grazyna45 pisze:Dzień dobry Izo! Clematisy mi zakwitły i cieszę się z nich bardzo. Ja mam cztery w ogrodzie i zauważyłam ,że lubią słońce-na południowej stronie-swietnie im to służy,a po drugie clematisy lubią mieć u dołu osłonięte korzenie jakimiś skalniakami,albo zagęszczającymi roślinami-chodzi,o to aby korzenie zbyt mocno się nie przesuszały i nie były wystawione na działanie słońca. Myślę,że lepiej rosną w gruncie-ja się o tym przekonałam.Miłego dnia pozdrawiam grazyna 45.
Wiem o tym Grażynko ale nie mam na razie gdzie posadzić, stąd musi być w doniczce. Znalazłam mu wczoraj miejsce. Postawiłam na tarasie pod zadaszeniem (żeby deszcz na niego nie padał) obok żywotnika (żeby się po nim piął i wiatr w niego nei dmuchał). W doniczce ziemia jest przykryta korą i roślinkami: lobelia (czekam aż urośnie).
No mam nadzieję, że wszystko dobrze zrobiłam? Jak nie to popraw mnie:)
A piesek śliczniutki.... Mówisz, że to prezent... uzgodniony mam nadzieję wcześniej? Bo jak tak wszystkie dzieci zaczną Pani przynosić pieski ... to Pani zacznie chyba sprzedawać
Grażynko jeszcze ciekawa jestem co masz po obu stronach bramy takie zielone... co to za krzew/drzewo?