Ogród Bożenki - BOżENA1542
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozwiedzałam twoje włości, pogłaskałam wszystkie koty, pomiziałam psy, z podziwem zazdroszczę takiego Sz.M. i syna
a najbardziej rozczuliły mnie oczywiście kurczaczki, puchate, łaciate, cudne!!!
Masz rzeczywiście mnóstwo energii, w dodatku tuż przed rozwiązaniem
I pielenie, i przetwory, i zakupy, silnik jakiś sobie zamontowałaś, czy jak
Ale wyniki są imponujące, robią wrażenie 
Powodzenia!!!

Masz rzeczywiście mnóstwo energii, w dodatku tuż przed rozwiązaniem

Powodzenia!!!
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
Haniu
Takie przygotowanie gleby bylo po prostu koniecznością.Ziemia w tym miejscu była okropna:glina pomieszana z popiołem.Jedni z naszych poprzedników tzn właścicieli tej ziemi zakopywali wszystko co się dało,wszelkie odpadki np popiół, resztki niespalonego koksu,cegły , gruz.Przy pieleniu czy kopaniu znajdujemy mnóstwo innych rzeczy:najwięcej jest szkła z pobitych talerzy butelek słoików,,jakies puszki ,gwożdzie,fragmenty plastikowych zabawek,wszystko co nie miało możliwości rozkladu.tak więc ten obornik musiał być ,na szczęscie mamy swój.też mam nadzieję,że będzie rosło,kupiłam już nawóz do iglaczków
Nalewko
miziaj sobie proszę bardzo a specjalnie dla ciebie moja AZA

Tylko ostrożnie ,bo jest bardzo ostra.Ma na swoim koncie zaduszenie ok 20 kurek,kilka kotków i poszarpane spodnie jednego z naszych gości( nie chciała Go wypuścić)A tak poza tym dla nas jest łagodniutka i taka kochana, że nie można się na nią gniewać.(nawet za pogryzione donniczki jak była młodsza)
a teraz moje ulubione dalie

Dziękuję Wam wszystkim moje kochane.jakoś się trzymam,jestem na chodzie ,jeszcze prowadzę auto teraz ruch jest jak najbardziej wskazany,przecież się nie położę i nie będę czekać ,zresztą nie z moim charakterkiem ,ja nie usiedzę bezczynnie.dzisiaj znowu czekają mnie ogóreczki do zakiszenia.
Takie przygotowanie gleby bylo po prostu koniecznością.Ziemia w tym miejscu była okropna:glina pomieszana z popiołem.Jedni z naszych poprzedników tzn właścicieli tej ziemi zakopywali wszystko co się dało,wszelkie odpadki np popiół, resztki niespalonego koksu,cegły , gruz.Przy pieleniu czy kopaniu znajdujemy mnóstwo innych rzeczy:najwięcej jest szkła z pobitych talerzy butelek słoików,,jakies puszki ,gwożdzie,fragmenty plastikowych zabawek,wszystko co nie miało możliwości rozkladu.tak więc ten obornik musiał być ,na szczęscie mamy swój.też mam nadzieję,że będzie rosło,kupiłam już nawóz do iglaczków

Nalewko
miziaj sobie proszę bardzo a specjalnie dla ciebie moja AZA

Tylko ostrożnie ,bo jest bardzo ostra.Ma na swoim koncie zaduszenie ok 20 kurek,kilka kotków i poszarpane spodnie jednego z naszych gości( nie chciała Go wypuścić)A tak poza tym dla nas jest łagodniutka i taka kochana, że nie można się na nią gniewać.(nawet za pogryzione donniczki jak była młodsza)
a teraz moje ulubione dalie

Dziękuję Wam wszystkim moje kochane.jakoś się trzymam,jestem na chodzie ,jeszcze prowadzę auto teraz ruch jest jak najbardziej wskazany,przecież się nie położę i nie będę czekać ,zresztą nie z moim charakterkiem ,ja nie usiedzę bezczynnie.dzisiaj znowu czekają mnie ogóreczki do zakiszenia.

Niesamowite kilka dni nie zaglądałam tutaj i jakie zmiany, SLodkie kurczaczki, Aza - nasze marzenie o owczarku i przepięknw dalie
Pozdrowienia!!!

Mój wąteczek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=14941" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=14941" onclick="window.open(this.href);return false;
Pisałaś Bożenko u Gigi, że kupiłaś pierisa, który miał czerwone listki a teraz nie ma, co Cię martwi. Nie masz się czym zamartwiać. Ja mam takiego samego pierisa. Jest to piękny krzaczek. Jego cechą charakterystyczną jest właśnie to, że nowe, młode listki wybarwiają się na czerwono, a później znowu robią się zielone. I tak w kółko. No i oczywiście kwitnie. Ma takie malutkie białe kwiaty. Zapraszam do mojego ogródka, to sobie zobaczysz ( niestety, nie kwitnącego, bo jak kwitł to nie zrobiłam mu zdjęcia
).

- ZosiaM
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
witaj Bożęnko pomysł na rabatke świetny ,a co do pisklaczków to podrzuć mi ze dwa są urocze i takie kochane 

Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- ZosiaM
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
Bożenko to z wąsikami to pustynnik biały
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aza to ideał psa! Ma takie mądre spojrzenie, piękną sierść, czujne uszy, uśmiech na pysku, a poza tym mój Prot kocha wszystkie owczarkowe sunie, najlepiej duże i niemieckie
Ja siłą rzeczy też
Pozdrowienia

Pozdrowienia

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."