Zielony Zakątek - LUCY 09
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielony Zakątek - LUCY 09
Ładna fuksja,a szynszylka zabawnie wygląda po tej "kompieli",tylko ogonek został nie skompany 

- roza333
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Witaj szynszyla fajna kwiatki też
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Lucy podziwiałam Twój skalniak, widzę że sporo pracy włożyliście w niego z M... współczuję mu dźwigania tych wielkich kamlotów, ale było warto
Chciałabym zobaczyć skalniak jak już się rozrośnie, bo zapowiada się wspaniale.

Chciałabym zobaczyć skalniak jak już się rozrośnie, bo zapowiada się wspaniale.
Marylko, nic jej nie było, tylko strachu się najadła. Ale brykała i się doigrała.
Tamaryszku, bardzo lubię ten czosnek, - on tak dłuuuuuuggggoooo kwitnie.
A zdjęcie robiła córka, ładne...
Fragola, bardzo lubię fuksje, a te szczególnie obficie kwitną i są niziutkie, mam je drugi rok, może jeszcze urosną?
Roza, witam w moim wątku.
Kasia-Tomek dziękuje za pochwałę skalniaka, pracy tak nie odczuliśmy w kościach bo były rozciągnięte w czasie. Nasadzeń jest trochę, ale już zaczyna porastać chwaściorkami. Muszę się postarać o jakieś roślinki. Pokazywać będę na pewno.

Tamaryszku, bardzo lubię ten czosnek, - on tak dłuuuuuuggggoooo kwitnie.

Fragola, bardzo lubię fuksje, a te szczególnie obficie kwitną i są niziutkie, mam je drugi rok, może jeszcze urosną?
Roza, witam w moim wątku.

Kasia-Tomek dziękuje za pochwałę skalniaka, pracy tak nie odczuliśmy w kościach bo były rozciągnięte w czasie. Nasadzeń jest trochę, ale już zaczyna porastać chwaściorkami. Muszę się postarać o jakieś roślinki. Pokazywać będę na pewno.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Lucy
Zdecydowałaś się na wątek i bardzo słusznie.
Masz już bogata kolekcję host i żurawek i liliowców i tawułek itd.... nawet ogromny skalniak zbudowany własnymi siłami.
Pięknie wszystko rozplanowałaś .
Dobrze jest mieć tak sprawnych pomocników.
Zaszczepiłaś córuni bakcyla ogrodowego?
Zuza na kamieniu jest boska ,szynszylka chyba mniej mi przypadła do gustu
ale przecież do wszystkiego można się przyzwyczaić.
Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli

Zdecydowałaś się na wątek i bardzo słusznie.
Masz już bogata kolekcję host i żurawek i liliowców i tawułek itd.... nawet ogromny skalniak zbudowany własnymi siłami.
Pięknie wszystko rozplanowałaś .
Dobrze jest mieć tak sprawnych pomocników.
Zaszczepiłaś córuni bakcyla ogrodowego?
Zuza na kamieniu jest boska ,szynszylka chyba mniej mi przypadła do gustu

Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli
Miło powitać tak zacnego gościa Witaj Krysiu. :P
Do wszystkiego trzeba dojrzeć, niektórzy dojrzewają szybciej inni wolniej. Ja naoglądałam się waszych ogrodów i naprawdę nie wierzyłam, że tych moich kilka roślinek może sie komuś spodobać.
Jak już wspominałam, na razie gromadzę rośliny i je rozmnażam. Planuje rabaty wokół domu i planuje nasadzenia. Okazuje się, że mam dwie cieniste strony domu, więc potrzebować będę roślin do cienia i półcienia, dlatego hosty i żurawki świetnie się nadają.
Moja córka ma 16 lat. Pomagała przy skalniaku, zawsze sprawdza co na rabatach nowego kwitnie, zna nazwy większości kwiatów w moim ogrodzie, robi wspaniałe zdjęcia. I to mnie bardzo cieszy.
Zuza, zdecydowanie jest fanką ogrodu, ma bakcyla, jak ja coś grzebię w ziemi, to z drugiej strony ona cichaczem też...
Tak pomagała przy skalniaku.

Do wszystkiego trzeba dojrzeć, niektórzy dojrzewają szybciej inni wolniej. Ja naoglądałam się waszych ogrodów i naprawdę nie wierzyłam, że tych moich kilka roślinek może sie komuś spodobać.
Jak już wspominałam, na razie gromadzę rośliny i je rozmnażam. Planuje rabaty wokół domu i planuje nasadzenia. Okazuje się, że mam dwie cieniste strony domu, więc potrzebować będę roślin do cienia i półcienia, dlatego hosty i żurawki świetnie się nadają.
Moja córka ma 16 lat. Pomagała przy skalniaku, zawsze sprawdza co na rabatach nowego kwitnie, zna nazwy większości kwiatów w moim ogrodzie, robi wspaniałe zdjęcia. I to mnie bardzo cieszy.
Zuza, zdecydowanie jest fanką ogrodu, ma bakcyla, jak ja coś grzebię w ziemi, to z drugiej strony ona cichaczem też...
Tak pomagała przy skalniaku.

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Lucy - siostra ma pięne róże. Chyba zamiłowanie do ogrodnictwa jest u Was rodzinne 

- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Lucy wpadłam zobaczyć co słychać i znów
Idziesz jak burza dziewczyno
Pozdrawiam.

Idziesz jak burza dziewczyno

Pozdrawiam.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
Lucy, zmoknięta szynszyla wygląda tak nieszczęśliwie 

Kochane dziewczyny.
Ambusiu siostra ma piękny teren wokół domu. Rośliny wypielęgnowane i dorodne, zawsze coś u niej kwitnie. Krzewy tak poprzycinane, że szwagier w tym roku powiedział, że jej sekator wyrzuci.
A odkąd ma maszynkę do przycinania to nawet formuje pięknie bukszpany i inne... A poza tym jest też anonimową fanką forum.
Zamiłowanie do ogródka mamy po mamie.
Empuziu, a co ty takiego u mnie dojrzałaś?
Majeczko, masz rację, szynszyle nie lubią wody i się ich nie kąpie. A jak podoba ci się moja nowa żurawka?
A teraz pokażę moje Brunery. Sadzonki są malutkie ,ale urosną. Może wspólnie je nazwiemy?
Brunera Wielkolistna
Brunera Variegata
Brunera Variegata(?)
Brunera Jack Frost
Brunera Silver Wings (tak było na etykiecie)

Ambusiu siostra ma piękny teren wokół domu. Rośliny wypielęgnowane i dorodne, zawsze coś u niej kwitnie. Krzewy tak poprzycinane, że szwagier w tym roku powiedział, że jej sekator wyrzuci.

Zamiłowanie do ogródka mamy po mamie.
Empuziu, a co ty takiego u mnie dojrzałaś?

Majeczko, masz rację, szynszyle nie lubią wody i się ich nie kąpie. A jak podoba ci się moja nowa żurawka?

A teraz pokażę moje Brunery. Sadzonki są malutkie ,ale urosną. Może wspólnie je nazwiemy?

- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
A już chciałam pisać jakie cudowne różyczki to mnie rozczarowałaś ale zdjęcie to zdjęcie brunerki moje marzenie na razie mam pierwszą wielkolistną druga to Variegata i trzecia chyba taka sama czwarta Jack Frost piąta Langtrees albo 'Silver Wings':D
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Lucy jestem okropna
kuszę Cię w swoim wątku

"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Marysiu, NIE BĘDĘ CHOROWAĆ W TYM ROKU NA ŻADNĄ NOWĄ CHOROBĘ KWIATOWĄ.
A jak mi się brunerki rozrosną to się z tobą podzielę, choć nie jesteś w kolejce pierwsza.
Dziękuje za rozpoznanie.
Empuziu, widzę, że teraz to powinnam zamknąć komputer i przeczekać, ale one kwitną do mrozów! A co niektórzy to nawet pokazują zamrożone. No nic muszę być silna.
A jak mi się brunerki rozrosną to się z tobą podzielę, choć nie jesteś w kolejce pierwsza.

Dziękuje za rozpoznanie.
Empuziu, widzę, że teraz to powinnam zamknąć komputer i przeczekać, ale one kwitną do mrozów! A co niektórzy to nawet pokazują zamrożone. No nic muszę być silna.