Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zaniemówiłam... takiej wizyty się nie spodziewałam :shock: i tyle słów poświęconych mojej skromnej osobie... :oops: serdeczne dzięki Jagi!
Moja domowa nuda ,która czasem mnie dopada wynika z tego, że nie mam możliwości , żeby w każdej chwili znaleźć się w ogrodzie...A nuda to bardziej frustracja...kiedy chciałaby dusza do raju.. :roll: Ale idzie ku lepszemu...nawet te 30 st.C dzisiejsze już jakoś nie ma takiej mocy odczuwalnej jak w lipcu... ;:oj
Twoja wizyta sprawiła mi wielką miłą Obrazek i radość!Obrazek
I wielkie dzięki za tyle ciepłych słów które mile połechtały moje ego! :D
Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

trochę lata trochę jesieni...Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przyszłam do Ciebie Maryniu, trochę poprawić sobie humor.
Jak zawsze piękne roślinki w pięknym fotograficznym wydaniu. ;:63
A jesieni jeszcze nie chcę.Mam urlop i jeszcze wciąż lata chcę ;:108
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widokiem słoików z przetworami epatować nie będę choć coś tam coś tam i u mnie do objęcia obiektywem by się znalazło... ;:173 Z przetworów najbardziej przetwarzanie zdjęć lubię...
;:224 ;:131

Zapraszam więc tych co zawsze tu bywają na świeżą porcję przetworów moich... :D Ani słodkie ani kwaśne ale i bez wody... :tan

Aniu ;:180 za odwiedziny dla utrwalenia Twojego poprawionego/ jak mniemam / humoru ...serdeczności przekazujęObrazek

Ogródek mój skromny ma się dobrze..ani suszy ani potopu nie ma..Dzisiaj trzeba będzie po 2 upalnych dniach podlać coś niecoś na szczęście wody nie brakuje u nas jeszcze...działkowiczów niewielu z niej korzysta,wakacje mają się ku schyłkowi,urlopy się skończyły...Takich,coby warzywa uprawiali niewielu a trawników i żwirków tak często podlewać nie trzeba...Jest dobrze! ;:333
Działka kolorowa jeszcze trochę letnich kwiatów a jesienne też już śpieszą ... ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
chwaścik
Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maryniu,chociaż słoikowe sprawy bardzo mnie zatrzymują i nie mam czasu na forum ,to jednak muszę tu przylecieć choćby na moment żeby zobaczyć nowe odkrycia późniejszego lata ,bo tak inaczej jest pokazane ,pobiegałam po ogrodzie z pięknymi ujęciami i jestem już inaczej (lepiej i pozytywniej) nastawiona do dalszej mojej pracy ,bo czasami też mam jej dość ;:306 ale trzeba wytrwać do końca ,dzisiaj znowu nie do ogrodu kwiatowego tylko na maliny ;:65 ,pozdrawiam i miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Zdjęcie zawilców japońskich wiernie oddaje istotę tych pięknych kwiatów, gratuluję ujęcia.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W nocy podlało dość intensywnie ale bez ekscesów, dobrze się stało ,że wczoraj mimo zapowiedzi nie pojechałam podlewać działki... Skorzystałam z zaproszenia do innego ogrodu i posiadówy na łonie natury do późnych godzin...Obrazek

Marto sprawiłaś mi nie lada przyjemność znajdując czas na miłe mojemu ;:167 odwiedziny i komentarz! Obrazek

Madziagos bardzo dziękuję za odwiedziny i uznanie dla fotki! ;:180 To miłe dla mnie bardzo! :D

Dziękuję tym,którzy skorzystali z zaproszenia na degustację moich foto-przetworów i licznie choć bezgłośnie mnie nawiedzili...Jesteście niezawodni! Dzisiaj nastąpi ciąg dalszy... / mam nadzieję, że waszych odwiedzin również!/ ;:7

W ogródku jeszcze rośliny zachęcają do użycia aparatury fotograficznej ;:173 ... moje niewyszukane róże powtarzają kwitnienie i też mnie cieszą ... przez trzy lata regularnie kilka razy w sezonie były ogryzane przez sarny więc się odbudowują ze zgliszcz...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
cleome raz wprowadzona do ogrodu już się w nim zadomowi...późno wychodzi z ziemi i to w różnych miejscach...to wiadomość dla tych co się o nią martwią...
Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne roślinki, piękne zdjęcia Maryniu :wit
Cleome śliczna.
Ja ją tez miałam i więcej nie mam.Czyli u mnie się nie wysiała.Potem drugi raz siałam i też nic :evil:
Funkie piękne.
A ta ostania cudna.Co to za odmiana ??
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Maryniu, u Ciebie jak zawsze jest czym oczy nacieszyć. ;:215
Jeszcze bardzo kolorowa Twoja działeczka ;:63 , a różyczki to prawdziwe terminatorki, skoro tak pięknie i bogato kwitną pomimo takiego ich traktowania przez dzikie zwierzęta. ;:138 ;:138
Twoja szkarłatka amerykańska już owocuje ;:303 , a moja dopiero zaczęła kwitnąć. ;:7
No i uzmysłowiłam sobie, że nie pokazała się u mnie ani jedna siewka tytoniu leśnego. ;:222
Dobrego tygodnia, Maryniu kochana. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Już w tylu ogrodach pokazują się zimowity, u Ciebie również ;:202 Ostatnio, jak byłam na działce jeszcze ich nie było. Ale może dzisiaj już też tam są. Ale to przecież jeszcze ciągle lato, co na Twoich zdjęciach też jest widoczne. Róża z mieczykiem piękną stworzyli parę ;:63
Cleome czasami tak późno wychodzi z ziemi, że nie ma szans na zakwitnięcie. Dlatego jeżeli chcę ją mieć, to muszę siać ;:108
Miłego tygodnia, Maryniu ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przygotowałam fotki więc jeszcze tego wieczoru wkleję a odpowiedzi w następnym wejściu...
Dzięki póki co za odwiedziny Aniu,Lucynko,Iwonko! ;:196
Zdjęć mam mnóstwo więc zapraszam wieczorową porą...

Obrazek

u mnie Iwonko zimowity już wystartowały na całego...białych jeszcze nie widzę...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam o poranku !Obrazek

Żeby nie było, że się wymigałam od napisania Wam wdzięczności -zdjęciami , kontynuuję o porannej porze! :D
Chłodniej ... można odetchnąć komu upał dał się we znaki..

Aniu dziękuję za uznanie dla zdjęć! ;:180 :D
Cleome u mnie już się wysiewa gdzie bądź..tak to bywa,że rośliny na których nam zależy - kapryszą.Moje siane w pojemniku wiosną były jakieś takie rachityczne, że jak zobaczyłam siewki to kompost zaliczyły...Te to już drzewa prawdziwe...Nawet ograniczyć musiałam ilość pędów bo zbyt dużo miejsca zajmowały zasłaniając róże.
Funkia , o którą pytasz to Guacamole o pachnących kwiatach... ;:108

Obrazek

Lucynko to miłe,że znajdujesz u mnie coś dla oczu cieszącego..U mnie jak u wszystkich ..wszędzie to samo prawie ;:173 ..Wszyscy starają się uzupełniać braki ,które miałyby u nich występować... :) To mam,tego nie mam... :roll: A miło byłoby oglądać u każdego coś innego, ciekawego...Ale to mrzonki..takie moje... :|
Twoja szkarłatka Lucynko to siewka zapewne dlatego opóźniona nieco...Wrzesień ma być ciepły to zdążysz się jeszcze nią pocieszyć. Moja to krzaczor słusznych rozmiarów i kwitnie już od kilku tygodni... ;:108
U mnie tytoń się nie sieje to tegoroczne sianie...bo to moja ulubiona roślina! :)
i Tobie dobrego tygodnia życzę! ;:97

Obrazek

Iwonka1 zimowity pojawiają się dosłownie z dnia na dzień po deszczu zapewne i Twoje przyśpieszą...
Róża z mieczykiem to kompozycja z bukietu świątecznego i miło,że duet trafiony... :D
Co do cleome to moje w różnych częściach ogrodu kwitnące / w warzywniku również ;:7 /pojawiły się owszem późno i zdążyły się rozrosnąć bujnie jak i kwitną od lipca...
dziękuję za odwiedziny! ;:180

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Danka65
100p
100p
Od: 18 mar 2012, o 11:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kolejna porcja strawy duchowej i jak tu nie zaglądać? ;:215
Od razu chce się obcować z naturą.
Lecę i ja dokonać dokumentacji ;:138
Miłego dnia
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Oj, Maryno, też wymyśliłaś:

"A miło byłoby oglądać u każdego coś innego, ciekawego...Ale to mrzonki..takie moje... :|"

Jakim cudem? Wszak mieszkamy w tej samej strefie klimatycznej, mamy dostęp do tych samych szkółek, poza tym "szczujemy się" nawzajem różnymi roślinami, więc ...
Sama też mówisz, że masz mniej więcej to samo, co inni... ;:224.
Ja nie mam wielu z Twoich roślin, oglądam je u Ciebie z zainteresowaniem, ale mieć ich nie będę, bo nie wszystkie demonstrowane na forum rośliny mi się podobają. O tych, którym warunki w moim ogrodzie nie odpowiadają, już nie wspomnę. W ogrodach, bardziej niż rzadkie rośliny, interesują mnie kompozycje, zestawienia, struktura ogrodów, pomysły innych ogrodników na to jak ogród ma wyglądać, osobowość i opowieści ogrodników, no i ... oczywiście ... piękne zdjęcia.

Pozdrawiam serdecznie - Jagi
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Maryniu, fakt: szkarłatkę siałam wiosną, gdy zorientowałam się, że starsze dwie nie pokazały się po zimie. Nie zmarzły, nie! ;:185 ;:185 Zgniły im korzenie w tej mojej mokrej w ubiegłym roku glinie. :(
Dużo jeszcze kolorów masz u siebie do podziwiania i fotografowania. ;:215
A ja z radością sobie te fotki oglądam. ;:138 ;:138
Pozdrawiam i buziaki zostawiam. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”