Storczyki Katarzynki

Zablokowany
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Katarzynki

Post »

Kasiu, Dusia po prostu nie lubi mieć złudnej nadziei...
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Po prostu jestem pesymistką i nigdy nie zakładam z góry, że coś się uda. Jeśli chodzi o storczyki, uważam, że jak już nie ma nic zielonego, to roślina jest martwa i nic z niej nie będzie. Wiele razy miałam do czynienia ze zdechlaczkami, żaden nie przeżył. odratowały się tylko te, które mialy parę liści i zielony trzon, ale też nie wszystkie.
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Dzisiaj poszłam na poszukiwania większych doniczek dla moich storczyków .Znalazłam tylko w jednym markecie ale nie kupiłam bo to były 19 a ja potrzebuję 14 no chyba żeby może ze trzy storczyki razem wsadzić :?: Zamiast tego NO PO PROSTU nie wytrzymałam, urzekł mnie cytrynek i nie mogłam przejść koło niego obojętnie (a tak się zarzekałam że już żadnego nie kupię :roll: ) PRZEDSTAWIAM :D Obrazeknie wiem w realu ma trochę inny kolor Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazekzrobiłam mu zdjęcia chyba wszystkich kwiatków i pączków Obrazeka tak wygląda w całości. Myślę że jest to, jak to wy mówicie, pół miniaturka .Ma nieduże liście może kwiatki niemalutkie ale jest niziutki . Kupiłam go też z przeceny kosztował 17,99 ale ma tyle pąków że postanowiłam go wziąć .Ma trochę zaczerwienione końcówki kilku liści i już wiem że był przenawożony więc muszę dać mu odpocząć.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Hej Katarzynko, dzisiaj pobuszowałam trochę u Ciebie i zobaczyłam sporo piękności :)
Dzisiejszy cytrynek też mi się bardzo podoba, muszę sobie takiego upolować kiedyś, niech Ci pięknie rośnie ;:108

PS. 6 sierpnia pokazalas kilka zdjęć z podpisem "leniwe pędy" - na tym pierwszym zdjęciu jestem niemal pewna, że to keiki wyrasta, na pęd dużo za gruby wg mnie. Mam 2 podobne, też niemal stoją w miejscu, ale już widać, że jeden ma listek- a ja nie mogłam pojąć czemu te "pędy" tak wolno rosną od 2 miesięcy... Przyjrzyj się dobrze swojemu ;)
(No chyba, że czegoś nie zrozumiałam i to nie o nim pisałaś, że to pęd...)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
fragolotta
100p
100p
Od: 17 cze 2010, o 18:18

Post »

śliczny cytrynek, też mam podobnego i właśnie takiego rozmiaru :wink: mój niestety już chyba przekwita, bo zgubił 2 kwiatki :(
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Prześliczny cytrynek ;:63 i pączków ma jeszcze sporo :D
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo ładny cytrynek :)
katarzynka575 pisze:Kupiłam go też z przeceny kosztował 17,99 ale ma tyle pąków że postanowiłam go wziąć .
to się opłacało :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cytrynowy Phalaenopsis sliczny :). A doniczki przeźroczyste 15 cm widziałam ostatnio w obi, może u ciebie też by były?
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dziewczynki dzięki za odwiedzinki ;:196 . Agnieszko dziękuję za zwrócenie uwagi na mojego leniwca, tak właśnie o niego chodzi.Być może że to to co piszesz ,choć na razie b.z. Mniejszy leniwiec też się nie rusza :( Poczekam może coś się wykluje .W keikach nie mam żadnego doświadczenia, jeszcze żaden z moich storczyków nigdy mnie nie obdarzył, więc może :) W sumie fajnie by było, choć bardzo czekam na keike od jaśminka.Fragolotta te żółtaski są śliczne, ja właśnie napatrzyłam się na nie u innych dziewczyn i jak zobaczyłam, no to już moje postanowienia diabli wzięli a ja storczyka :;230 Celinko właśnie się bardzo opłacało bo wszystkie moje przecenione(co prawda kosztowały mniej niż cytrynek) nigdy nie miały tylu kwiatków a o pączkach nie wspomnę.Tylko teraz dieta :;230 o samej wodzie bez witaminek.Dusiu w Łodzi w OBI właśnie były te b.duże i z tamtąd jest cytrynek .W praktikerze nie było wcale ,w castoramie też tylko duże, odechciało mi się szukania .Dzisiaj byłam u mojej zaprzyjaźnionej kwiaciarki ,obiecała mi przywieść w czwartek jak będą na giełdzie.
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu świetnie prezentują się Twoje kwiaty podczas kąpieli ;:63

Bardzo ciekawy pomysł z miseczką i pojeniem kwiatka, no i piękna nowość ;:138 Życzę długiego kwitnienia :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu w Łodzi w OBI właśnie były te b.duże i z tamtąd jest cytrynek .W praktikerze nie było wcale ,w castoramie też tylko duże, odechciało mi się szukania .Dzisiaj byłam u mojej zaprzyjaźnionej kwiaciarki ,obiecała mi przywieść w czwartek jak będą na giełdzie.
To u mnie były różne, 12, 15 i większe... Wzięłam piętnastki, bo 12 mam dużo, a większych nie potrzebuję, moje storczyki aż tak gigantyczne nie są. Niestety bardzo trudno znaleźć te 15, na wystawie nie było, w LM są tylko te 20 cm lub więcej... Są jeszcze na orchidgarden doniczki róznych wielkości, ale koszt przesyłki byłby większy niż to wszystko warte.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dzisiaj od rana u mnie było pochmurnie wiec porobiłam zdjęcia ObrazekBiałasek już rozwinął prawie wszystkie pączki Obrazeka tu razem z cytrynkiem dla porównania żeby pokazać wam jaki jest niewielki (cytrynek oczywiście :D ) Obrazektu kwitnienia pojedyncze ale jednak, czekam aż pączki się obudzą Obrazektu pełne kwitnienia te mnie cieszą z samego rana jak tylko otworzę oczy :D Obrazek to nowy listek Skarlet ObrazekTak dzisiaj wygląda listek aniołka, ładnie rośnie . A NA KONIEC ;:87 tadam !! no chyba że się mylę ,to co dzisiaj znalazłam u stup jaśminka ,chyba mnie lubi i moje prośby zostały wysłuchane Obrazek ;:112
olcia1
200p
200p
Od: 29 cze 2010, o 16:19

Post »

kasiu, gratuluje kwitnień, nowych listków oraz cosia- bo nie wiem co to :oops: na jasminku
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Olu ja za bardzo też nie wiem co to za coś .Jakiś czas temu rozmawiałam z Dusiom i ona mi powiedziała że keiki (mojej upragnionej u jaśminka )mogę się spodziewać gdzieś przy obumierającej matecznej roślinie .Żeby nie zapeszyć ale to chyba jest to ;:87 nie wygląda na korzonek i na łodyżkę
olcia1
200p
200p
Od: 29 cze 2010, o 16:19

Post »

kasiu rzeczywiście Dusia chyba ma racje, gratuluję
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”