Mój ogród Sylwia_sirena
Re: Mój ogród Sylwia_sirena
czy roślinki odemnie się spełniły rosną? ???????????????????????
- sylvia_sirena
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Tak pani Mario miodunki rosną tylko jedna się zmarnowała rosną przy magnoli są jeszcze małe ale dziś im zrobie zdjecia z bliska i pokaze . Pozdrawiam Wszystkich Sylvia.
- sylvia_sirena
- 1000p
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Sylwio. Piękne begonie , dalie..no i widzę także kwitnące liliowce. U mnie także liliowcowo i jeszcze troszeczkę liliowo. W tych ostatnich ciągle mam podziemnych lokatorów.
. Pogoda w miarę dopisuje więc dalej przebywam na działce...może kiedyś wpadniesz do mnie.
Cieszy mnie że z twoim linkiem już wszystko ok. 

Witaj Sylwio ! dzięki że pokazałaś miodunki i troszeczkę oglądnęłam Twój ogród . Teraz mniej poświęcam czasu 'FORUM " Bo wiadomo więcej obowiązków z ogrodem.Ale jeszcze bym Cię zasiliła roślinkami na obżeża wysepek.Mam tego sporo. Nie chcę zapłaty lecz tylko koszty przesyłki. Szkoda mi wyrzucać na kompost bo to byłoby łatwiej
ale !!!!!!!!!! pozdrawiamhttp://forumogrodnicze .
ale !!!!!!!!!! pozdrawiamhttp://forumogrodnicze .

- sylvia_sirena
- 1000p
- sylvia_sirena
- 1000p
- sylvia_sirena
- 1000p
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Sylwio witaj. Ja także wczorajszy dzień spędziłam na działce. Widzę że mamy takiego samego clematisa..
. Masz mnóstwo dalii , piękne lilie a także róże. 

- sylvia_sirena
- 1000p
Zobaczcie jakich mam super sąsiadów co potrafią zrobić na działce oprócz tego pokradli drewno bo im się zachciało robić ognisko włącznie z belkami do dachów zniszczyli krzewószki uprawy podeptali , ukradli marchewkę , połamali pomidory krzesłem nie wiem jakie trzeba na nich zapory zrobić żeby się od nich odgrodzić a jak mamusi zwrócic uwagę to jeszcze wielce obrażona chodzi , a ich działka wygląda jak jedno wielkie pobojowisko wszyscy przyjaciele córek przychodzą i wychodzą bo jest pootwierana po prostu syf.

resztka desek których już nie zatargali

tu było ich całe mnustwo

połamane pomidory

moje ozdobne ognisko pokradzione wszystkie belki.

zdeptane krzewószki

druga impreska ich jedzenie w naszych grilach

zdeptany szpinak i reszte upraw

a to ognisko u nich wypalonyn naszymi belkami

na zdjęciach to tak wszystko nie wygląda jak wygląda w rzeczywistości.

resztka desek których już nie zatargali

tu było ich całe mnustwo

połamane pomidory

moje ozdobne ognisko pokradzione wszystkie belki.

zdeptane krzewószki

druga impreska ich jedzenie w naszych grilach

zdeptany szpinak i reszte upraw

a to ognisko u nich wypalonyn naszymi belkami

na zdjęciach to tak wszystko nie wygląda jak wygląda w rzeczywistości.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Sylwio, czy Ty coś z tym zrobisz? To jakaś szarańcza, a nie sąsiedzi.
Sama wiesz najlepiej jakie prawo reguluje w Twoim przypadku ten stan.
Jak jesteś pod Zarządem Działek Pracowniczych to jest Prezes i wal do niego . Zostało złamane prawo ogrodów działkowych. On z tym musi cos zrobić.
Nie wiem może zgłoś na policję dewastację. Widzę, że udokumentowałaś to co zastałaś. Kurczę to jest nie do pomyślenia, żeby ktoś bezkarnie się tak zachowywał.
Może jest na forum znawca prawa i Ci pomoże, podpowie. Zyczę Ci spokoju.
Sama wiesz najlepiej jakie prawo reguluje w Twoim przypadku ten stan.
Jak jesteś pod Zarządem Działek Pracowniczych to jest Prezes i wal do niego . Zostało złamane prawo ogrodów działkowych. On z tym musi cos zrobić.
Nie wiem może zgłoś na policję dewastację. Widzę, że udokumentowałaś to co zastałaś. Kurczę to jest nie do pomyślenia, żeby ktoś bezkarnie się tak zachowywał.
Może jest na forum znawca prawa i Ci pomoże, podpowie. Zyczę Ci spokoju.
- tralaluszy
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak bardzo Ci współczuję! W głowie mi się nie mieści coś takiego! Tu nie tylko prawo Ogrodu zostało złamane, ale prawo jako takie. Tutaj już policja powinna wejść, to jest skandal. Nieraz się zdarzy na działkach, że jakiś "amator" drugiemu podkradnie, ale tu już zupełnie jawnie, przecież ktoś musiał ich widzieć przy tym złodziejstwie, to nie trwało chwileczkę. Jacy bezkarni się czują!
Pozdrawiam - BabajAGA
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Piękne archiwum tworzenia czegoś z niczego. Przekrój kwiatostanu w tak krótkim czasie niesamowity. Ale to co zobaczyłam na ostatniej stronie to
Do kolegi, aczkolwiek z przydomowego ogrodu, przed sama gwiazką zawitał wieczorem pan w eleganckim jeppie. Obcioł na wysokości ogrodzenia 3metrowy srebrny świerk - "pewnie spóźnił się z kupnem na święta". Zgłosiłi na policję. Pan miał pecha bo ktoś go widział. Okazało się, że to dobrze sytuowany sąsiad mieszkający 2 ulice dalej. Dostał piękny mandat
+ zgłoszenie do Wydziały Ochrony Środowiska - tam się tez nim zajęli.
Także warto, abyś zgłosiła tę sprawę do odpowiednich służb - moja skromniutka sugestia, tak jak forumowiczek powyżej.
A i tak będę kibicem Twojej działki

Do kolegi, aczkolwiek z przydomowego ogrodu, przed sama gwiazką zawitał wieczorem pan w eleganckim jeppie. Obcioł na wysokości ogrodzenia 3metrowy srebrny świerk - "pewnie spóźnił się z kupnem na święta". Zgłosiłi na policję. Pan miał pecha bo ktoś go widział. Okazało się, że to dobrze sytuowany sąsiad mieszkający 2 ulice dalej. Dostał piękny mandat

Także warto, abyś zgłosiła tę sprawę do odpowiednich służb - moja skromniutka sugestia, tak jak forumowiczek powyżej.
A i tak będę kibicem Twojej działki

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Sylwio, napisz tu, co zrobiłaś. Jak tam porządki na działeczce. 

- sylvia_sirena
- 1000p
Dziękuje Wszystkim za miłe słowa i pomoc co mam z tym robić.
na razie zadzwoniłam do zarządu i zgłosiłam sprawe telefonicznie , ale jak będe miała wolne to musze wystosować pisemną skargę ale mają się tym zająć zobaczymy ,a z policją to już chyba za póżno minął już jakiś czas . A widział sąsiad po drugiej stronie ale był jak zaczynali impreze bo to był początek tygodnia nie było za dużo ludzi na działkach.
na razie zadzwoniłam do zarządu i zgłosiłam sprawe telefonicznie , ale jak będe miała wolne to musze wystosować pisemną skargę ale mają się tym zająć zobaczymy ,a z policją to już chyba za póżno minął już jakiś czas . A widział sąsiad po drugiej stronie ale był jak zaczynali impreze bo to był początek tygodnia nie było za dużo ludzi na działkach.