Witam o poranku !
Żeby nie było, że się wymigałam od napisania Wam wdzięczności -zdjęciami , kontynuuję o porannej porze!
Chłodniej ... można odetchnąć komu upał dał się we znaki..
Aniu dziękuję za uznanie dla zdjęć!
Cleome u mnie już się wysiewa gdzie bądź..tak to bywa,że rośliny na których nam zależy - kapryszą.Moje siane w pojemniku wiosną były jakieś takie rachityczne, że jak zobaczyłam siewki to kompost zaliczyły...Te to już drzewa prawdziwe...Nawet ograniczyć musiałam ilość pędów bo zbyt dużo miejsca zajmowały zasłaniając róże.
Funkia , o którą pytasz to Guacamole o pachnących kwiatach...
Lucynko to miłe,że znajdujesz u mnie coś dla oczu cieszącego..U mnie jak u wszystkich ..wszędzie to samo prawie

..Wszyscy starają się uzupełniać braki ,które miałyby u nich występować...

To mam,tego nie mam...

A miło byłoby oglądać u każdego coś innego, ciekawego...Ale to mrzonki..takie moje...
Twoja szkarłatka Lucynko to siewka zapewne dlatego opóźniona nieco...Wrzesień ma być ciepły to zdążysz się jeszcze nią pocieszyć. Moja to
krzaczor słusznych rozmiarów i kwitnie już od kilku tygodni...
U mnie tytoń się nie sieje to tegoroczne sianie...bo to moja ulubiona roślina!
i Tobie dobrego tygodnia życzę!
Iwonka1 zimowity pojawiają się dosłownie z dnia na dzień po deszczu zapewne i Twoje przyśpieszą...
Róża z mieczykiem to kompozycja z bukietu świątecznego i miło,że duet trafiony...
Co do cleome to moje w różnych częściach ogrodu kwitnące / w warzywniku również

/pojawiły się owszem późno i zdążyły się rozrosnąć bujnie jak i kwitną od lipca...
dziękuję za odwiedziny!