałam! ;:oj Kawa na tarasie, a u mnie wszystko pod biała pierzyną! Koteczek cudny na fotce, podobno wszystkie młode mają niebieskie oczęta, a potem się zmienia ten stan rzeczy. Kiedyś też organicznie nie znosiłam kotów, a teraz nie wyobrażam sobie domu bez cichego mruczenia! Nawyki i gusta się czasem zmieniają.
Muszę wrócić u Ciebie do początku wątku, brakuje edukacji o krążkach... a szykują się siewy! Byle do wiosny! :wit
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, dobrze, że sypie u Ciebie śnieg ;:138 U nas deszczowo, tak jak u Dorci.. Białą zimę z lekkim mrozem to i ja lubię, więc byłoby miło gdyby coś tam białego spadło przed mrozami... ;:131
Monia, niewiele Ci pomogę jeśli idzie o widoki całych rabat. Pamiętaj, że róże mam pierwszy rok, to nie to samo co wieloletnie rabatki u Majki czy innych różanek - musisz tam poszukać inspiracji...ale pokażę oczywiście to, co mam ;:196
Louis Odier - cieżko go pokazać w towarzystwie bo jest najwyższy na tej rabacie. W tym roku mam nadzieję, że widok ogólny będzie bardziej wyrazisty, dosadziłam mu nieco wyższe towarzystwo.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chippendale - posadzony w sieprniu, młoda sadzoneczka, mam nadzieję, że w tym sezonie pokaże na co ją stać.
Obrazek

Obrazek

Pastellę miałam w donicy na tarasie - dopiero jesienią trafiła do gruntu.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Heidi pokazywałam w sesji zdjęciowej m.in. tutaj

Lulka, u mnie obrzeża też przerastają trawą, trzeba ją usuwać, niestety ;:222 W tym roku wiosną planuję wyjęcie części z nich, wyplewienie i założenie od nowa. Przy okazji mogę skorygować kształty i powiększyć rabaty... ;:224
Ewa, jakie przygnębienie? czytam, że z powodzeniem urabiasz M dobrym obiadkiem i nie tylko, więc proszę nie marudzić tylko siadać z kartka i ołówkiem i rysować fantazyjne pospory, które M będzie dzielnie produkował na wiosnę :lol:
Olimpio, witam i zapraszam :wit Zdjęcie kota przypadkowe, dla forumowych kocich mam :lol:
Lukrecjo, o krążkach pisałam wielokrotnie, w różnych wątkach, to naprawdę żadna filozofia :wink: Zalewasz wodą, pęcznieją, wrzucasz nasionka i gotowe ;:138 Ja już pierwsze koty za płoty w Nowy Rok bo nie wytrzymałam :oops: Kolejne wysiewy planuję na następny weekend :tan Co będziesz wysiewać? ps. chyba powinnam się upomnieć o jakieś profity u producenta tych krążków :lol:
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”