Nowicjuszka w ogrodzie
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No zobacz, juz ile chętnych się odezwało, a jakbys tak ogłosiła, ze masz szafirki na zbyciu, to pół Wrocławia moze by się do Ciebie zjechało
Co z tego, ze w jednym kolorze? Ja latami miałam tylko te szafirowe i nawet nie wiedziałam ze sa inne kolory. Nie przeszkadzało mi to
Szkoda, Mariolko, szkoda szafirków
A wiesz, jak one pięknie pachną? Wąchałaś? ...

- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dalo - tak. Chcę może nie cebulę i kapuchę ale pomidorki, ogóreczki, sałatę i rzodkiewkę 
Magdo - zapraszam z łopatką. Wykopiesz sobie ile tylko zdołasz, albo dopóki ci się nie znudzi
To straszna drobnica i po pół godzinie będziesz miała dość.
Asiu - chyba mnie prędzej coś trafi niż wyzbieram to małe tałatajstwo, ale jakieś 50-70 sztuk mogę dać radę
Konwalie na jednym kawałku chyba ( ??? ) wytępiłam.
Na innym rosną.
Ale tam wiosną dobudowa altanki rusza
Śniedki na razie są moim marzeniem ( dopiero zakupiłam ) ale za ileś tam lat mogą być przekleństwem
Izo - zostało mi ich jeszcze baaardzo dużo
Mam obok altanki stos gałęzi po ściętych drzewach do spalenia a pod nimi też są szafirki . I nie tylko tam
A najśmieszniejsze jest to że pod gałęziami uparcie rosną przebiśniegi.
Na wykopanych roślinach, wszędzie....
Nie mam nic przeciwko przebiśniegom - niech sobie rosną, ale podziwiam ich wolę życia, no i są zwiastunami wiosny.
Szafirków wolę życia też podziwiam - rosną nawet na ścieżkach, a przynajmniej usiłują.
Wy nie rozumiecie jak wygląda ( wyglądał ) mój ogród.
Mnóstwo szafirków, floksów, piwonii ale wszystko identyczne.
Spojrzę w prawo - to samo. Spojrzę w lewo - to samo.
Przechodzący obok działkowicze na moje pytanie czy nie chcą floksów uciekali w popłochu

Magdo - zapraszam z łopatką. Wykopiesz sobie ile tylko zdołasz, albo dopóki ci się nie znudzi

To straszna drobnica i po pół godzinie będziesz miała dość.
Asiu - chyba mnie prędzej coś trafi niż wyzbieram to małe tałatajstwo, ale jakieś 50-70 sztuk mogę dać radę

Konwalie na jednym kawałku chyba ( ??? ) wytępiłam.
Na innym rosną.
Ale tam wiosną dobudowa altanki rusza

Śniedki na razie są moim marzeniem ( dopiero zakupiłam ) ale za ileś tam lat mogą być przekleństwem

Izo - zostało mi ich jeszcze baaardzo dużo

Mam obok altanki stos gałęzi po ściętych drzewach do spalenia a pod nimi też są szafirki . I nie tylko tam

A najśmieszniejsze jest to że pod gałęziami uparcie rosną przebiśniegi.
Na wykopanych roślinach, wszędzie....
Nie mam nic przeciwko przebiśniegom - niech sobie rosną, ale podziwiam ich wolę życia, no i są zwiastunami wiosny.
Szafirków wolę życia też podziwiam - rosną nawet na ścieżkach, a przynajmniej usiłują.
Wy nie rozumiecie jak wygląda ( wyglądał ) mój ogród.
Mnóstwo szafirków, floksów, piwonii ale wszystko identyczne.
Spojrzę w prawo - to samo. Spojrzę w lewo - to samo.
Przechodzący obok działkowicze na moje pytanie czy nie chcą floksów uciekali w popłochu

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Comciu. Przecież Ci obiecałam śniedki. Czy nie lepiej było kupić coś innego. Dziś byłam na działce i stwierdziłam je w tylu miejscach, że tylko przyjedź i możesz łopatkować.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mariolu - jakie masz śniedki ??? białe ??? jeśli chcesz to przywiosę Ci ze wsi różowe z białą obwódką na kwiatkach - ale trzeba poczekać aż zakwitną bo nie pamiętam w którym miejscu dokładnie rosną
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
A mnie te śniedki od Ciebie Karolku ślicznie wyłażą!!!!!
Mariolu , byłam dzisiaj na Bema.Lilii mają jakieś nędzne resztki ,ale jutro mają dostawę azjatyckich , a pod koniec marca- trąbkowe i jakieś nowości z pełnych mają dostać.Oprócz tego mają dalie , gloksynie, mieczyków trochę , begonie , galtonie....
Mariolu , byłam dzisiaj na Bema.Lilii mają jakieś nędzne resztki ,ale jutro mają dostawę azjatyckich , a pod koniec marca- trąbkowe i jakieś nowości z pełnych mają dostać.Oprócz tego mają dalie , gloksynie, mieczyków trochę , begonie , galtonie....
Pozdrawiam,Małgorzata
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Ado - nie pamiętam po co pojechałam ( chyba po piaskownicę ) i te śniedki jakoś same mi wskoczyły ko koszyka 
Karolu - białe, ale chętna też jestem na kilka różowych - nie wiem nawet jak wyglądają
Małgosiu - nie kuś ! Oj, nie kuś !
Obiecałam sobie że wiosną już ani jednej lilii nie kupię
Ale jakby były pełne ? Hmmmm.......

Karolu - białe, ale chętna też jestem na kilka różowych - nie wiem nawet jak wyglądają

Małgosiu - nie kuś ! Oj, nie kuś !
Obiecałam sobie że wiosną już ani jednej lilii nie kupię

Ale jakby były pełne ? Hmmmm.......
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Mariola
słyszę, że tępisz szafirki
jak brak miejsca to co zrobić? Też je kiedyś okrutnie potraktowałam ale musiałam gdzieś posadzić i tulipanki i krokusy...
A o liliach to nawet nie mówcie gdzie i jakie bo mi już piwnica pęknie zanim zrobi się cieplej
Już nie chcę nic więcej kupować

Mariolka, ja pamiętam o piwoniach i hostach u ciebie ale nie daję rady się wyrobić ostatnio żeby podjechać po nie. Proszę przysyp ziemią kilka sadzonek, na pewno przyjadę
życzę miłego dnia!
słyszę, że tępisz szafirki

jak brak miejsca to co zrobić? Też je kiedyś okrutnie potraktowałam ale musiałam gdzieś posadzić i tulipanki i krokusy...

A o liliach to nawet nie mówcie gdzie i jakie bo mi już piwnica pęknie zanim zrobi się cieplej

Już nie chcę nic więcej kupować

Mariolka, ja pamiętam o piwoniach i hostach u ciebie ale nie daję rady się wyrobić ostatnio żeby podjechać po nie. Proszę przysyp ziemią kilka sadzonek, na pewno przyjadę

życzę miłego dnia!

- Ania Kropelka
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.