Wiosenny wiejski ogród cz. 25
- Margolcia_K
- 200p
- Od: 27 kwie 2014, o 14:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiosenny wiejski ogród cz. 25
Witaj Maryś!
Jak fajnie, że na tyle ciepło masz, że dało się wieczorem na dworzu pobyć i ognisko nawet zapalić. U nas zimnica taka była, że nawet żywy ogień by nie pomógł. W ciągu dnia to jeszcze, jeszcze, ale jak słonko sie schowało to po prostu mróz brrrrrrr.
A Twój szaliczek w wiosennej krasie jest cudny. Jak zresztą w każdej innej.
Jak fajnie, że na tyle ciepło masz, że dało się wieczorem na dworzu pobyć i ognisko nawet zapalić. U nas zimnica taka była, że nawet żywy ogień by nie pomógł. W ciągu dnia to jeszcze, jeszcze, ale jak słonko sie schowało to po prostu mróz brrrrrrr.
A Twój szaliczek w wiosennej krasie jest cudny. Jak zresztą w każdej innej.
Wiejski dom Margolci - na stare lata zaczynam od podstaw!
Wynajmowane ogrody Margolci
Pozdrawiam - Margolcia
Wynajmowane ogrody Margolci
Pozdrawiam - Margolcia
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Marysiu a kiełbaski były
? Chętnie bym odpoczął na tych twoich wzgórzach
widać Tatry ?

- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Iwonko wróciłaś na łono rodziny to już to wszystko możesz mieć, dzień śliczny ale chyba z ciśnieniem coś nie tak, bo łeb boli
Margolciu oczywiście wystąpiłam w kurtce, panowie w polarach, ale ja wolę nie ryzykować. Dzisiaj zdecydowanie pogoda lepsza, ale nie wykluczone że nocą przymrozi bo to pełnia. Szaliczek dziękuje
Mati a nie widzisz na zdjęciu z ogniskiem kiełbasek? Tarty widać z innego miejsca, a z naszych okien przy dobrej widoczności Babią Górę
U Ciebie chyba jest płasko?

Margolciu oczywiście wystąpiłam w kurtce, panowie w polarach, ale ja wolę nie ryzykować. Dzisiaj zdecydowanie pogoda lepsza, ale nie wykluczone że nocą przymrozi bo to pełnia. Szaliczek dziękuje

Mati a nie widzisz na zdjęciu z ogniskiem kiełbasek? Tarty widać z innego miejsca, a z naszych okien przy dobrej widoczności Babią Górę

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Kurcze nie zauważyłem
A no tak u ciebie Babią bo prawie naprzeciwko mieszkasz a ja Tatr
U mnie niestety niziutko w ogóle to nie ma to jak mieszkać w starorzeczu
i widzę tylko wzgórza Pogórza Wielickiego i na tym kończy się mój widok ... Ty masz fajnie ! Ja jak szłem pielgrzymką do Skały to fajny tam mają widok 

A no tak u ciebie Babią bo prawie naprzeciwko mieszkasz a ja Tatr

U mnie niestety niziutko w ogóle to nie ma to jak mieszkać w starorzeczu

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Moja jeszcze nie jest taka duza, pewnie zniosłaby przesadzenie. Tylko, ze kwitnie wtedy, kiedy praktycznie nie jest się na działce, a potem ma tylko listki. Mam więc zajęte miejsce przez drzewko, które w ciagu pobytu w ogrodzie ani nie jest dekoracyjne, ani pozyteczne. Postaram się delikatnie wykopac i moze znajdzie nowy ogródek.
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, ale pomimo pełni nie zapowiadają przymrozku
. W tamtym roku o tej porze moje lilie były jeszcze małe, w tym roku jakieś większe to nie wiem czym je poprzykrywam jakby co. Butelki już za małe. Samopoczucie po ogniskowych przysmakach masz na pewno 

Pozdrawiam Ela
- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Marysiu mi też było baaardzo miło
Pogoda faktycznie wytrzymała więc mozna było do późna posiedzieć...ja poszłam spać..za dużo wrażeń
Dziś pogoda jeszcze ładniejsza i co dziennie cieplej zapowiadają, oby przepowiednie przymrozków się nie sprawdziły
Małgosiu na mejla możesz mi te przepisy puścić, chętnie poczytam

Pogoda faktycznie wytrzymała więc mozna było do późna posiedzieć...ja poszłam spać..za dużo wrażeń

Dziś pogoda jeszcze ładniejsza i co dziennie cieplej zapowiadają, oby przepowiednie przymrozków się nie sprawdziły

Małgosiu na mejla możesz mi te przepisy puścić, chętnie poczytam

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Widzę, Marusiu , że wielu osobom zrobiło się cieplutko na serduchu dzięki temu, że pokazałaś pierwsze w tym roku płonące w ogrodzie ognisko. No i widzę jeszcze, iż nie jestem sama jedna zazdrośnica. Jest nas więcej zazdrosnych, ale nie zawistnych, lecz życzliwych Ci ludzi.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- wielkakulka
Lucynko jak nie masz gdzie rozpali.c, przyjedź do mnie, mam fajne miejsce na ognisko.
- Maska
- Kontakt:
Mati w drodze do Krakowa parę razy przy dobrej widoczności mam Tatry jak na dłoni i to nawet Słowackie
Aniu możesz się z kimś zamienić na inne drzewko, bardziej praktyczne
Elu wczoraj tylko kiełbaska, a te lepsze kawałki musiałam w piekarniku upiec bo w piątek deszcz mżył
Odbijemy sobie następnym razem
Myślisz, że lekki przymrozek może liliom zaszkodzić?
Kasiu i znowu się chmurzy, ale nic nie ma o deszczu jedynie o zachmurzeniu mowa
Chmury do niczego nie są mi potrzebne
Lucynko ogień ma w sobie coś magicznego i zawsze jak fotografuję ognisko to robię kilkanaście zdjęć
Gdybyśmy bliżej mieszkały to chętnie widziałabym Cię w naszym polu na wspólnym ognisku, a ja odwiedziłabym Twoje (M) gołąbki
o i Ania Cię też zaprasza!
Trochę posiedziałam w ogrodzie i w tunelu, przepikowałam parę roślinek i oczywiście podlałam, a pod folią jest ciepło i trzeba niektóre doniczki codziennie podlewać. Niektóre siewki coś mi podgryza i niestety pokazują się ślimaki, więc niebieskie granulki poszły w ruch. Część nasion kupowanych na Al, ale i z akcji niestety nie wzeszło
mimo tego że starannie przygotowałam się do sposobu ich wysiewu.

Kwitnie najmniejsza z dąbrówek!

Misiu wyszły zawilce od Ciebie

Zakwitł taki żonkil, które dostałam w ramach gratisów. Było ich kilka różnych został jeden

Zakupiłam też rok temu szachownicę kostkowatą i śliczne tulipany jak piwonie. Wsadziłam do dużej donicy, a po roku jest jeden tulipan i jedna szachownica i to jakieś miniaturki
Dobrej nocy!

Aniu możesz się z kimś zamienić na inne drzewko, bardziej praktyczne

Elu wczoraj tylko kiełbaska, a te lepsze kawałki musiałam w piekarniku upiec bo w piątek deszcz mżył

Kasiu i znowu się chmurzy, ale nic nie ma o deszczu jedynie o zachmurzeniu mowa

Lucynko ogień ma w sobie coś magicznego i zawsze jak fotografuję ognisko to robię kilkanaście zdjęć

Trochę posiedziałam w ogrodzie i w tunelu, przepikowałam parę roślinek i oczywiście podlałam, a pod folią jest ciepło i trzeba niektóre doniczki codziennie podlewać. Niektóre siewki coś mi podgryza i niestety pokazują się ślimaki, więc niebieskie granulki poszły w ruch. Część nasion kupowanych na Al, ale i z akcji niestety nie wzeszło

Kwitnie najmniejsza z dąbrówek!

Misiu wyszły zawilce od Ciebie

Zakwitł taki żonkil, które dostałam w ramach gratisów. Było ich kilka różnych został jeden

Zakupiłam też rok temu szachownicę kostkowatą i śliczne tulipany jak piwonie. Wsadziłam do dużej donicy, a po roku jest jeden tulipan i jedna szachownica i to jakieś miniaturki

Dobrej nocy!
- wielkakulka
Już wiem co posadzę, planuje śliwke, ale taką duzą - jak małe brzoskwinie. Nie znam oczywiście nazw odmianowych, ale bedzie zółta i czerwona. Magnolie oddam, jak tylko ktos bedzie chciał.
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Jestem
,dopiero na 12 stronie,odrabiam straty na fo.Serduszka wywołała wspomnienia,pięknie rosła u mnie.Poszukam w ogrodniczym,w botaniku nie byłam to muszę sobie to odbić prawda 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,wróciłam i jakoś się trzymam ,najważniejsze ,że już wszystko za mną ,kupiłam sobie jeszcze na wystawie paręnaście lilii ,2 róże bez imienia ,o bordowym kolorze,bo bardzo takie lubię ,a w przedogródku nie mam ,żadnej czerwieni więc poszły do ogrodu i będą do flakonu ,bo to wielkokwiatowe,zawsze muszę coś przywlec z tej wystawy ,już wszystko posadzone ,a ja muszę zabrać sie do dalszej pracy w ogrodzie i go dopieścić
,pozdrawiam 

- Maska
- Kontakt:
Aniu może ktoś z FO będzie chciał magnolie, a może daj ogłoszenie o wymianie na śliwkę
\
Kasiu serduszkę dostaniesz za grosze w marketach w kapersach sprzedają, tylko teraz może już być za późno. Niedawno rozsadzałam moją, ale coś jej w tym roku mniej. Ta ze zdjęć to niziutka S. wspaniała, a ta wysoka to okazała.
Martuś no i po bólu, ale czuję zmęczenie nawet z Twojego wpisu
To dzisiaj na spokojnie do ogrodu, trochę siąpi to się będzie dobrze sadziło
A jak odpoczniesz to zaplanuj wyjazd do B. bo karczochy trzeba sadzić, słabo już przyrastają
Dobrego dnia 

Kasiu serduszkę dostaniesz za grosze w marketach w kapersach sprzedają, tylko teraz może już być za późno. Niedawno rozsadzałam moją, ale coś jej w tym roku mniej. Ta ze zdjęć to niziutka S. wspaniała, a ta wysoka to okazała.
Martuś no i po bólu, ale czuję zmęczenie nawet z Twojego wpisu

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Marysiu
widzę kolejne ładne kwitnienia
Twoja makleja jaka duża już moja jest nieco mniejsza ,ale pewnie niedługo dogoni Twoją
Serduszka wspaniała też u mnie zakwitła jest bardziej trwała niż ta okazała ,którą trzeba co jakiś czas rozdzielać bo inaczej potrafi zaginąć przynajmniej jest tak u mnie . kiedyś też zakupiłam narcyzy i były takie ,że ledwo było je widać
Miłego dnia

Miłego dnia

Pozdrawiam Alicja