Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2
- iwonaxp
- 1000p
- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu!!!!
jeśli chodzi o perukowca to jak dla mnie jest piękniejszy niż ten bordowy. Kwitł w zeszłym roku ale mało bo jak widać to jeszcze maleństwo. Urzekł mnie pięknym seledynowym (jasno - zielonym - jak kto woli ) kolorem i jest przez to taki wesoły. Sąsiad ma już dorosłego bordowego i .... jakoś go nie widać bo jest ciemny i taki jakby smutny.Tak go odbieram ze względu na kolor:) Bardzo lubię rośliny w tym kolorze i bardzo podoba mi się łączenie ich z krzewami czy roślinami w kolorze zielonym - trawiastym
. Moje myśli jeszcze
krążą wokół katalpy i i tulipanowca
katalpa
tulipanowiec
One właśnie też różnią się odcieniami co bardzo mi się podoba
Tylko że tulipanowiec jest dużym drzewem i nie wiem czy zdecyduję się posadzić go na działce .Niby już mam dla niego miejsce ale... mam jeszcze wątpliwości 
jeśli chodzi o perukowca to jak dla mnie jest piękniejszy niż ten bordowy. Kwitł w zeszłym roku ale mało bo jak widać to jeszcze maleństwo. Urzekł mnie pięknym seledynowym (jasno - zielonym - jak kto woli ) kolorem i jest przez to taki wesoły. Sąsiad ma już dorosłego bordowego i .... jakoś go nie widać bo jest ciemny i taki jakby smutny.Tak go odbieram ze względu na kolor:) Bardzo lubię rośliny w tym kolorze i bardzo podoba mi się łączenie ich z krzewami czy roślinami w kolorze zielonym - trawiastym

krążą wokół katalpy i i tulipanowca

One właśnie też różnią się odcieniami co bardzo mi się podoba

- iwonaxp
- 1000p
[quote="Ania Kropelka"]No śliczny masz ten ogródek!!!!!!!
Wiesz co Iwonko, normalnie to lanie Ci się należy za gadanie głupot!!!!! ;-)
Aniu litości
)) nie bijjjj:)!!!. Kochana bo wiesz jak to jest . Nie powiem, podoba mi się ten ogródek,wile serca w niego włożyłam, ale ja mam coś takiego, że to co siedzi mi w myślach co jeszcze bym chciała i jak bym chciała - to najlepiej żeby było już i teraz
a tak się nie da
z wielu względów : finanse to podstawa ( jak każdy mam ważniesze wydatki jeszcze ) drugi u mnie problem -to nie wielki zakres czasu ( pracuję do 16.00 ) a trzecie to hmmm raczej brak męskiej pomocy, więc na większość prac zdana jestem sama na siebie .
M pracuje i okres wiosenno-letnio-jesienny to jego pełnia sezonu i niestety raczej nie ma kiedy mi pomóc
Ale do tej pory jakoś dałam radę, więc chyba się nie poddam i będę działać dalej
byle Bozia sił dała i zdrowie
))
Ania i mam romans do ciebie jeszcze , bo wiem że masz ciemierniki i chciałam zapytać cię o informację czy ..... zaraz jeszcze raz .Mam ciemiernika w domu którego niedawno kupiłam i wiesz ... kwiat jak mu "dojrzeje" to opuszcza takie jakby nasionka i chciałam właśnie zapytać cię czy to są nasionka? czy to należy wyrzucić ?
Aniu litości

M pracuje i okres wiosenno-letnio-jesienny to jego pełnia sezonu i niestety raczej nie ma kiedy mi pomóc

Ania i mam romans do ciebie jeszcze , bo wiem że masz ciemierniki i chciałam zapytać cię o informację czy ..... zaraz jeszcze raz .Mam ciemiernika w domu którego niedawno kupiłam i wiesz ... kwiat jak mu "dojrzeje" to opuszcza takie jakby nasionka i chciałam właśnie zapytać cię czy to są nasionka? czy to należy wyrzucić ?
- Ania Kropelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
hi, hi, hi no pewnie że nie będę Cię mocno bić......iwonaxp pisze:Ania Kropelka pisze:No śliczny masz ten ogródek!!!!!!!
Aniu litości)) nie bijjjj:)!!!. Kochana bo wiesz jak to jest . Nie powiem, podoba mi się ten ogródek,wile serca w niego włożyłam, ale ja mam coś takiego, że to co siedzi mi w myślach co jeszcze bym chciała i jak bym chciała - to najlepiej żeby było już i teraz
a tak się nie da
z wielu względów : finanse to podstawa ( jak każdy mam ważniesze wydatki jeszcze ) drugi u mnie problem -to nie wielki zakres czasu ( pracuję do 16.00 ) a trzecie to hmmm raczej brak męskiej pomocy, więc na większość prac zdana jestem sama na siebie .
M pracuje i okres wiosenno-letnio-jesienny to jego pełnia sezonu i niestety raczej nie ma kiedy mi pomócAle do tej pory jakoś dałam radę, więc chyba się nie poddam i będę działać dalej
byle Bozia sił dała i zdrowie
))
Wiem, wiem mam ten sam problem......
Ja przejęłam stary ogród, dość zaniedbany, tzn. dużo roslin było z niego przeprowadzanych do innego ogrodu, były betonowe chodniki i takie tam. Dużo pracy zostało zrobione, ale równie dużo przede mną.
Finanse...hmm. wiadomo......
No właśnie, ja też pracuję, do 15,30, ale mam jeszcze dwuletniego bączka, i wożę tę moją córę codziennie do mamy. Więc czasu na ogródek nie zostaje zbyt wiele i większość prac tez robię sama....
WIĘC GŁOWA DO GÓRY!!! JAKOŚ BĘDZIEMY SIE WSPÓLNIE WSPIERAĆ!!!!!!
przynajmniej możemy sobie wspólnie ponarzekać.
Mi tez podobają się krzewy o innym, kolorze. Tulipanowca mam, posadziłam gfo trochę nieświadomie nie wiedząc jak duże to drzewo rośnie....

Z zielono-żółtych drzewów mam Bez czarny złota odmiana, berberysa złotego, tawułkę złotolistną, hortensję o jasno zielonych liściach z białą obwódką,Weigelę Variegata i jeszcze kilka "Variegata", ale nie pamiętam nazw........
A do perokuwca żółtego wzdycham.......
- Ania Kropelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- iwonaxp
- 1000p
hahaha Jadzia no proszę
) spójrz jakie to jest zaraźliwe
Ale wiesz co ? nie są drogie choć dziwnie ceny się wahają 0 prawie 3.00 do ponad 8.00. ale ja już w tym roku zamawiać na allegro nie będę a kupię jeśli trafię w markecie 
Ok to ja już chyba na dziś się z wami pożegnam
Będę zbierać się do domu a tam sporo pracy mnie czeka
no chyba że znowu skusi mnie zaglądnąć tu do was po 22.00 tak jak wczoraj 

Ok to ja już chyba na dziś się z wami pożegnam

- iwonaxp
- 1000p
Jadziu ja też jeszcze na allegro nie kupowałam , natomiast kupiłam cebulki przez internet u benex-a i jestem zadowolona. Oni też mają swoje rośliny na allegro. Tak czy inaczej to były moje pierwsze zakupy przez internet i akurat tę firmę mogę polecić
ymmm teraz zaglądałam na ich stronę internetową i mają cudowne orliki po prostu cudenka
ale ja zapukam do nich dopiero w przyszłym roku na wiosnę