Na glinie malowane
- wiolamanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Na glinie malowane
Bardzo dobry pomysł z tujami,a jaka teraz słoneczna i przejrzysta rabatka się zrobiła 

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Magdo i Wiolu mej niewysokiej osobie też tak bardziej odpowiada
pomimo, że w poprzedniej wersji - tuje ze wszystkimi gałązkami - od strony ulicy nie byliśmy w tej części tak widoczni.
Jako że mój M, jak gro eMów, do momentu formowania tuj był zdania, iż ich i trawnika się już nie rusza, musiałam przeprowadzić negocjacje w tym kierunku. Podczas prac, wczesną wiosną, słyszałam za plecami ".. o jeny, jak to wygląda, co robisz, nie tak bardzo...".
Jak wstępne formowanie przeprowadziłam, usunięte gałęzie zostały sprzątnięte, posadziłam kilka roślinek i przyszedł czas na posypanie korą, ułożenie kamieni, p M przyszedł, spojrzał i stwierdził "... no teraz jest dobrze, przyniosę i korę rozsypię...."
A mówią, że za kobietą nie można nadążyć
Chyba w złej godzinie napisałam "...jestem zakręcona jak pranie podczas wirowania" - pralka po włączeniu zacharczała, zarzęziła i przeszła do historii
.
No i jutro przywożą mi nową
i to jedyny + tej historii

Jako że mój M, jak gro eMów, do momentu formowania tuj był zdania, iż ich i trawnika się już nie rusza, musiałam przeprowadzić negocjacje w tym kierunku. Podczas prac, wczesną wiosną, słyszałam za plecami ".. o jeny, jak to wygląda, co robisz, nie tak bardzo...".
Jak wstępne formowanie przeprowadziłam, usunięte gałęzie zostały sprzątnięte, posadziłam kilka roślinek i przyszedł czas na posypanie korą, ułożenie kamieni, p M przyszedł, spojrzał i stwierdził "... no teraz jest dobrze, przyniosę i korę rozsypię...."
A mówią, że za kobietą nie można nadążyć

Chyba w złej godzinie napisałam "...jestem zakręcona jak pranie podczas wirowania" - pralka po włączeniu zacharczała, zarzęziła i przeszła do historii

No i jutro przywożą mi nową

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- wiolamanka
Cóż i na praleczkę przyszedł czas więc tujom nie będzie przykro ,że przyszedł czas na zmiany 

- imwsz
Chyba będę musiała się ograniczyć z hasłami, które mogą przynieść odwrotny skutek. A ja biedna chciałam szybciutko odpisać koleżankom i myk do ogródka.
Pozdrawiam - Ilona
- wiolamanka
No widzisz jest przysłowie-GDY CZŁOWIEK SIĘ SPIESZY TAM SIĘ DIABEŁ CIESZY 

- imwsz
Iga to było po 17
Ale i tak zdążyłam posadzić część roślinek od Ciebie, które miałam w doniczkach. Reszta została na jutro bo faktycznie ciemność mnie zastała w ogrodzie.
Wiolu święta prawda, że licho nie śpi i czuwa co się wyłożymy.

Ale i tak zdążyłam posadzić część roślinek od Ciebie, które miałam w doniczkach. Reszta została na jutro bo faktycznie ciemność mnie zastała w ogrodzie.
Wiolu święta prawda, że licho nie śpi i czuwa co się wyłożymy.
Pozdrawiam - Ilona
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ej tam, ej tam.......zaraz licho.
Przypadek i tyle.
A nowa pralka ......
Przypadek i tyle.
A nowa pralka ......

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Ilonko, ja dzisiaj ciężko pracowałam na działeczce, sprzątałam po warzywach. No i jeszcze nie skończone. 

- imwsz
Grażynko ta już naprawdę swoje lata miała. Swoje pomogła.
Ale nie lepiej byłoby wydać taką kasę na roślinki
Jeny dopiero teraz sobie uzmysłowiłam ile to dorodnych krzaczków 
-- 28 wrz 2012, o 21:20 --
Iga pewnie Nutka Ci pomagała
M już jakiś czas temu wyrzucił badylki po pomidorkach, bo nic więcej nie było
Ale nie lepiej byłoby wydać taką kasę na roślinki

-- 28 wrz 2012, o 21:20 --
Iga pewnie Nutka Ci pomagała

M już jakiś czas temu wyrzucił badylki po pomidorkach, bo nic więcej nie było

Pozdrawiam - Ilona
-
- 100p
- Od: 27 kwie 2012, o 12:28
Skorzystałam Ilonko z Twojego zaproszenia i oto jestem. Bardzo fajny masz ogródeczek i kicia też fajniutka.
U nas na działce gleba też jest nie najlepsza(w obecnej części kwietnikowej gliniasta), więc będziemy w najbliższym czasie, tzn. M będzie zdzierać wierzchnią warstwę i dosypywać czarnoziem. Nie wiem czy to z powodu zimy czy właśnie tej gliny straciłam wysadzone jesienią 2011r. wszystkie żonkile i krokusy
.
U nas na działce gleba też jest nie najlepsza(w obecnej części kwietnikowej gliniasta), więc będziemy w najbliższym czasie, tzn. M będzie zdzierać wierzchnią warstwę i dosypywać czarnoziem. Nie wiem czy to z powodu zimy czy właśnie tej gliny straciłam wysadzone jesienią 2011r. wszystkie żonkile i krokusy

pozdrawiam Beata
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Widzę,że nowa kujawianka jest na forum
Beatko zapraszam do wątku kujawskiego kochana,a tak na marginesie mieszkamy kilka kilometrów od siebie 

- Jatra
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:

Ilonkom piękna kompozycja z chryzantem w wazonie , a znasz może jej odmiany

Pomysł z przycięciem tui świetny i wart naśladowania , dlatego i ja od jutra jedną przytne bo bardzo mi przeszkadza a szkoda dorosłej wyrzucać .

- imwsz
Beato
i mam nadzieję, że się nie zrażasz tym co masz w ogródku.
Na pewno widziałaś jak mam przygotowywane rabaty. Niestety musimy sobie radzić. W każdym bądź razie starą ziemię mieszam z dobrą bo bym poszła z "torbami"
Pisz co u Ciebie i ponownie zachęcam, bo za długo czekałam a myślałam tak samo jak Ty
Lucynko ja już naszej nowej koleżance link podesłałam.
Moja koleżanka też dziękuje za nasionka
Basiu czekam z utęsknieniem. Zobaczymy ile "zongów" Ci wysłałam

Na pewno widziałaś jak mam przygotowywane rabaty. Niestety musimy sobie radzić. W każdym bądź razie starą ziemię mieszam z dobrą bo bym poszła z "torbami"
Pisz co u Ciebie i ponownie zachęcam, bo za długo czekałam a myślałam tak samo jak Ty

Lucynko ja już naszej nowej koleżance link podesłałam.
Moja koleżanka też dziękuje za nasionka

Basiu czekam z utęsknieniem. Zobaczymy ile "zongów" Ci wysłałam

Pozdrawiam - Ilona
- peonia
- Od: 26 mar 2006, o 11:35
- Kontakt:
Czekam w przyszłym sezonie twoich piwonii, 

Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain