Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.

Post »

Masz rację, nie ma lekarstwa na zakupy clemoholiczne! Wczoraj wpadłam do szkółki po korę, stały sobie w kąciku takie dwa... no co zrobić, jak na mnie czekały:) Pragnę też dołączyć do waszego klubu "glebogryzarek" - tylko ja muszę to robić sama:) mój M. bardzo lubi ogród, ale podziwiać z balkonu:) A z drugiej strony, ma to też swoje plusy - nie wtrąca się w to co robię. No to sobie wymyśliłam, przekopałam blisko 80 m2 na nową rabatkę... ręce mi chyba odpadną. Pozdrawiam "zielono zakręcone" :wit
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Tak Aniu chwalę, aż mi słów i konceptu na nowe superlatywy brak.
Obyś miała rację, co do różyczek! Trzymaj kciuki.

Szkoda, że tak daleko mieszkasz Lukrecjo, bo może byś siłą rozpędu skopała resztę mojego ogrodu :D
Zakupów gratuluję, a co do choroby, to ostrzegałam: zaraźliwa, postępująca, z niepomyślnym rokowaniem co do całkowitego wyleczenia. :lol:
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Asiu to jutro zapowiada się wielkie sadzenie. U nas dzisiaj była boska pogoda oby jutro też tak było to sie coś podziała. Ja chciałabym jutro posadzić mieczyki ale nie kupiłam środka grzybobójczego ale może zaeksperymentuję z denaturatem bo coś mi się tak obiło o uszy na forum że działa.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Ano tak Szyszuniu. Już się nie mogę doczekać. Zaklinam pogodę, bo coś o deszczach mi pogodynka przebąkuje...
W sprawie mieczyków Ci nie poradzę, nigdy ich nie zaprawiałam (może dlatego zawsze kiepsko mi rosły :? ). Co do denaturatu, wiem jedynie, że służy niektórym jako zamiennik wina ... :wink: To może i środek grzybobójczy z powodzeniem zastąpi!
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu, piękny ten jałowiec na pniaczku... ;:170 Ja dzisiaj nie dojechałam do Kórnika, bo wstąpiłam do szkółki iglaków po drodze i zostałam ;:170
Przywiozłam to i owo.. ;:224 jutro cyknę fotki, dzisiaj sadziłam całe popołudnie.. ;:173 Zrobiłam trochę zdjęć tulipanów - jeśli mocno się ociepli, jak zapowiadają, szybko przekwitną, więc trzeba uwiecznić kolory wiosny ;:108
U Ciebie też piękna wiosenka ;:138 Brawa dla M-a za pomoc ;:138
Mój wciąż na wyjeździe, więc kopałam sama i czuję każdy mięsień....ale nic to, do jutra przejdzie a przynajmniej czuję, że żyję :tan
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Umieram. Chociaż nie - czuję każdą cząstkę ciała, wiec chyba żyję... Odwaliliśmy dzisiaj z M niezły kawał roboty. Ale do końca jeszcze daleko... Na nic nie mam siły, nawet przeczołgać się do łóżka... Ale i tak jestem szczęśliwa :D
Jutro może wkleję fotki, ale robiłam je już po ciemku, więc kiepskiej są jakości...
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jej Asia :shock: nawet nie masz pojęcia jak ja Ci zazdroszczę.... ;:173
odpowiedziałam Ci u mnie ;:196
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Widzę, że wszystkie pracujemy niemal jak konie pociągowe, po wczorajszym też z trudem dowlokłam się do wyrka, też czuję każdą cząsteczkę :) ale my to przecież lubimy! ;:108 Posadziłam wczoraj moje pierwsze clematiski: Arabella, Alba Luxuriance, Jackmani, Rouge Cardinal, dwa bezimienne, Ville de Lion i moja ulubienica - Gipsy Queen:) Doświadczenie z powojnikami dopiero zdobywam, więc jeśli pojawią się jakieś uwagi do tych odmian to chętnie posłucham (a raczej poczytam) - sadziłam wg. "podręcznika" na e-clematis, zapewniłam porcję "cudownie" pachnącego zwłaszcza po deszczu obornika :) więc mam nadzieję, że się uda.
Asiu z niecierpliwością czekam na fotki i cieszę się Twoim szczęściem! Ano szkoda, że mieszkamy tak daleko od siebie - choć dzisiaj po tym kopaniu ledwo trzymam kubek z kawą :;230 a gdzie tam koniec? Ale może chociaż wirtualnie wesprę Cię moją łopatą ;:196
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Bardzo dziękuję Lukrecjo! Każde wsparcie się przyda, nawet wirtualne :D Gratuluję zakupów, wybrałaś bardzo ładne odmiany. Trzymam kciuki, żeby dzielnie rosły i obrodziły bujnym kwieciem. ;:215

Martuniu, a czego tu zazdrościć, tych skamieniałych mięśni i nadwyrężonych stawów? ;:198
Zawsze po intensywniejszych warsztatach flamenco, kiedy przychodzę do domu ledwo żywa, z obolałymi od stepów stopami i sinymi paznokciami u nóg, zastanawiam się za jakie grzechy muszę się tak męczyć i to za własne pieniądze! Po czym jak tylko nadarzy się okazja lecę na następne zajęcia!
I tu leży pies pogrzebany: jeżeli coś kochasz, nic Cię nie jest w stanie zniechęcić. Wówczas nawet totalne zmęczenie i "rany odniesione na polu bitwy" dają dużą satysfakcję i sprawiają przyjemność.
Awatar użytkownika
aleksandra2323
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wpadłam na kawę ;:40 . I ja posadziłam nowe klemki. Jeden chyba nie przeżył zimy :( .
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Olu wpadaj, wpadaj! Zawsze kawkę chętnie z Tobą wypiję. ;:40
Biedny zmarznięty clemek, ale dobrze, że już masz następców!

Dziś miałam dzień odpoczynku, w końcu bądź co bądź niedziela. Posadziłam tylko jednego iglaka.
Ale za to machnęłam kilka fotek:
kwitną szachownice Obrazek

i bergenia Obrazek

piwonie też już mają pączki Obrazek

nie chcę zapeszyć, ale chyba po raz pierwszy zakwitnie jedna z piwonii drzewiastych
Obrazek (trzymajcie za nią kciuki! )

czosnki też już wychlają główki Obrazek

i zakwitają kolejne tulipanki Obrazek

Obiecałam wczoraj, że wkleję fotki z prac ziemnych i sadzenia iglaków, ale po zastanowieniu stwierdzam, że pokażę Wam efekt finalny. Na razie widok jest mało efektowny.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Bergenie u mnie strajkowały.
Wykopałam i oddałam koleżance, u niej pięknie kwitną.
Zimą na spacerze z wnuczką oglądałyśmy ogródki przydomowe i właśnie bergenie prezentowały się najbardziej atrakcyjnie....
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Wow :shock: Bergenię mam w podobnym stadium, ale piwonie i czosnki daleeeko w tyle :twisted: . Żadnych pąków, ot Mazowsze :lol:
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu, ładne pączki pokazujesz - zapowiedź przepięknych kwiatów ;:173
Moje czosnki też zaawansowane, już nie mogę się doczekać tych pięknych, barwnych kul :tan
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Witaj Asiu :wit Muszę przyznać, że spędziłam u Ciebie bardzo miły czas. Masz piękny ogród z mnóstwem nasadzeń - hosty, żurawki, wrzosy, ostróżki, róże Rh i iglaki i itd tylko na 370m2 ? Musisz być mistrzynią kompozycji, bo to wszystko wygląda na o wiele większe.... a no i jeszcze mini oczko - ale jest :tan . Widzę, że kupiłaś nutkaja - to ulubione drzewo mojego m, tylko że mój jest już naprawdę duży (nutkaj nie mąż :;230 ). Ale jest piękny i godny polecenia - niesamowicie malowniczy i dostojny zarazem. Na Twoich ostatnich zdjęciach widzę pąki piwonii. Dla mnie to niesamowite, bo moje dopiero z ziemi wychodzą.... fajnie tu u Ciebie i z uśmiechem się czyta opowieści o m, tacie czy świniówce :;230 Na pewno będę zaglądać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”