Oto moje Storczyki
- 
				Orchideomaniak
- 500p 
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- 
				Orchideomaniak
- 500p 
- platynka80
- 500p 
- Od: 8 cze 2008, o 22:32
- Jeanne
- 1000p 
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Dawidzie, nie przejmuj się, ja mam tylko 11 a zbieram od rokuOrchideomaniak pisze:Właśnie zrobiłem liczenie moich współlokatorów (Storczyków) mam ich tylko 18

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki

Moje storczyki
- 
				Orchideomaniak
- 500p 
Asiu, Dawidzie,
dzięki za rady. Ja mam bez osłonek. Stoją w dużo większych osłonkach z keramytem więc z każdej strony doniczki jest dużo wody.
Powie ktoś, że takimi bzdurami się przejmuję... 

Ale postanowiłam, że tym razem dam z siebie wszystko i nie wyślę żadnego z kwiatków do Wiecznej Dżungli. Dlatego stale pytam i czytam ;:70 ... Póki co, dobrze wyglądają i niech tak zostanie.
Dawid, ja mam tylko 5 storczyków i w moim wagonowym mieszkaniu boję się mieć więcej bo ze względu na jego rozkład, mam przeciągi i nie za bardzo gdzie mam ustawiać kwiaty. A żal mi wyrzucać inne, piękne roślinki...
Pozdrawiam

dzięki za rady. Ja mam bez osłonek. Stoją w dużo większych osłonkach z keramytem więc z każdej strony doniczki jest dużo wody.
Powie ktoś, że takimi bzdurami się przejmuję...

Ale postanowiłam, że tym razem dam z siebie wszystko i nie wyślę żadnego z kwiatków do Wiecznej Dżungli. Dlatego stale pytam i czytam ;:70 ... Póki co, dobrze wyglądają i niech tak zostanie.
Dawid, ja mam tylko 5 storczyków i w moim wagonowym mieszkaniu boję się mieć więcej bo ze względu na jego rozkład, mam przeciągi i nie za bardzo gdzie mam ustawiać kwiaty. A żal mi wyrzucać inne, piękne roślinki...
Pozdrawiam

Ania

- 
				Orchideomaniak
- 500p 
- 
				Orchideomaniak
- 500p 
- 
				Orchideomaniak
- 500p 
- Jeanne
- 1000p 
Czasem wydaje mi się że warto mieć mniej a lepiej się nimi zająćOrchideomaniak pisze:Ja tez zbieram od roku. A niektórzy tu mają po 48 i 35. Dlatego pisze że tylko.Jeanne pisze:Dawidzie, nie przejmuj się, ja mam tylko 11 a zbieram od rokuOrchideomaniak pisze:Właśnie zrobiłem liczenie moich współlokatorów (Storczyków) mam ich tylko 18
 co nie oznacza że bym nie chciała mieć np 30
  co nie oznacza że bym nie chciała mieć np 30 
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki

Moje storczyki
- 
				Orchideomaniak
- 500p 
I tu Asiu masz racje, bo jak bym miał ich 30 czy 50 to już by sporo czasu zajęło samo umycie listków z kurzu. Teraz juz raczej nie kupuję, no chyba że od kogos dostanę w prezencie  Dzisiaj u kumpla na klatce wydziałem 4 Storczyki 2 miały keiki chyba się tam jutro wybiorę i zapytam czy mógłbym keiki dostać
 Dzisiaj u kumpla na klatce wydziałem 4 Storczyki 2 miały keiki chyba się tam jutro wybiorę i zapytam czy mógłbym keiki dostać  sa trochę zaniedbane te storczyki
 sa trochę zaniedbane te storczyki 

Dzisiaj u kumpla na klatce wydziałem 4 Storczyki 2 miały keiki chyba się tam jutro wybiorę i zapytam czy mógłbym keiki dostać
 Dzisiaj u kumpla na klatce wydziałem 4 Storczyki 2 miały keiki chyba się tam jutro wybiorę i zapytam czy mógłbym keiki dostać  sa trochę zaniedbane te storczyki
 sa trochę zaniedbane te storczyki 
- Jeanne
- 1000p 
To jak zaniedbane to może da Ci na reanimację  

a jak nie dorosłe to keiki, oczwiście jak będą już samodzielne 

ja na razie też się wstrzymuję, i tak rzadko kupuję dosyć, ale to głównie z powodu braku miejsca, mój parapet jest dość mały a mama jakoś nie daje się przekonać by zrobić miejsce dla storczyków kosztem innych roślinek co nie oznacza ich wyrzucenia tylko np przestawienia na szafki/półki, ale cóż, będę chyba kombinować jak Ty z pólkami na ścianach
  co nie oznacza ich wyrzucenia tylko np przestawienia na szafki/półki, ale cóż, będę chyba kombinować jak Ty z pólkami na ścianach  

No i oczywiście popieram że sama pielęgnacja czy podlewanie zajmują sporo czasu, pomijając te rozmowy z każdym z osobna 

a jak nie dorosłe to keiki, oczwiście jak będą już samodzielne

ja na razie też się wstrzymuję, i tak rzadko kupuję dosyć, ale to głównie z powodu braku miejsca, mój parapet jest dość mały a mama jakoś nie daje się przekonać by zrobić miejsce dla storczyków kosztem innych roślinek
 co nie oznacza ich wyrzucenia tylko np przestawienia na szafki/półki, ale cóż, będę chyba kombinować jak Ty z pólkami na ścianach
 No i oczywiście popieram że sama pielęgnacja czy podlewanie zajmują sporo czasu, pomijając te rozmowy z każdym z osobna

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki

Moje storczyki
- 
				Orchideomaniak
- 500p