Storczyki Katarzynki
- Wioleta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lis 2007, o 18:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Katarzynki
Kasiu, Dusia po prostu nie lubi mieć złudnej nadziei...
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Po prostu jestem pesymistką i nigdy nie zakładam z góry, że coś się uda. Jeśli chodzi o storczyki, uważam, że jak już nie ma nic zielonego, to roślina jest martwa i nic z niej nie będzie. Wiele razy miałam do czynienia ze zdechlaczkami, żaden nie przeżył. odratowały się tylko te, które mialy parę liści i zielony trzon, ale też nie wszystkie.
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Dzisiaj poszłam na poszukiwania większych doniczek dla moich storczyków .Znalazłam tylko w jednym markecie ale nie kupiłam bo to były 19 a ja potrzebuję 14 no chyba żeby może ze trzy storczyki razem wsadzić
Zamiast tego NO PO PROSTU nie wytrzymałam, urzekł mnie cytrynek i nie mogłam przejść koło niego obojętnie (a tak się zarzekałam że już żadnego nie kupię
) PRZEDSTAWIAM
nie wiem w realu ma trochę inny kolor
zrobiłam mu zdjęcia chyba wszystkich kwiatków i pączków
a tak wygląda w całości. Myślę że jest to, jak to wy mówicie, pół miniaturka .Ma nieduże liście może kwiatki niemalutkie ale jest niziutki . Kupiłam go też z przeceny kosztował 17,99 ale ma tyle pąków że postanowiłam go wziąć .Ma trochę zaczerwienione końcówki kilku liści i już wiem że był przenawożony więc muszę dać mu odpocząć.

- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Hej Katarzynko, dzisiaj pobuszowałam trochę u Ciebie i zobaczyłam sporo piękności
Dzisiejszy cytrynek też mi się bardzo podoba, muszę sobie takiego upolować kiedyś, niech Ci pięknie rośnie
PS. 6 sierpnia pokazalas kilka zdjęć z podpisem "leniwe pędy" - na tym pierwszym zdjęciu jestem niemal pewna, że to keiki wyrasta, na pęd dużo za gruby wg mnie. Mam 2 podobne, też niemal stoją w miejscu, ale już widać, że jeden ma listek- a ja nie mogłam pojąć czemu te "pędy" tak wolno rosną od 2 miesięcy... Przyjrzyj się dobrze swojemu ;)
(No chyba, że czegoś nie zrozumiałam i to nie o nim pisałaś, że to pęd...)

Dzisiejszy cytrynek też mi się bardzo podoba, muszę sobie takiego upolować kiedyś, niech Ci pięknie rośnie

PS. 6 sierpnia pokazalas kilka zdjęć z podpisem "leniwe pędy" - na tym pierwszym zdjęciu jestem niemal pewna, że to keiki wyrasta, na pęd dużo za gruby wg mnie. Mam 2 podobne, też niemal stoją w miejscu, ale już widać, że jeden ma listek- a ja nie mogłam pojąć czemu te "pędy" tak wolno rosną od 2 miesięcy... Przyjrzyj się dobrze swojemu ;)
(No chyba, że czegoś nie zrozumiałam i to nie o nim pisałaś, że to pęd...)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
-
- 100p
- Od: 17 cze 2010, o 18:18
śliczny cytrynek, też mam podobnego i właśnie takiego rozmiaru
mój niestety już chyba przekwita, bo zgubił 2 kwiatki 

- Edyta 74
- Od: 6 sty 2009, o 16:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Prześliczny cytrynek
i pączków ma jeszcze sporo 

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo ładny cytrynek

to się opłacałokatarzynka575 pisze:Kupiłam go też z przeceny kosztował 17,99 ale ma tyle pąków że postanowiłam go wziąć .

- Storczykowa
Cytrynowy Phalaenopsis sliczny
. A doniczki przeźroczyste 15 cm widziałam ostatnio w obi, może u ciebie też by były?

-
- 1000p
Dziewczynki dzięki za odwiedzinki
. Agnieszko dziękuję za zwrócenie uwagi na mojego leniwca, tak właśnie o niego chodzi.Być może że to to co piszesz ,choć na razie b.z. Mniejszy leniwiec też się nie rusza
Poczekam może coś się wykluje .W keikach nie mam żadnego doświadczenia, jeszcze żaden z moich storczyków nigdy mnie nie obdarzył, więc może
W sumie fajnie by było, choć bardzo czekam na keike od jaśminka.Fragolotta te żółtaski są śliczne, ja właśnie napatrzyłam się na nie u innych dziewczyn i jak zobaczyłam, no to już moje postanowienia diabli wzięli a ja storczyka
Celinko właśnie się bardzo opłacało bo wszystkie moje przecenione(co prawda kosztowały mniej niż cytrynek) nigdy nie miały tylu kwiatków a o pączkach nie wspomnę.Tylko teraz dieta
o samej wodzie bez witaminek.Dusiu w Łodzi w OBI właśnie były te b.duże i z tamtąd jest cytrynek .W praktikerze nie było wcale ,w castoramie też tylko duże, odechciało mi się szukania .Dzisiaj byłam u mojej zaprzyjaźnionej kwiaciarki ,obiecała mi przywieść w czwartek jak będą na giełdzie.

- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu świetnie prezentują się Twoje kwiaty podczas kąpieli
Bardzo ciekawy pomysł z miseczką i pojeniem kwiatka, no i piękna nowość
Życzę długiego kwitnienia

Bardzo ciekawy pomysł z miseczką i pojeniem kwiatka, no i piękna nowość

- Storczykowa
To u mnie były różne, 12, 15 i większe... Wzięłam piętnastki, bo 12 mam dużo, a większych nie potrzebuję, moje storczyki aż tak gigantyczne nie są. Niestety bardzo trudno znaleźć te 15, na wystawie nie było, w LM są tylko te 20 cm lub więcej... Są jeszcze na orchidgarden doniczki róznych wielkości, ale koszt przesyłki byłby większy niż to wszystko warte.Dusiu w Łodzi w OBI właśnie były te b.duże i z tamtąd jest cytrynek .W praktikerze nie było wcale ,w castoramie też tylko duże, odechciało mi się szukania .Dzisiaj byłam u mojej zaprzyjaźnionej kwiaciarki ,obiecała mi przywieść w czwartek jak będą na giełdzie.
-
- 1000p
Dzisiaj od rana u mnie było pochmurnie wiec porobiłam zdjęcia
Białasek już rozwinął prawie wszystkie pączki
a tu razem z cytrynkiem dla porównania żeby pokazać wam jaki jest niewielki (cytrynek oczywiście
)
tu kwitnienia pojedyncze ale jednak, czekam aż pączki się obudzą
tu pełne kwitnienia te mnie cieszą z samego rana jak tylko otworzę oczy
to nowy listek Skarlet
Tak dzisiaj wygląda listek aniołka, ładnie rośnie . A NA KONIEC
tadam !! no chyba że się mylę ,to co dzisiaj znalazłam u stup jaśminka ,chyba mnie lubi i moje prośby zostały wysłuchane

kasiu, gratuluje kwitnień, nowych listków oraz cosia- bo nie wiem co to
na jasminku

-
- 1000p
Olu ja za bardzo też nie wiem co to za coś .Jakiś czas temu rozmawiałam z Dusiom i ona mi powiedziała że keiki (mojej upragnionej u jaśminka )mogę się spodziewać gdzieś przy obumierającej matecznej roślinie .Żeby nie zapeszyć ale to chyba jest to
nie wygląda na korzonek i na łodyżkę

kasiu rzeczywiście Dusia chyba ma racje, gratuluję