Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczności pokazujesz, oj przejdę się jeszcze nie raz po tym ogrodzie :)
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30

Post »

Witaj Aniu!!!!
jeśli chodzi o perukowca to jak dla mnie jest piękniejszy niż ten bordowy. Kwitł w zeszłym roku ale mało bo jak widać to jeszcze maleństwo. Urzekł mnie pięknym seledynowym (jasno - zielonym - jak kto woli ) kolorem i jest przez to taki wesoły. Sąsiad ma już dorosłego bordowego i .... jakoś go nie widać bo jest ciemny i taki jakby smutny.Tak go odbieram ze względu na kolor:) Bardzo lubię rośliny w tym kolorze i bardzo podoba mi się łączenie ich z krzewami czy roślinami w kolorze zielonym - trawiastym :). Moje myśli jeszcze
krążą wokół katalpy i i tulipanowca
Obrazek katalpa

Obrazek tulipanowiec
One właśnie też różnią się odcieniami co bardzo mi się podoba :) Tylko że tulipanowiec jest dużym drzewem i nie wiem czy zdecyduję się posadzić go na działce .Niby już mam dla niego miejsce ale... mam jeszcze wątpliwości :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

[quote="Ania Kropelka"]No śliczny masz ten ogródek!!!!!!!

Wiesz co Iwonko, normalnie to lanie Ci się należy za gadanie głupot!!!!! ;-)

Aniu litości :))) nie bijjjj:)!!!. Kochana bo wiesz jak to jest . Nie powiem, podoba mi się ten ogródek,wile serca w niego włożyłam, ale ja mam coś takiego, że to co siedzi mi w myślach co jeszcze bym chciała i jak bym chciała - to najlepiej żeby było już i teraz :) a tak się nie da :( z wielu względów : finanse to podstawa ( jak każdy mam ważniesze wydatki jeszcze ) drugi u mnie problem -to nie wielki zakres czasu ( pracuję do 16.00 ) a trzecie to hmmm raczej brak męskiej pomocy, więc na większość prac zdana jestem sama na siebie .
M pracuje i okres wiosenno-letnio-jesienny to jego pełnia sezonu i niestety raczej nie ma kiedy mi pomóc :( Ale do tej pory jakoś dałam radę, więc chyba się nie poddam i będę działać dalej :) byle Bozia sił dała i zdrowie :)))

Ania i mam romans do ciebie jeszcze , bo wiem że masz ciemierniki i chciałam zapytać cię o informację czy ..... zaraz jeszcze raz .Mam ciemiernika w domu którego niedawno kupiłam i wiesz ... kwiat jak mu "dojrzeje" to opuszcza takie jakby nasionka i chciałam właśnie zapytać cię czy to są nasionka? czy to należy wyrzucić ?
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

EdytaB pisze:Śliczności pokazujesz, oj przejdę się jeszcze nie raz po tym ogrodzie :)
Beatko dziękuję za odwiedziny - będzie mi niezmiernie miło i równie przyjemnie czytać spostrzeżenia i uwagi , może jakieś propozycje i rady :) Zapraszam serdecznie :) furtkę otwieram na oścież :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

iwonaxp pisze:
Ania Kropelka pisze:No śliczny masz ten ogródek!!!!!!!

Wiesz co Iwonko, normalnie to lanie Ci się należy za gadanie głupot!!!!! ;-)

Aniu litości :))) nie bijjjj:)!!!. Kochana bo wiesz jak to jest . Nie powiem, podoba mi się ten ogródek,wile serca w niego włożyłam, ale ja mam coś takiego, że to co siedzi mi w myślach co jeszcze bym chciała i jak bym chciała - to najlepiej żeby było już i teraz :) a tak się nie da :( z wielu względów : finanse to podstawa ( jak każdy mam ważniesze wydatki jeszcze ) drugi u mnie problem -to nie wielki zakres czasu ( pracuję do 16.00 ) a trzecie to hmmm raczej brak męskiej pomocy, więc na większość prac zdana jestem sama na siebie .
M pracuje i okres wiosenno-letnio-jesienny to jego pełnia sezonu i niestety raczej nie ma kiedy mi pomóc :( Ale do tej pory jakoś dałam radę, więc chyba się nie poddam i będę działać dalej :) byle Bozia sił dała i zdrowie :)))
hi, hi, hi no pewnie że nie będę Cię mocno bić......

Wiem, wiem mam ten sam problem......

Ja przejęłam stary ogród, dość zaniedbany, tzn. dużo roslin było z niego przeprowadzanych do innego ogrodu, były betonowe chodniki i takie tam. Dużo pracy zostało zrobione, ale równie dużo przede mną.

Finanse...hmm. wiadomo......
No właśnie, ja też pracuję, do 15,30, ale mam jeszcze dwuletniego bączka, i wożę tę moją córę codziennie do mamy. Więc czasu na ogródek nie zostaje zbyt wiele i większość prac tez robię sama....

WIĘC GŁOWA DO GÓRY!!! JAKOŚ BĘDZIEMY SIE WSPÓLNIE WSPIERAĆ!!!!!!

przynajmniej możemy sobie wspólnie ponarzekać.

Mi tez podobają się krzewy o innym, kolorze. Tulipanowca mam, posadziłam gfo trochę nieświadomie nie wiedząc jak duże to drzewo rośnie.... :oops:

Z zielono-żółtych drzewów mam Bez czarny złota odmiana, berberysa złotego, tawułkę złotolistną, hortensję o jasno zielonych liściach z białą obwódką,Weigelę Variegata i jeszcze kilka "Variegata", ale nie pamiętam nazw........

A do perokuwca żółtego wzdycham.......
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Iwonko jak u Ciebie dzisiaj z pogodą . Pięknosci pokazujesz pierisek urodziwy i fajny tujkowy żłobek . Iwonko gdybym miała wybierać raczej wybrałabym KATALAPTE miłego dnia
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Witaj Jadzia u mnie było w miarę :) ale teraz prószy śnieg:( czy to się nie skończy ?:(
Po za tym szef dziś mnie troszkę zasypał papierami :) ale odgrzebałam się i biorę się za śniadanie :) a potem jak będzie jeszcze chwilka pobuszuję po ogrodach :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

chcę psi ząb !!! czy one są w marketach ?

Obrazek
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

aaa wiec to jest Psi Ząb...

no no , ja chyba też bym chciała... ;-)
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Fajny prawda ? nawet jakbym na niego gdzieś trafiła to chbya i miejsce w ogrodzie bym dla niego znalazła ;:80
Chyba już chora jestem no
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DZIEWCZYNY przyznam Wam racje bardzo ładna roślinka też bym się na nią skusiła
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

hahaha Jadzia no proszę :)) spójrz jakie to jest zaraźliwe :) Ale wiesz co ? nie są drogie choć dziwnie ceny się wahają 0 prawie 3.00 do ponad 8.00. ale ja już w tym roku zamawiać na allegro nie będę a kupię jeśli trafię w markecie :)

Ok to ja już chyba na dziś się z wami pożegnam :) Będę zbierać się do domu a tam sporo pracy mnie czeka :) no chyba że znowu skusi mnie zaglądnąć tu do was po 22.00 tak jak wczoraj :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko ja jakoś do allegro nie mam przekonania wolę w marketach pooglądać milej pracy
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Jadziu ja też jeszcze na allegro nie kupowałam , natomiast kupiłam cebulki przez internet u benex-a i jestem zadowolona. Oni też mają swoje rośliny na allegro. Tak czy inaczej to były moje pierwsze zakupy przez internet i akurat tę firmę mogę polecić :) ymmm teraz zaglądałam na ich stronę internetową i mają cudowne orliki po prostu cudenka :) ale ja zapukam do nich dopiero w przyszłym roku na wiosnę :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko ja wolę jechać na Bytom tam jest taki fajny sklepik w którym lubię kupować ,bo mają super roślinki i nawet przywiozą co zechcesz . Umnie słoneczko zaczyna wychodzić może jeszcze dzień nie będzie zmarnowany
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”