Oto moje Storczyki
-
Orchideomaniak
- 500p

- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
Orchideomaniak
- 500p

- platynka80
- 500p

- Od: 8 cze 2008, o 22:32
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Dawidzie, nie przejmuj się, ja mam tylko 11 a zbieram od rokuOrchideomaniak pisze:Właśnie zrobiłem liczenie moich współlokatorów (Storczyków) mam ich tylko 18
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
-
Orchideomaniak
- 500p

Asiu, Dawidzie,
dzięki za rady. Ja mam bez osłonek. Stoją w dużo większych osłonkach z keramytem więc z każdej strony doniczki jest dużo wody.
Powie ktoś, że takimi bzdurami się przejmuję...
Ale postanowiłam, że tym razem dam z siebie wszystko i nie wyślę żadnego z kwiatków do Wiecznej Dżungli. Dlatego stale pytam i czytam ;:70 ... Póki co, dobrze wyglądają i niech tak zostanie.
Dawid, ja mam tylko 5 storczyków i w moim wagonowym mieszkaniu boję się mieć więcej bo ze względu na jego rozkład, mam przeciągi i nie za bardzo gdzie mam ustawiać kwiaty. A żal mi wyrzucać inne, piękne roślinki...
Pozdrawiam
dzięki za rady. Ja mam bez osłonek. Stoją w dużo większych osłonkach z keramytem więc z każdej strony doniczki jest dużo wody.
Powie ktoś, że takimi bzdurami się przejmuję...
Ale postanowiłam, że tym razem dam z siebie wszystko i nie wyślę żadnego z kwiatków do Wiecznej Dżungli. Dlatego stale pytam i czytam ;:70 ... Póki co, dobrze wyglądają i niech tak zostanie.
Dawid, ja mam tylko 5 storczyków i w moim wagonowym mieszkaniu boję się mieć więcej bo ze względu na jego rozkład, mam przeciągi i nie za bardzo gdzie mam ustawiać kwiaty. A żal mi wyrzucać inne, piękne roślinki...
Pozdrawiam
Ania
-
Orchideomaniak
- 500p

-
Orchideomaniak
- 500p

-
Orchideomaniak
- 500p

- Jeanne
- 1000p

Czasem wydaje mi się że warto mieć mniej a lepiej się nimi zająćOrchideomaniak pisze:Ja tez zbieram od roku. A niektórzy tu mają po 48 i 35. Dlatego pisze że tylko.Jeanne pisze:Dawidzie, nie przejmuj się, ja mam tylko 11 a zbieram od rokuOrchideomaniak pisze:Właśnie zrobiłem liczenie moich współlokatorów (Storczyków) mam ich tylko 18
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
-
Orchideomaniak
- 500p

I tu Asiu masz racje, bo jak bym miał ich 30 czy 50 to już by sporo czasu zajęło samo umycie listków z kurzu. Teraz juz raczej nie kupuję, no chyba że od kogos dostanę w prezencie
Dzisiaj u kumpla na klatce wydziałem 4 Storczyki 2 miały keiki chyba się tam jutro wybiorę i zapytam czy mógłbym keiki dostać
sa trochę zaniedbane te storczyki 
- Jeanne
- 1000p

To jak zaniedbane to może da Ci na reanimację
a jak nie dorosłe to keiki, oczwiście jak będą już samodzielne
ja na razie też się wstrzymuję, i tak rzadko kupuję dosyć, ale to głównie z powodu braku miejsca, mój parapet jest dość mały a mama jakoś nie daje się przekonać by zrobić miejsce dla storczyków kosztem innych roślinek
co nie oznacza ich wyrzucenia tylko np przestawienia na szafki/półki, ale cóż, będę chyba kombinować jak Ty z pólkami na ścianach
No i oczywiście popieram że sama pielęgnacja czy podlewanie zajmują sporo czasu, pomijając te rozmowy z każdym z osobna

a jak nie dorosłe to keiki, oczwiście jak będą już samodzielne
ja na razie też się wstrzymuję, i tak rzadko kupuję dosyć, ale to głównie z powodu braku miejsca, mój parapet jest dość mały a mama jakoś nie daje się przekonać by zrobić miejsce dla storczyków kosztem innych roślinek
No i oczywiście popieram że sama pielęgnacja czy podlewanie zajmują sporo czasu, pomijając te rozmowy z każdym z osobna
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
-
Orchideomaniak
- 500p