Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margolcia_K
200p
200p
Od: 27 kwie 2014, o 14:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Post »

Witaj Maryś!
Jak fajnie, że na tyle ciepło masz, że dało się wieczorem na dworzu pobyć i ognisko nawet zapalić. U nas zimnica taka była, że nawet żywy ogień by nie pomógł. W ciągu dnia to jeszcze, jeszcze, ale jak słonko sie schowało to po prostu mróz brrrrrrr.
A Twój szaliczek w wiosennej krasie jest cudny. Jak zresztą w każdej innej.
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Marysiu a kiełbaski były :lol: ? Chętnie bym odpoczął na tych twoich wzgórzach :D widać Tatry ?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonko wróciłaś na łono rodziny to już to wszystko możesz mieć, dzień śliczny ale chyba z ciśnieniem coś nie tak, bo łeb boli ;:145

Margolciu oczywiście wystąpiłam w kurtce, panowie w polarach, ale ja wolę nie ryzykować. Dzisiaj zdecydowanie pogoda lepsza, ale nie wykluczone że nocą przymrozi bo to pełnia. Szaliczek dziękuje ;:180

Mati a nie widzisz na zdjęciu z ogniskiem kiełbasek? Tarty widać z innego miejsca, a z naszych okien przy dobrej widoczności Babią Górę :D U Ciebie chyba jest płasko?
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Kurcze nie zauważyłem :;230
A no tak u ciebie Babią bo prawie naprzeciwko mieszkasz a ja Tatr :D
U mnie niestety niziutko w ogóle to nie ma to jak mieszkać w starorzeczu :roll: i widzę tylko wzgórza Pogórza Wielickiego i na tym kończy się mój widok ... Ty masz fajnie ! Ja jak szłem pielgrzymką do Skały to fajny tam mają widok ;:oj
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Moja jeszcze nie jest taka duza, pewnie zniosłaby przesadzenie. Tylko, ze kwitnie wtedy, kiedy praktycznie nie jest się na działce, a potem ma tylko listki. Mam więc zajęte miejsce przez drzewko, które w ciagu pobytu w ogrodzie ani nie jest dekoracyjne, ani pozyteczne. Postaram się delikatnie wykopac i moze znajdzie nowy ogródek.
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, ale pomimo pełni nie zapowiadają przymrozku ;:185 . W tamtym roku o tej porze moje lilie były jeszcze małe, w tym roku jakieś większe to nie wiem czym je poprzykrywam jakby co. Butelki już za małe. Samopoczucie po ogniskowych przysmakach masz na pewno ;:333
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Marysiu mi też było baaardzo miło ;:196
Pogoda faktycznie wytrzymała więc mozna było do późna posiedzieć...ja poszłam spać..za dużo wrażeń ;:306
Dziś pogoda jeszcze ładniejsza i co dziennie cieplej zapowiadają, oby przepowiednie przymrozków się nie sprawdziły :uszy

Małgosiu na mejla możesz mi te przepisy puścić, chętnie poczytam ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Widzę, Marusiu , że wielu osobom zrobiło się cieplutko na serduchu dzięki temu, że pokazałaś pierwsze w tym roku płonące w ogrodzie ognisko. No i widzę jeszcze, iż nie jestem sama jedna zazdrośnica. Jest nas więcej zazdrosnych, ale nie zawistnych, lecz życzliwych Ci ludzi. ;:196 ;:167
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko jak nie masz gdzie rozpali.c, przyjedź do mnie, mam fajne miejsce na ognisko.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mati w drodze do Krakowa parę razy przy dobrej widoczności mam Tatry jak na dłoni i to nawet Słowackie :D

Aniu możesz się z kimś zamienić na inne drzewko, bardziej praktyczne :D

Elu wczoraj tylko kiełbaska, a te lepsze kawałki musiałam w piekarniku upiec bo w piątek deszcz mżył :D Odbijemy sobie następnym razem :lol: Myślisz, że lekki przymrozek może liliom zaszkodzić?

Kasiu i znowu się chmurzy, ale nic nie ma o deszczu jedynie o zachmurzeniu mowa :wink: Chmury do niczego nie są mi potrzebne ;:185

Lucynko ogień ma w sobie coś magicznego i zawsze jak fotografuję ognisko to robię kilkanaście zdjęć ;:224 Gdybyśmy bliżej mieszkały to chętnie widziałabym Cię w naszym polu na wspólnym ognisku, a ja odwiedziłabym Twoje (M) gołąbki :D o i Ania Cię też zaprasza!

Trochę posiedziałam w ogrodzie i w tunelu, przepikowałam parę roślinek i oczywiście podlałam, a pod folią jest ciepło i trzeba niektóre doniczki codziennie podlewać. Niektóre siewki coś mi podgryza i niestety pokazują się ślimaki, więc niebieskie granulki poszły w ruch. Część nasion kupowanych na Al, ale i z akcji niestety nie wzeszło ;:131 mimo tego że starannie przygotowałam się do sposobu ich wysiewu.

Obrazek

Kwitnie najmniejsza z dąbrówek!

Obrazek

Misiu wyszły zawilce od Ciebie ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zakwitł taki żonkil, które dostałam w ramach gratisów. Było ich kilka różnych został jeden ;:131

Obrazek

Zakupiłam też rok temu szachownicę kostkowatą i śliczne tulipany jak piwonie. Wsadziłam do dużej donicy, a po roku jest jeden tulipan i jedna szachownica i to jakieś miniaturki ;:202

Dobrej nocy!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już wiem co posadzę, planuje śliwke, ale taką duzą - jak małe brzoskwinie. Nie znam oczywiście nazw odmianowych, ale bedzie zółta i czerwona. Magnolie oddam, jak tylko ktos bedzie chciał.
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Jestem :!: ,dopiero na 12 stronie,odrabiam straty na fo.Serduszka wywołała wspomnienia,pięknie rosła u mnie.Poszukam w ogrodniczym,w botaniku nie byłam to muszę sobie to odbić prawda ;:306
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,wróciłam i jakoś się trzymam ,najważniejsze ,że już wszystko za mną ,kupiłam sobie jeszcze na wystawie paręnaście lilii ,2 róże bez imienia ,o bordowym kolorze,bo bardzo takie lubię ,a w przedogródku nie mam ,żadnej czerwieni więc poszły do ogrodu i będą do flakonu ,bo to wielkokwiatowe,zawsze muszę coś przywlec z tej wystawy ,już wszystko posadzone ,a ja muszę zabrać sie do dalszej pracy w ogrodzie i go dopieścić :uszy ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu może ktoś z FO będzie chciał magnolie, a może daj ogłoszenie o wymianie na śliwkę :D \

Kasiu serduszkę dostaniesz za grosze w marketach w kapersach sprzedają, tylko teraz może już być za późno. Niedawno rozsadzałam moją, ale coś jej w tym roku mniej. Ta ze zdjęć to niziutka S. wspaniała, a ta wysoka to okazała.

Martuś no i po bólu, ale czuję zmęczenie nawet z Twojego wpisu :D To dzisiaj na spokojnie do ogrodu, trochę siąpi to się będzie dobrze sadziło ;:333 A jak odpoczniesz to zaplanuj wyjazd do B. bo karczochy trzeba sadzić, słabo już przyrastają :D Dobrego dnia ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Marysiu ;:196 widzę kolejne ładne kwitnienia ;:333 Twoja makleja jaka duża już moja jest nieco mniejsza ,ale pewnie niedługo dogoni Twoją :D Serduszka wspaniała też u mnie zakwitła jest bardziej trwała niż ta okazała ,którą trzeba co jakiś czas rozdzielać bo inaczej potrafi zaginąć przynajmniej jest tak u mnie . kiedyś też zakupiłam narcyzy i były takie ,że ledwo było je widać :(
Miłego dnia ;:167
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”