Mały ogródek basowej cz.4
-
x-d-a
Re: Mały ogródek basowej cz.4
Dziewczynki, pół biedy tak latać po ogrodzie i szukać miejsca dla lilii, zawsze się znajdzie, gorzej - po tak licznych zmówieniach, biegać z obłędem w oczach po mieszkaniu i szukać kasiorki, o -tutaj często portfel bywa pusty lub zbyt cienki
I jeszcze wmawiać swojemu M., że to jak zwykle prezenty od koleżanki z forum - w ramach wymiany 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I jeszcze mieć M-a, który w to uwierzy...
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Dziewczynki , a może trzeba po prostu odpowiedniego argumentu użyć?

Pozdrawiam,Małgorzata
-
Reposit-10
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Teraz ja witam, Cię Gosiu
Przybiegłam w te pędy po przeczytaniu u mnie :
Albo to wybryk natury, albo zapowiedź baardzo rychłej wiosny , oby !!!
Miłego dnia
Przybiegłam w te pędy po przeczytaniu u mnie :
Nie chowaj takiego widoku dla siebie, tylko łap za aparacik i nam też daj się nacieszyć.basow@ pisze:...Ja dzisiaj odkryłam kwiatki na floksie szydlastym , pierwiosnku i fiołeczkach rogatych ... oj , będzie się działo już niedługo!
Albo to wybryk natury, albo zapowiedź baardzo rychłej wiosny , oby !!!
Miłego dnia
Aniu , teraz mam tylko zdjęcie prymulki , ale jutro zrobię floksom.Pamiętam , w tamtym roku w styczniu też miały pojedyncze kwiatki.Ten typ tak ma , widocznie.
A póki co :
A póki co :

Pozdrawiam,Małgorzata
Jest primula i nawet we właściwym kolorze
Małgosiu, jaka średnica doniczki jest dla lilii optymalna? Bo czuję, że to może być niezły pomysł
Małgosiu, jaka średnica doniczki jest dla lilii optymalna? Bo czuję, że to może być niezły pomysł
-
Reposit-10
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No faktycznie!
Wykluwają się pierwsze pierwiosnki ... jak żółciutkie kurczątka .
A razem z nimi otucha w naszych sercach
Dzięki Małgosiu
A razem z nimi otucha w naszych sercach
Dzięki Małgosiu
- kogra
- Przyjaciel Forum

Pierwsze prymulki ?
U mnie jeszcze śpią.
Ale widziałam pierwszą stokrotkę.
U mnie jeszcze śpią.
Ale widziałam pierwszą stokrotkę.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko, nie chcę tłumić Twej radości, ale stokrotki kwitną calutki rok

- kogra
- Przyjaciel Forum

Aga u Ciebie może tak, ale u mnie niestety nie - nie ten klimat.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Siberio myślę ,że spokojnie można 1 cebulę posadzić do doniczki o średnicy 20 cm. Ja tak zaczynam , ale jak kończą mi się doniczki to bywa,że do takiej sadzę po 2 cebule.
Tylko,że ja lubię sobie pogrzebać w liliach i jesienią je rozsadzam.Do tego czasu zorganizuję zawsze doniczki , więc mogę się pobawić.Ostrzegam Cię jednak ,że jak się sadzi w doniczkach - nie wiedzieć czemu
- zajmują sporo więcej czasu niż luzem.No ale cóż, coś za coś....Jeszcze się nie zdarzyło ,żeby nornice mi wyżarły mi cebule.
Aniu , jak będzie tak ciepło jak dzisiaj , to niedługo rozkwitną te dwa pączusie!
Aguś , niech sobie kwitną cały rok , ale jak wychodzą spod śniegu , to cieszą tak samo , jak pierwsze wiosenne....
Grażynko to już druga , bo pąki ma też pierwiosnek wyniosły , ale nie wiem , czy to świeży , czy z jesieni ,więc nie robiłam zdjęcia.Nieciekawie wygląda , więc odpuściłam
.A stokrotka na pewno tak Cię ucieszyła , jak mnie ta prymulka.
Aniu , jak będzie tak ciepło jak dzisiaj , to niedługo rozkwitną te dwa pączusie!
Aguś , niech sobie kwitną cały rok , ale jak wychodzą spod śniegu , to cieszą tak samo , jak pierwsze wiosenne....
Grażynko to już druga , bo pąki ma też pierwiosnek wyniosły , ale nie wiem , czy to świeży , czy z jesieni ,więc nie robiłam zdjęcia.Nieciekawie wygląda , więc odpuściłam
Pozdrawiam,Małgorzata
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiem wiem
mnie też cieszą
Obeszłam dziś szukać oznak wiosny,ale nie widzę... słabo szukałam hihihi niestety uwage moją odciągnęły zniszczenia po sarnach i zającach. Tuje poszły.... znów !!! Nie wiem czy kiedyś dane im będzie urosnąć... Róże mają objedzone końcówki, to samo hortensje i czereśnie. Najbardziej ucierpiały borówki i suchodrzew - tak jak w tamtym roku
Nad poletkiem przebiśniegowym śniegu ponad 20cm
Ta prymulka to taki rarytasik

Obeszłam dziś szukać oznak wiosny,ale nie widzę... słabo szukałam hihihi niestety uwage moją odciągnęły zniszczenia po sarnach i zającach. Tuje poszły.... znów !!! Nie wiem czy kiedyś dane im będzie urosnąć... Róże mają objedzone końcówki, to samo hortensje i czereśnie. Najbardziej ucierpiały borówki i suchodrzew - tak jak w tamtym roku
Nad poletkiem przebiśniegowym śniegu ponad 20cm
Ta prymulka to taki rarytasik
I nowe ogrodzenie nie pomogło!?
To się można trochę wkurzyć , nie da się ukryć....
U mnie po śniegu nie ma śladu.Jeszcze nad Odrą leży go trochę , ale bardzo niewiele.
U mnie po śniegu nie ma śladu.Jeszcze nad Odrą leży go trochę , ale bardzo niewiele.
Pozdrawiam,Małgorzata
- kogra
- Przyjaciel Forum

A u mnie nie dość, że śniegu już od tygodnia prawie nie ma to teraz jeszcze jest 10 stopni w plusie.
Eeeech.....szkoda gadać idę....
Eeeech.....szkoda gadać idę....

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
No właśnie - masz Grażynko taką samą pogodę , jak my we Wrocku.Jak tak teraz "pobędzie" - roślinki ruszą i przyjdzie zapowiadany mróz- będą straty...Oby chociaż śnieg zdążył spaść i okryć co wrażliwsze rośliny.
Pozdrawiam,Małgorzata