Cześć i czołem!
Wczoraj ładna wiosenna pogoda, słonce cały dzień, a dzisiaj juz zimno z powodu silnego wiatru. Tak zmienna jest ta pogoda, że nie da się nic zaplanować, ani nacieszyć słońcem. Już tradycyjnie sobota zapewne będzie deszczowa, a wypadałoby pójść na działkę, bo pracy jak zawsze duuużo.
Siewki rosną sobie na parapecie, nawet szybko wschodzą, a fotki będą na dniach, obiecuję. Dzisiaj jeszcze dotarła przesyłka z zamówieniem z all z nasionami (dalea biała i purpurowa, monarda kropkowana, żeleźniak, szałwia, firletka chalcedońska różowa i kwiecista biała), ciekawe co z nich wyrośnie?

Miałam już w tym roku dać sobie spokój z nasionami, ale trzeba sobie jakoś życie i ogólnie nastrój umilić roślinami.
Lilypol pewnie w następnym tygodniu będzie rozsyłać paczki, bo rok temu gdzieś po połowie marca już miałam (w podobnym terminie zamawiałam). Ale wiecie, co, o dziwo teraz jakoś mało orienpetów zamówiłam.
Jolu, ja też Amelkę co roku pytam jakie lilie chce, to zawsze same różowe wybiera, ale najlepsze, że ta barwa im pasuje. Półka siewkowa stoi na parapecie i ugina się od ilości palet

Słuchałaś już Spirit? Ja jeszcze nie, czekam na 17.
Wiolu, ja już sama nie wiem co tu wybrać z tych róż. Angielki bardzo chcę, ale czekam na lepsze czasy, tzn. na lepszy grunt pod nasadzenia, oj wtedy rozwinę kolekcję Austinek

Tylko kiedy... A jak wybiorę, to napiszę na pewno.
Madziu, witaj

wiosną zawsze zapał ogromny, potem jakby ciut zmalał

Jesienią w kwiaciarniach sprzedawali ładne kapusty, za niesamowite pieniądze, to postanowiłam w tym roku spróbować z nasionami, zobaczymy co wyrośnie. Amelce podobały się te różowo-fioletowe odcienie, to jak dla niej nie spróbować
Moniko, słyszałam, że u Was na działkach bardzo mokro jest podobno. Krokusów też nie było w niedzielę widać, ciekawe jak jest teraz. Widziałam te bratki na facebooku, w spółdzielni pszczelarskiej mają te drobne, a w ogrodniczym w centrum (obok dawnej tp) dzisiaj jadąc z pracy spostrzegłam stokrotki pomponowe.
Na dobranoc, albo dobry początek dnia, jak kto woli, krótki rzut na ubiegłoroczne dalie: