W.o... Kotach cz.6 {02.2012}

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
BassBecia
100p
100p
Od: 15 maja 2012, o 19:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W.o... Kotach cz.6 {02.2012}

Post »

kociara pisze:Kocham czarne koty więc Czarny BassBeci bardzo mi jest bliski. Orion cudowny - kto mógł popełnić takie batbarzyństwo,
że zostawił stworzonko kocie, w dodatku tak cudne, na zatracenie ? ;:134 Dla mnie nie ma znaczenia czy zwierzak rasowy,
czy też nie. Jeśli się bierze pod swój dach to kocha się tak samo rasowca jak i wielorasowca. ;:167 ;:215
Oriona znaleźliśmy w październiku w czasie wizytacji na działce. Darło coś pyszczydło w krzakach i moje córki poszły szukać źródła. Miał może ze 3 miesiące. Przywiozłam go do Mińska i zaraz do znajomej co się bezdomnymi kotami zajmuje, ale odmówiła mi bo miała już 15 na stanie. Pojechałam do rodziców, gdzie Orion nałykał się wręcz karmy dla yorków, ale tam też nie znalazłam ratunku i niestety musiałam zawieźć go do domu, gdzie czekał już Czarny i Lucjusz. Małżonek minę miał kwaśną, ale ostatecznie kot został.

Czarnego wręcz uratowaliśmy przed gołębiarzem. Już do końca będzie miał blizny po zdartych płatach skóry. Weterynarz jak zaczął oczyszczać rany, to dogrzebał się też do śrutu. Czarny pojawił się u naszych znajomych w wakacje-ktoś go podrzucił. Sam zdobywał pożywienie tak jak umiał. Kiedy zobaczyli, że jest pokaleczony dali mi znać.
Waży 6,800 i był wykastrowany, więc ktoś kiedyś o niego dbał, ale nie uwzględnił w planach wakacyjnych.

Rasa nie ma wpływu na ludzką bezduszność(co widać po opisanych tu persach) Może to brak wyobraźni? Trudno pojąć, że kot żyje min.15lat, że musi jeść, mieć gdzie spać, musi być zdrowy i że nie będzie zawsze mały i puchaty tylko urośnie i będzie chciał się rozmnażać.

Masz śliczne stadko amba19. Kochane "dachowce" są zawsze towarzyskie i wszędobylskie i bardzo uczuciowe w stosunku do swojego pańciostwa.

Martiko Twoja kicia jest stworzona do pozowanie w zieleni ;:138
Persy chyba bardzo lubią dom i domowe zacisze. U mojej teściowej w bloku na parterze zawsze leżał w oknie rudy pers i nie korciło go w plenery.
"Nigdy nie będzie szczęśliwy ten, kogo dręczy myśl, że ktoś inny jest od niego szczęśliwszy"-- SENEKA --
Gdzie diabeł mówi "dobranoc"
DarekRz

Post »

Po wielu próbach udało mi się złapać mojego futrzaka w pozie pt.: "patrz Pan jaki mam pusty brzuszek":
Obrazek
Awatar użytkownika
Malkar
500p
500p
Od: 27 sty 2007, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rany, jakbym widziała mojego Arisa, kiedy drapie siatkę w oknie albo sprawdza czy nie da się wyjść przez szybę.
Pozdrawiam. Małgorzata
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

:roll: :roll: ;:oj Ależ cudne ujęcie - moja Zuzia miewa podobnie ale nie rozpłaszcza się aż tak na szybie,
reszta gromadki za kibiców robi?! Czy koty to nie są zwierzaki do obserwowania przez 20 godzin na dobę?
Przecież są !! Nawet może więcej. Przez te brakujące 4 godziny, podczas snu też są rozkoszne. ;:173
Awatar użytkownika
Plumi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 cze 2011, o 14:53

Post »

Moje też tak robią,nauczyły się wchodzić do domu oknem i najpierw ustawiają się w widocznym miejscu na parapecie wpatrując się w domowników,a jeśli nadal nikt ich nie zauważa to rozpłaszczają się na szybie pukając łapką. :D
Kwiaty to resztki Raju.
Awatar użytkownika
Martika68
200p
200p
Od: 7 gru 2011, o 09:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Darku,świetne zdjęcie ;:63
Futrzak wygląda,jakby mówił: patrzcie jaki duży urosłem :;230
Martika
DarekRz

Post »

One tak robią (czasami cztery naraz) tylko na mój widok - pod warunkiem, że w ręce trzymam pełną miskę :wink:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

BassBecia pisze: ......Masz śliczne stadko amba19. Kochane "dachowce" są zawsze towarzyskie i wszędobylskie i bardzo uczuciowe w stosunku do swojego pańciostwa.......
Bardzo mi miło, ze się moje futra podobają :lol:
Tak naprawdę to tylko jeden kot biało-bury Fidel (ostatni z prawej strony) jest 100%-owym, rasowym dachowcem.
Pierwsza z lewej szczuplutka czarna Mikolina jest córką pięknej, rasowej, długowłosej kotki norweskiej leśnej. Gdybym jej nie odbierała bezpośrednio od mamy - to przenigdy bym w to nie uwierzyła. Czarny kot Belzebub zwany Bubek w środku stada - to półkrwi egzotyk - po moim nieżyjącym Mefistofelesie.
Wszystkie są kochane, każdy jest inny, Miko jest mądra, Bubek jest piękny a Fidel jest prześmieszny i z każdym się natychmiast zaprzyjaźnia.
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dawno swoich staruszek nie pokazywałam więc w tej części wątku nie może ich zabraknąć.
Moja trójka z pięciu w "rodzinie", najstarsza Misia:

Obrazek

Lalunia, ma około 7 lat, kotka po przejściach:

Obrazek

oraz Zuzia, moja nieustająca alergiczka. Kot z nawracającymi zmianami skórnymi, wiele lat leczony jak dotąd bez efektów.
Prawie stale na lekach - kochana, ale strasznie rozpuszczona:

Obrazek
Awatar użytkownika
Martika68
200p
200p

Post »

Piękne i zadbane koty.Zuzia ma wspaniałe futerko,nie widać tych problemów ze skórą.Pisałaś wcześniej ile opieki wymaga z powodu alergii.Jestem pełna uznania ;:108.
Martika
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aktualnie Zuzi smarujemy uszka i buzię ma zaognioną jeszcze trochę. Wygląda na to, że boli ją przy jedzeniu,
ale i tak jest cierpliwa bardzo i kochana. Kiedy tylko popatrzę jej w oczka to zaraz zaczyna mruczeć. ;:167
Awatar użytkownika
Martika68
200p
200p

Post »

kociara pisze: Kiedy tylko popatrzę jej w oczka to zaraz zaczyna mruczeć. ;:167
Bo ona wie ile Ci zawdzięcza.Koty to mądre stworzenia.
Martika
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zgadzam się z ta opinią o kotach : są bardzo mądre lecz Ci, którzy ich nie rozumieją,
przypisują im złe cechy. Koty często bywają nieodgadnione. ;:108 :?
Awatar użytkownika
Martika68
200p
200p

Post »

Bo koty nie okazują swojego przywiązania w tak spektakularny sposób jak np. psy.Nie merdają ogonem,nie wskakują na właściciela na powitanie przewracając go na łopadki...
Koty są indywidualistami i chadzają swoimi ścieżkami.Ja jednak wiem,że nie ma na tym świecie istoty bardziej do mnie przywiązanej niż moja kotka (wyłączając moje dzieci oczywiście,ale to zupyłnie inna sprawa :wink:).
Jest rozsądna i naprawdę stara się nie broić,nigdy niczego nie zniszczyła mimo że całymi dniami jest sama w domu.Chodzi mi o jakieś obgryzanie mebli czy ogólną demolkę,co zdarza się psiakom.Za to gdy wracam do domu przybiega do mnie,by się przywitać.Mam wrażenie,że rozumiemy się "telepatycznie" :)
Martika
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje całe stadko wychodzi do drzwi kiedy wracam, na czele moja Misia kroczy dostojnie, za nią reszta.
Reagują wyłącznie na imiona i przeważnie przychodzą do mnie, co wiele osób dziwi. Często na wołanie
reagują głosem - kocham je wszystkie lecz Zuzia jest kotem szczególnej troski więc siłą rzeczy
absorbuje najbardziej. ;:108
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”