Mój wiejski świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój wiejski świat

Post »

Marysiu, już wróciłam, sadzić się nie dało, gorąco, duszno do omdlenia prawie, ale od rana się wzięłam to i skosiłam i kosiarką i podkaszarką całe skarpy, na tym mi bardzo zależało :tan
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie mogłoby od nowa padać. Wczoraj jeszcze było mokro, a dzisiejszy upał sprawił, że tym razem ja tańczyłam z wężem, bo szkoda roślin.Jedni mają w nadmiarze, a inni dostają resztki.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu kochana wyślij te deszcze do mnie. ;:180
Tak ładnie mi podlało, ale cuś za mało ;:222
Dzisiaj miałam już takie miejsca, którym wody nie stało i wąż poszedł w robotę. ;:145
Plewiłam i sadziłam, i podlewałam , i potwornie się pociłam. ;:224
Upał był i ponoć być ma jeszcze co najmniej jutro i pojutro, i .... ;:108

Z uporem maniaka życzę Ci dobrej pogody na weekend. ;:196
Kiedyś w końcu życzenie musi się spełnić. To może teraz....

Dobrej nocki. ;:19 ;:167
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam wieczorem!
W prognozach południu był deszcz więc rano posadziłam dyniowate na włókninie w polu. Trochę mżył deszcz, ale już musiałam. Potem nagle się przejaśniło i wypogodziło. Do wieczora może nie najcieplej, a właściwie w polarze ale dzień był pogodny ;:3 Na grządkach mokro więc plewić się nie dało. Pod wieczór chciałam skosić trawę na przejściu i niestety kosiarka odmówiła usługi, pójdzie do naprawy ;:oj

Bożenko ta piwonia to piwonia drzewiasta. Wczoraj podlało Ci ogród?

Karolino owszem ;:306

Malvy dostałam ją od koleżanki z FO z jej starego ogrodu kawałek starej rośliny. Wydawało mi się że nic z tego nie będzie :uszy Radość była ogromna jak zaczęła wypuszczać listeczki :heja Może udałoby się ukorzenić gałązki na wiosnę to chętnie Ci poślę :D
Może weekend będzie ładny ;:168

Iwonko a u mnie chłodniutko więc jak się rozpogodziło to się przyjemnie pracowało, a kosić nie mogłam ;:145 ogród do połowy zarośnięty.

Asiu u mnie upału nie było więc wilgotność spora ;:215

Lucynko to ja już pozostanę przy mojej pogodzie, bo taki upał mi nie odpowiada ;:185 Jutro mam pewien plan i nie będę pracować w ogrodzie :heja Wąż u mnie też poszedł raniutko w ruch ale w tunelu, bo wczoraj już wszystko posadziłam tylko na podlewanie nie miałam siły skoro nad głowa słyszałam ciągle deszcz ;:oj
I Tobie dobrej nocy ;:196

Mam kilka zdjęć

mój nowy zakup

Obrazek

cudownie pachnie!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej Nocy! dziękuję za odwiedziny ;:180
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Dwukolorowe łubiny ;:215 Bardzo ładne "rozcapirzone " bardzo im do twarzy. :;230 Goździki też uwielbiam .Niebo ;:215
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

To prawda w maju prawie wcale mnie nie było tutaj, ;:180 ale postaram się nadrobić zaległości. Na razie wszystko po plewione ale już kolejne zielsko odrasta. ;:185 Bardzo dużo masz ciekawostek w ogrodzie takie niespotykane roślinki. ;:333
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bez kosiarki ani rusz, myśmy dzisiaj trochę pokosili i kółko odpadło i co teraz? A w niedzielę znajomi przyjadą na kawę i jagody kamczackie podziwiać a tu wszystko zarośnięte. Jutro szybki rajd po marketach budowlanych w poszukiwaniu kółka :heja .
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Cip! cip! cipule! kurki i kurecki piekne!
Tak padało kilka godzin MARYŚ,MAM NA ŁAPANE HEKTOLITRY WODY
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Piękne i ciekawe rośliny ale kurczątka na pierwszym miejscu. ;:215
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Marysiu, dzięki skrytopodczytywaniu Twojego wątku podszkoliłam się w ozdobnych, chociaż bogactwo gatunków rosnących u Ciebie jest nie do zapamiętania, chyba muszę zacząć robić notatki. :;230
Nie wiedziałam dotychczas, że mam białą kocimiętkę, corocznie traktowałam ją jako chwast. :oops:
Czy nowy zakup to biała lewizja?
Ja kupiłam lewizję kilka dni temu, siedzi w pojemniku, bo nie wiem, gdzie ją wsadzić, podobno niewłaściwie posadzona, może zgnić?

Kurczaczki super, normalnie poprawiły mi humor przed pracą, czy zauważyłaś, że one się zmawiają, może chcą Ci urządzić jakiegoś psikusa, albo umawiją się na jakieś spotkanko, a co, Gospodyni może, to one też . ;:306

Przyjemnie pracowitej soboty życzę i do miłego ;:162

Pozdrawiam Irena
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Miłego poranka, Pani!
Witam Cię tak, jak witano sułtanki za czasów Sulejmana i bardzo mi sie to powitanie spodobało.
Że zazdroszczę deszczu - nie będę pisać.
Że zmęczyły mnie afrykańskie upały w maju - też nie.
Że już nie mam siły do tego "raju", który mi się tylko z wężem kojarzy - również.
Że codzienny widok toskańskiego nieba wywołuje mój sprzeciw - tudzież.
Napiszę, co mnie autentycznie u Ciebie zachwyciło - kurczaczki ;:oj.
Dorosłe kury widzę u sąsiadki na codzień. Piejący kogut też mi nie obcy.
Ale te puchate kuleczki to jakieś cudo niewidziane od niepamiętnych czasów.
Chyba całe dnie spędzałabym na obserwowaniu ich zachowań.
Wzruszające ;:167.

;:196 Jagi
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Kupiłaś lewizję! ;:138 ;:138 ;:138 Piękna roślinka, ale trochę humorzasta, trzeba ją posadzić lekko po skosie i w czasie slinych opadów nakrywać szybką, żeby woda w rozecie nie stała.
Mama kwoka troskliwa... rozczulają mnie takie małe kurczaczki... ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dzień dobry!

Piękny poranek, słońce świeci, ptaki śpiewają a temperatura nie za wysoka, bo 11 st.
Inwentarz nakarmiony, nasadzenia wczorajsze napite...zaczął się dzień :wit

Joasiu łubiny teraz najładniej się prezentują i najładniej wygląda wielokolorowa kępa, ale szybko przekwitają :? Ja też lubię goździki takie maleńkie niejednokrotnie, ale urocze ;:333

Obrazek

Rafale podziwiałam zmiany w Twoim ogrodzie :D Lubię ciekawostki chociaż i popularne rośliny spotkasz u mnie :D

Obrazek

Bożenko słodkie maleństwa jak u każdego gatunku :D dla Ciebie moja piwonia, bo podobała Ci się

Obrazek

Irenko adamiec rośliny może mieć każdy ...kurczątka już nie ;:306

Obrazek

Irenko Rzepko lewizję koniecznie posadź pochyło tak żeby woda nie gromadziła się w rozecie. U mnie kiedyś bez problemu przetrwały dwie zimy i załatwiły je dopiero mrówki robiąc sobie mrowisko w systemie korzeniowym ;:124 Myślisz że te maluchy namawiają się na mnie ;:306 kto wie? są pocieszne, ruchliwe od pierwszego dnia i wszędzie wlezą ...i wylezą ;:202
Ja dzisiaj nie pracuję, idę świętować Święto Ogrodów ;:304 Dla Ciebie kawałek mojego buszu~!

Obrazek

Jaguś tak, jak napisałam Irence adamiec rośliny może mieć każdy ...kurczątka już nie ;:306 To było moje marzenie odkąd mam kury, mieć naturalna hodowlę. Jak to się dla mnie skończy nie wiem ale po co się z góry martwić, ze wszystkie będą koguty i skończą w rosole ;:oj
Coś za dużo obcujesz z Sulejmanami ;:306 O tym co zazdrościsz czy też nie, co Cię męczy czy wywołuje sprzeciw nie będę wspominać, ale że piszesz o tak nietypowej porze muszę wspomnieć...nie możesz spać ;:oj
Buziaki ;:196 i takie bodziszki dla Ciebie ;:168

Obrazek

Basiu tak kupiłam lewizję, bo urządzam dwa małe ogródki skalne i dwóch stronach zejścia z tarasu, a lewizja bardzo mi się podoba. Jedynie ta woda jest problemem, chociaż nie ona wykończyła mi kiedyś ten ładny kwiatek tylko mrówki pracujące na drugim skalniaku, gdzie do tej pory sadziłam lewizje. Mam tam też dwie ale już przekwitły ;:222 Wszytko co malutkie nas rozczula ;:173
A to pierwszy skalniak!

Obrazek

Miłej soboty wszystkim odwiedzającym :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu tyle pięknych zdjęć, aż nie wiem od czego zacząć ;:138 ale te pitusie malutkie z mamą najpiękniejsze ;:167 , krzewuszka ta różowa, czy koralowa, to jaki tak na prawdę ma kolor?, te dziwne sałaty/ kapusty świetne, jak smakują? czy jeszcze trzeba czekać na smakowanie? no i te wielkie krzewy w całej okazałości, ślicznie ukwiecone ;:215 , pięknego, dobrego dnia Marysiu, u nas na razie mgła, że świata nie widać :wit
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Pracowita kobieta Maryś z Ciebie i kopiesz i sadzisz i jakiś serek ocieka.... podziwiam. Bardzo zmienił się ogród od czasu gdy byłam u Ciebie. Skalniak bardzo mi się podoba ale cipeczki są rewelacyjne ;:oj /oczywiście mam na myśli pierzaste maleństwa :lol: / Czy to, że masz wapienne kamienie bardzo pomaga w ogrodzie? Moje borówki amerykańskie mam wyściełane od początku i jeszcze nie zauważyłam aby żółkły liście natomiast podczas suszy owocki są małe.
Maryś 17 czerwca odbieramy syna z Krakowa czy mam Ci coś podrzucić bo mam roślinny dług u Ciebie :wink:
;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”