Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.

Post »

:wit Witaj Madziu, Ale się u Ciebie dzieje prace dotycząc studni idą pełną parą :wink:
Widzę ze nawiedził Cię przymrozek
Bardzo pracowity weekend mieliście
Piękne ogarnięte miejsce wcale nie widać ze coś było robione tak ładnie wszystko posprzątałaś :)
Śliczne różyczki masz do posadzenia :D
Miłego weekendu Ci życzę ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madzia a gdzie Ciebie wywiało? Czyżby u Ciebie słoneczna pogoda ? U mnie szaro,wietrzysko i brak kropli deszczu ;:124
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Myślę że Madzia jest na zakupach ogrodowych i wieczorem się pojawi by napisać co tak przypadkiem wpadło do koszyczka lub tak mniej przypadkiem :)
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Madziu pojechaliście na ranczo ?? :shock: U Was też pogoda pod budą :;230 Calutki dzień leje i głowę urywa wiatr, na 10min wieczorem było słonko, to ja myk na działeczkę... dojeżdżałam już w strugach ;:131 Jednak cały tydzień czekałam na działkę i miałam plany.. więc co tam deszcz. Na godzinkę dziś skoczyłam wieczorkiem, choć nawóz rozyspać żeby mokra ziemia i deszcz na coś pozytywnego obrócić :heja U mnie woda zakręcona do maja więc nie uśmiecha mi się wozić baniaków żeby nawóz podlać, a deszczówki jeszcze malutko.... choć po dzisiejszym dniu sporo przybyło :wink:

Miłego wieczorku ;:136
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Madziu!
Lepiej późno niż wcale. :D Zdziwiłam się,że tak długo nie dostaję powiadomień od Ciebie. Zaczęłam więc poszukiwania i trafiłam na nowy wątek! Melduję się więc posłusznie w Twoim cudnym leśnym azylu i będę Ci towarzyszyć w Twoich ogrodowych poczynaniach (i nie tylko). ;:196
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Madziu!
Czyżbyś przepadła w ogrodzie? Pracujecie nad ogrodzeniem?
Może pokażesz trochę swojej wiosny?
Pozdrawiam. :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Jestem, jestem kochane. Juz sie naawet bralam za odpisywanie kilka razy ale kurcze pisanie na telefonie mnie dobija. A to sie skasuje a to nie chce wyslac. Teraz jestem na tablecie. Zepsula mi sie karta od internetu i jestem chwilowo odcieta. Licze ze jutro juz nam dadza nowa. Takze nie martwcie sie. Mysle o was codziennie i juz bym chciala pospacerowac po waszych ogrodkach. Niestety z internetem na karcie od telefonu nie wiele tu zdzialam. Przepraszam za brak polskich znakow. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i dziekuje za odwiedziny.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O jak dobrze,że się odezwałaś:) No to czekamy na fotorelację z rancza :D
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Madziu jak ja się cieszę że się odezwałaś. Czekam w takim razie na więcej wieści od Ciebie ;:168
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

uff jesteś :) super to czekam na pełne łącze :) :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ja już się odnalazłam Madziu :wit
A Ty gdzie się podziewasz???
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Madziu, miłego dnia! U mnie od wieczora równo pada. A miałam takie plany ogrodowe ;) Podobno od jutra poprawa - oby, bo na moim bagnie wody już dość :) ;:196 :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witajcie :wit Już mam sprawny internet ;:138 . Jeeeja złośliwość rzeczy martwych nie zna granic. Tradycyjnie jak zepsuł się internet to oczywiście pilnie go potrzebowałam. A to jakieś przelewy, a to jakieś maile a to jeszcze to a jeszcze kurierzy się zebrali na raz i nic sprawdzić nie można. Jakiś kosmos. Pojechaliśmy na działkę w sobotę rano mimo zapowiadanych deszczy. Było tak zimno że skutki tego odczuwam do dzisiaj. Dwie godziny tylko nie padało. Robota w ogóle się nie kleiła. A to tego brakuje a to to zginęło a to tego trzeba poszukać albo jechać do wuja pożyczyć. Masakra. Już mi się normalnie wszystkiego odechciewało. Zabetonowaliśmy 6 słupków. Nie wiem czy coś z nich będzie bo pada i nie wiem czy ten beton nie nasiąknie tą wodą i w ogóle się zawiąże. Mam nadzieję że tak. Wybraliśmy gotową mieszankę betonową że dodaje się tylko wodę. Rozrabiamy w wiaderku mieszadłem z wiertarką. Żeby nie prosić się już o betoniarkę. Myślałam że coś się w niedzielę polepszy i pomaluję słupki ale gdzie tam. Było jeszcze gorzej. Mieliśmy zabetonować kratki pod róże. Ale oczywiście tak wiało żeby się powyginały, beton by stwardniał i kratki byłyby krzywe. To sobie odpuściliśmy. Tak chciałam żeby to było zrobione zanim wsadzimy róże. No a tu jak zwykle nic z tego. Róże już przyjechały a kratki leżą w garażu. W chwili kiedy deszcz zdecydował się na chwilkę przestać padać, pozanosiliśmy słupki już na swoją działkę aby chociaż nie biegać po nie następnym razem. Wynieśliśmy już też stół do altany. Niedługo będę myślała o sprzątaniu domku. Póki co nie ma ani czasu ani warunków. Generalnie weekend spędziłam na zabawie z moją 2,5 letnią chrześnicą. Nie ubolewam nad tym bo ją rzadko mam okazję widzieć. Powiem Wam że ten Aniołek skradł moje serce. Kocham ją nad życie. Moja mała mądra dziewczynka. Nawet mi nie żal że tak padało bo jak tylko coś poszłam robić to Marysia zaraz krzyczała ciociu psić do mnie. Psidzieś zaraz? Eh.. tak bardzo żałuję że tak rzadko ją widzę. A tak bardzo kocham. Dobra koniec smętów. Mała fotorelacja :
Nazbieraliśmy troszkę kamieni i zaczynamy z ogrodzeniem.
Obrazek
Niestety tylko 6 słupków udało się zabetonować. Pomalować już nie. Wieczorem w sobotę taka była wichura i śnieżyca że patrzyłam przez okno i myślałam tylko - leżą już te słupki..jak nic. Na szczęście nawet się nie przekrzywiły :)
Obrazek
Na stawie była ciągle fala.
Obrazek
Foxer w ogóle nie przejmował się pogodą.
Obrazek
Huśtawka już funkcjonuje.
Obrazek
Studnia też już wyniesiona.
Obrazek
Obrazek
Meble już w altanie. Małe przymierzenie do lampionów.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Madziu nareszcie dałaś znak ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu i tak dużo zrobiliście przy tej okropnej pogodzie:) Ja wiem,że Ty byś chciała od razu,ale no niestety nie na wszystko mamy wpływ:)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”