Zielona ferajna cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
georginja
500p
500p
Od: 4 paź 2012, o 01:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zielona ferajna cz.2

Post »

;:oj Możesz tworzyć fotoobrazy - w ramkę i na ścianę. ;:215
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09

Post »

:wit Natalio. Cudowne, nieziemskie, przemyślane, "z duszą" - Tak opiszę Twoje zdjęcia ;:108 Sesja jesienna ;:oj Nawet zwykła mucha wygląda jak rycerz w metalicznie lśniącej zbroi Obrazek
Przepiękne hibiskusy - co za kolory. Najbardziej zakochałam się w Twojej nolinie Obrazek Też o niej marzę, jeszcze intensywniej od czasu, gdy przyniesiona do mojej kancelarii w pracy niegdyś dorodna sztuka faktycznie okazała się zamordowana, utopiona i niestety, mimo wysiłków nie podniosła się z upadku...
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Witaj :wit
Liściowe impresje rewelka-masz talent i to nieprzeciętny ;:215
Pozdrówka.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Izary, Georginjo, Kasiu, Arku dziękuję ;:196
Kasiu pamiętam tamtą nolinę, szkoda że nie udało się jej uratować ;:185 Też długo marzyłam o tej roślinie, ale nie mogłam znaleźć takiej o odpowiedniej wielkości - te w kwiaciarniach były ogromne i kosztowały 100-200zł ;:219 Ale B... się postarała, nawet udało mi się kupić przecenioną i nie żałuję ;:224 Rośnie pięknie i bardzo dobrze znosi suche powietrze w moim mieszkaniu ;:108

Po kolejnych problemach ze zdrowiem i problemach z uploadem zdjęć nareszcie dotarłam na forum... Na razie druga część liściowych impresji, jak obrobię zdjęcia które już mam/zrobię nowe wrzucę coś bardziej aktualnego ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Fantastycznie wylapujesz efekty swiatla na roslinach... El Capitolio wlasnie rozwija paczka u mnie... Peka zielona oslonka, juz sie doczekac nie moge kwiatka. Masz absolutna racje, sa zjawiskowe.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kingo niedługo zajrzę do Twojego wątku, właśnie nadrabiam zaległości na forum ;:108 Widzę że nie tylko u mnie kwitnąco ;:224 co jest najśmieszniejsze, latem kwitł tylko jeden hibiskus, a teraz, kiedy jest paskudnie nagle się wszystkim roślinkom przypomniało :;230 Muszę koniecznie zdjęcia zrobić ;:108

EDIT:pierwsza partia zdjęć, nieco gorszej jakości bo musiałam robić komórką - akurat kiedy ;:3 wyszło bateria w aparacie padła ;:219 Zdjęcia robione jakiś tydzień temu.

Niezmordowany hibiskus, nadal ma pączki, chociaż w tej chwili nie kwitnie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nareszcie, po 1,5 roku odkąd kupiłam pierwszego storczyka - moje własne kwitnienie :tan Pierwsza buźka różowej miniaturki, dzisiaj ma już 4 kwiatki, kolejne w drodze. Zapowiada się długie i obite kwitnienie, pęd jest bardzo rozgałęziony i wszystkie gałązki nadal rosną:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17

Post »

Gratuluję własnych kwiatków Storczyka ;:oj ;:138 Z tego co pamiętam, to u mnie zaczątki pędów kwiatowych pokazały się dwa tygodnie po tym jak pokazały się u Ciebie.... z tym, że moje to na razie takie słabiutkie patyczki a u Ciebie grube i mocne pędy i te liczne, ogromne pąki ;:oj ach... ;:215
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Wspaniały kolor storczyka, widzę, że długo pokwitnie ma wiele pąków ;:138 .
Awatar użytkownika
izary
500p
500p
Od: 11 wrz 2014, o 11:09

Post »

Zarówno jak hibiscus tak jak i storczyk przepiękne ;:215
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Ale Ty masz sloneczko u siebie! U nas na niebie bura szmata! Hummel's zasuszyl paczka, tylko patrzec jak reszta tez sie zbuntuje bo i jak kwitnac, jak swita przed osma dopiero, o piatej juz ciemno, a przez caly dzien szaro i ponuro?
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
1grazyna46
500p
500p
Od: 3 kwie 2014, o 23:20

Post »

:wit Super wygląda hibiskus w tym słoneczku a storczyk pięknego kolorku, niech kwitnie jak najdłużej bo ma bardzo dużo pączków, pozdrawiam ;:7
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne rośliny, piękne słoneczne fotki. Brawo! ;:138
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
georginja
500p
500p
Od: 4 paź 2012, o 01:46

Post »

Ależ dałaś po oczach! Co za kolory! ;:oj
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alinko dziękuję w imieniu storczyka ;:196 ponad rok minął od czasu jak on kwitł, więc powinien się postarać ;:224
Patrycjo dziękuję ;:196 też tak sądzę, a wszystkie rozgałęzienia ciągle rosną więc pewnie dłuuuugo się pocieszę kwiatuszkami :tan
Izary dziękuję ;:196
Kingo teraz też już jest paskudnie ;:185 w końcu co nieco kwitnie a słonka niet ;:219 i jak tu zdjęcia robić?
Grażynko, Henryku dziękuję ;:196

No i nareszcie stało się - jak skubańce nie kwitły, to teraz wszystkie moje falki mają pędy kwiatowe :;230 Kwiatami się będę cieszyć dłuuugo, bo każdy w innym stadium wzrostu - od kwiatów, poprzez pąki, łysy badyl aż do pypcia ;:224 Ciężko im zdjęcie zrobić, aparat nie chce złapać ostrości, ale i tak się pochwalę:

Herbaciany:

Obrazek

Różowy żyłkowany:

Obrazek

Różowy:

Obrazek

Biały:

Obrazek

Miniaturka-łatek też ma pęd, ale na razie tak mały, że nie da się go sfotografować. Teraz tylko trochę ;:3 i będzie się działo :tan
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

i będzie się działo :tan
Już czekam razem z Tobą niecierpliwie na te wydarzenia. Koniecznie je pokazuj! ;:173
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”