Mój ogród - grazyna45

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2008, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Tym razem kilka takich zwykłych zdjęć
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Grazynko widzę, że clematis Ci kwitnie. A ja ze swoim biegami nie wiem gdzie go postawić (jest w doniczce) Niby rośnie ... ale jakoś tak słabo.
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzień dobry Izo! Clematisy mi zakwitły i cieszę się z nich bardzo. Ja mam cztery w ogrodzie i zauważyłam ,że lubią słońce-na południowej stronie-swietnie im to służy,a po drugie clematisy lubią mieć u dołu osłonięte korzenie jakimiś skalniakami,albo zagęszczającymi roślinami-chodzi,o to aby korzenie zbyt mocno się nie przesuszały i nie były wystawione na działanie słońca. Myślę,że lepiej rosną w gruncie-ja się o tym przekonałam.Miłego dnia pozdrawiam grazyna 45.
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Też tak uważam Grażynko , że lepiej im w gruncie, tylko trzeba je dobrze obserwowac przez pierwsze lata, ja swoich dwuletnich nabytków nie przyciełam na wiosnę i kwiaty gdzieś się szykują wysoko w górze , a na dole puchy, na drugi rok będę mądrzejsza i je ciachne na wiosnę,
Jak zwykle pięknie u Ciebie
Pozdrowionka,
:D
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko przecudne masz widoczki na tych porannych zdjęciach,a i same fotki profesjonalne.Można się rozmarzyć patrząc na nie.Współczuję Ci z powodu nie spania w nocy,przechodziłam to kiedyś.Bardzo mi się u Ciebie podoba,wiem,że kosztuje wiele czasu i pracy utrzymanie w takim stanie ,nie małego zresztą ogródu.Życzę zdrówka i obyś się stała znów "skowronkiem".Halina
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek

Kilka najnowszych zdjęć
bożena170365
500p
500p
Od: 17 lut 2008, o 22:48

Post »

Wow i Grażynka ma też ładną psiunię,jak sie wabi ta piękność.........
Pozdrawiam, Bożena
Zapraszam do mojego ogrodu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=12693
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Grażynko,
No i oczywiście następne piękne widoczki i piękny spokojny piesio,
:P
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bozenko-ta psiunia to Korunia-prezent dziecka z przedszkoladlapani na pamiątkę.Matka Kory to labrador a tatus nie wiem.Psiunia bardzo przyjacielska i łagodna,lubi towarzystwo dzieci-pozdrawiam grazyna45-miłych snów
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu-dziękuje za ciepłe słowa-byłam u Ciebie,Ty masz dopiero raj-kwiaty cudo,wybarwione,wypasione.U nas juz taka susza,że trawa wysycha.Podziwiam Twoje kwiaty i tak szybko nie wyjdę od Ciebie-dobrej nocy i duzo zdrowia pozdrawiam grazyna45
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Grażynko :) Cudowne te zdjęcia o poranku :) Psiunia też słodka, w pierwszej chwili myślałam, ze to wyżeł weimarski :lol:
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

grazyna45 pisze:Dzień dobry Izo! Clematisy mi zakwitły i cieszę się z nich bardzo. Ja mam cztery w ogrodzie i zauważyłam ,że lubią słońce-na południowej stronie-swietnie im to służy,a po drugie clematisy lubią mieć u dołu osłonięte korzenie jakimiś skalniakami,albo zagęszczającymi roślinami-chodzi,o to aby korzenie zbyt mocno się nie przesuszały i nie były wystawione na działanie słońca. Myślę,że lepiej rosną w gruncie-ja się o tym przekonałam.Miłego dnia pozdrawiam grazyna 45.
Wiem o tym Grażynko ale nie mam na razie gdzie posadzić, stąd musi być w doniczce. Znalazłam mu wczoraj miejsce. Postawiłam na tarasie pod zadaszeniem (żeby deszcz na niego nie padał) obok żywotnika (żeby się po nim piął i wiatr w niego nei dmuchał). W doniczce ziemia jest przykryta korą i roślinkami: lobelia (czekam aż urośnie).
No mam nadzieję, że wszystko dobrze zrobiłam? Jak nie to popraw mnie:)

A piesek śliczniutki.... Mówisz, że to prezent... uzgodniony mam nadzieję wcześniej? Bo jak tak wszystkie dzieci zaczną Pani przynosić pieski ... to Pani zacznie chyba sprzedawać :)

Grażynko jeszcze ciekawa jestem co masz po obu stronach bramy takie zielone... co to za krzew/drzewo?
z uśmiechami Iza
u liski
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Grażynko po małej przerwie ;:113 ;:113 ;:113 .Clematisy masz śliczne a moje takie mizerne ;:98 .Grażynko wiadomość na pw. :D :D :D
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Izo witam! Naprawdę zrobiłaś wszystko ok. z clematisem,teraz odżywiaj go nawozem do clematisów lub uniwersal. dla kwiatów kwitnących.

Piesek -nie martw się,był wcześniej uzgodniony-takich prezentów więcej nie otrzymałam-spokojnie,hodowli psów nie zamierzam otwierać.

Po obu stronach bramki rosną bukszpany-po 3 z każdej strony.
Miłej i przyjemnej pracy w ogrodzie i przyślij nam trochę deszczu,bo usychamy-ratunku!! grazyna45
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Grażynko za info o clematisie. Teraz tylko czekać aż zakwitnie :)

Mój pies wczoraj podeptał mi serduszka(gdzieś się spieszył), stąd było przemeblowanie na tarasie, żeby nie przyszło mu do głowy znowu tamtędy biegać....

A jak Twój piesek nie niszczy nic? Widzę, że przy siatce masz zadbane... mój biega przy siatce... musiałam mu zostawić miejsce :)
z uśmiechami Iza
u liski
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”