Kochani, bardzo serdecznie dziękuje za odwiedzinki i pochwały dla mojej Vandy, jesteśmy ogromnie szczęśłiwe móc czytać takie komplementy ;)
A teraz niektóre obecne kwitnienia moich pupilków
Zakwitło keiki, które dostałam od mojej teściowej w zeszłym roku
Znalazłam jego nazwę jako Dtps. Sogo Gotris 'Flora Ark' , jest to miniaturka, zresztą następnym razem pokażę różnicę między nim a zwykłym phal.
Różowy zakwitł z odbicia pędu
Phal. Baldan's Kaleidoscope 'Golden Treasure' przedłużył pęd
Tego dostałam jakiś czas temu od mojego M.
W doniczce rosło jeszcze basal keiki ale rozdzieliłam je i przesadzilam do osobnej doniczki, na razie ma się świetnie(będzie chyba dla bratowej ;) )
Ten ma bardzo ciekawe kwiaty, kupiłam go ostatnio w Bricomarche
Mój gigancik odnalazłam pod nazwą phal. 'Sharon Bay'
żółty, którego nazwę też odnalazłam jako Phal. 'Yellow Beauty'
Moja Bellinka podczas mieszkania w zimie w akwa straciła liść sercowy, ale coś się kluje po boku i jestem bardzo ciekawa co to będzie, jak sądzicie ?
W tej chwili stoi sobie na zachodnim parapecie kuchennym posadziłam ja w korze, w koszyczku i do ceramicznej osłonki ;)
Edit:
Aguś, jak miło, że już jesteś
Zaglądam co jakiś czas do Twojego storczykowego, czy są już jakieś nowe wieści odnośnie reanimowanej Vandy ;)
M. jest bardzo dumny, ze Vanda znowu kwitnie ale ja jestem w szczególności, bo udało mi się samej doprowadzić ją do kwitnienia, co uważam za mój osobisty sukces ;)
MM zaczyna mieć już widoczne pączki, niestety został jeden pędzik, tamten nie rozwinął się do końca tylko zżółkł
Ale cieszę się, ze chociaż na jednym pędziku mi zakwitnie
Dobranoc, słodkich snów