Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Post »

Aniu Już poprosiłem o zostawienie mi nasion z tych pomidorów :D
Jacku Dziękuję, jak dalej taka susza będzie to końcem września zdjęcia również będą ładne , będzie czerwono i pomarańczowo ;:oj

Właśnie przed chwilą dowiedziałem się, że w przyszłą niedzielę będę mieć gości z Holandii :D Nie widziałem ich 7 lat, przyjeżdżają na wesele do znajomych do Krakowa i w niedzielę po weselu do mnie wpadną, zastanawiam się czy w ogóle trafią na tą moją wieś ;:306 A co do jedzenia zrobić to nie mam pojęcia, coś trzeba czego tam nie mieli, może sosu z łopatki ze swoimi ziemniakami, może rosół z naszego ptactwa, oni mieli w sklepach wszystko sztuczne i obfoliowane...no nic, mam jeszcze tydzień na wymyślanie :wink: I to będzie pokręcony tydzień.
Na szczęście zakończył się okropny pogodowo sierpień - za cały miesiąc spadło 16,8 litra deszczu, jeszcze takie suszy dwumiesięcznej latem tutaj nie było, oby jesień była lepsza.
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Michale jestem pełna podziwu dla Twoich obliczeń ilości opadów! Od początku to zauważam.
A jeżeli goście jedzą wszystko co zafoliowane,to będzie im smakowało dokładnie wszystko czym dysponuje nasza wieś :)
Powodzenia!
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Niby dziś padało-ale nadal susza :evil: Chwasty więdną, czego jakoś nigdy wcześniej nie udało mi się zaobserwować.
Mnie Pucucu przyniosła jakiegoś ptaka (jeśli się dał złapać to pewnie chory-tak się pocieszam), Łasica go porwała i uciekła. Jeden Hamlet porządny-tylko śpi i ładnie wygląda.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Terlico Dobrze prawisz, co podam to muszą zjeść :D
Ewo Dziś nad ranem mocno padało, spadło 5,1 litra, jak na ostatnie czasy to całkiem sporo ;:oj Kocidła coraz częściej garną się do domu, jakby coś wyczuwały, dziś był taki wiatr jakby przed śniegiem, paskudna pogoda. Sępik jak zawsze włazi w jakieś dziwne miejsca
Obrazek
Diablik korzystał ze słońca na masce samochodu - ma dziś karę za pobicie Tojotki i zakaz wstępu do domu
Obrazek
Kilka dni temu wlazła mi mysza do domu (lub mysz, nie znam płci) gdzieś buszuje pod gipskartonami nie dając nocami spać. Sępuś dziś ją wyczuł i się nią zainteresował, wlazła pod okno wewnątrz domu
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Widoczki z ogrodu
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Oraz zachody z dziś i przedwczoraj
Obrazek Obrazek
Po dzisiejszej porannej ulewie opadło bardzo dużo śliwek, jak tak dalej będą spadały to do zbiorów nic nie zostanie :evil:
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Ten Sępik to akrobata. ;:303 Ciekawe, czy upoluje tą myszę, albo tego mysza. :;230
Diablik wygląda naprawdę godny swojego imienia.
Nie strasz śniegiem , jeszcze nie pora, chyba.
Śliwki, które spadają , to pewnie robaczywki, przynajmniej tak jest u mnie.
My tu na północy wciąż czekamy na deszcz. ;:65
Pozdrawiam zazdroszcząc deszczu :wit
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

piękne zachody słońca,
piękne kolory w ogrodzie,
piękne drzewa owocowe,
pysznie!
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale a sprawdzałeś spadające śliwki , bo jak są robaczywe to nie ma czego żałować :wink:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c3a ... 1e823.html to zdjęcie jest wręcz artystyczne!
Ładnie u Ciebie - tyle drewna i zieleni!
Rośliny dobrze sobie radzą! a gości przyjmuj kotletem schabowym z kapuchą i ziemniaczkami ale będą wp.....
na deser kompot ze śliwek.

Zamówienie ;:oj
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56

Post »

Michale :wit . Podpisuję się pod słowami Marysi (Maski). Moi goście z Niemiec oprócz sławnego schabowego zajadają się kaszanką i rosołem, a kruche ciasto ze śliwkami lub szarlotka to istota jesieni.
Sępik stał się forumową maskotką ( zdjęcie z nim wręcz konkursowe). Trochę zazdroszczę kociego kompletu, jedna z moich pupilek zaginęła w lipcu bez wieści ;:145
Pozdrawiam życząc obfitych opadów
Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewciu
jedna z moich pupilek zaginęła w lipcu bez wieści
może jeszcze się znajdzie, współczuję!
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Michale :wit
Fajnie uchwyciłeś wędrówki i miejsca Twoje kotka ;:433 ;:433
Ale masz urodzaj na śliweczki ; ;:333 A u mnie ani jednej nie ma :(
Asterki ładnie kwitną :wink:
a zachó słońca śliczny ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Twoje koty jak zawsze świetnie obfotografowane :!: Diablik diablo zadowolony ze swoich psot :twisted:
Pozazdrościłem Ci śliwek, a tu dziś niespodziewanie dostałem całą reklamówkę :tan Nareszcie mogę się nimi najeść!
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu Sępik jak i inne koty jest niestety bezużyteczny, bardziej nadaje się do łapania ptaków albo psów ziemnych niż myszy.
Terlica Dziękuję :D
Marysiu Rzeczywiście spadłe śliwki są robaczywe, te na drzewach jeszcze nie ale do zbioru potrzebują jeszcze ze 2 dni, mają mało soków przez suszę.
Calko Już pojutrze przyjżdżają, placek będzie ale cały czas zastanawiam się nad jakimś sosem może z łopatki. Moje koty też nie są w komplecie bo powinno być ich 6 ale Alika nie ma już półtora roku i nie mam już żadnej nadziei, że wróci :?
Aniu Już połowa śliwek spadła, niepokoi mnie to , ale to co pozostały są wielkości jajek :D
Jacku Jakbyś jechał w góry to zakręć do mnie, też dostaniesz reklamówkę :wink: A teraz wklejam zdjęcie mojego astra , o którym kiedyś u Ciebie pisałem
Obrazek

Ostatni rzadko bywam na forum a to za sprawą częstych dostaw roślinnych i innych rzeczy. Najpierw końcem sierpnia przyszła paczka od Marysi Mufki z jeżówkami, następnie Marysia Maska przysłała mi pudło przepięknych roślin, m.in. Tułacza, którego od lat poszukiwałem tylko pod inną nazwą. Bardzo Wam dziękuję ;:168 Od ponad tygodnia czekałem na paczkę od Konieczki i wreszcie się doczekałem wczoraj :D Niestety wczorajszy dzień był pełen wrażeń przyjemniejszych i mniej przyjemnych. Od razu po odebraniu rozpakowałem 3 pudła z roślinami, roślinki wspaniałe, prawie wszystkie we wzorowym stanie, dostałem również gratisy. Wstawię duże zdjęcie żeby było wyraźniej widać
Obrazek
Rośliny po lewej stronie są dla klientki, po prawej dla mnie. Tak więc po odebraniu paczek od razu do klientki zadzwoniłem i umówiłęm się na popołudnie. Mniej więcej godzinę przed wyjazdem zaczęło mnie męczyć coś w postaci żółądkówki, na szczęście w chwili wyjazdu odpuściło. Po drodze kupiłem jeszcze ziemi i pojechałem do klientki. Wziąłem się za sadzenie, nagle domownicy z przerażeniem wybiegli na podwórko, okazało się, że 2letni wnuczek dostał od gorączki drgawek, zaczął się dusić i ogólnie zrobił się niebieski. Zawiozłem ich z dzieckiem do szpitala, okazało się, że musi tam 4 dni zostać, wróciłem do sadzenia. Skończyłem jak słońce schowało się za horyzont, jeszcze po zakupy podjechałem, wróciłem do domu i o 21 padłem. Oczywiście śniły mi się głupoty jak codzień, wstałem przed 6 żeby schować rośliny od Konieczki przed słońcem, bo jeszcze czekały na wsadzenie. Pomyślałem, że wcześnie je schowam, zjem, chałupe ogarnę i obejrzę rok w ogrodzie. 7:30 zasiadłem przed tv a tam jakieś wiadomości, przeklinając pod nosem na wrześniowe zmiany programu poleciałem do ciotki ustawić jej dekoder, co miałem zrobić wczoraj ale czasu brakło. I dopiero od niej się dowiedziałem, że dziś nie sobota a piątek ;:124 Nawet kładłem się spać przekonany, że dziś powinna być sobota ;:306 Po obiedzie wziąłem się za sadzenie roślin z przesyłki i ostanie skończyłem całkowicie po ciemku, ledwo z sadu trafiłem do domu bo ciemno jak w d... u murzyna :D Tak twardo jeszcze nie było, kopie się jak w betonie, ale w końcu mam wyczekiwane od dawna topole kolorowolistne, klona kappadockiego 'Aureum' i pełno innych ciekawych roślinek, razem chyba ze 30 drzew wsadziłem i 5 krzewów. Jest to też powód do smutku, gdyż całkowicie skończyło mi się jakiekolwiek miejsce na drzewa w ogrodzie i póki coś nie padnie nie mogę dokupić nic nowego. Ale w sumie można mniejsze drzewa przesadzić...zawsze się jakieś rozwiązanie znajdzie :D Ale żem się rozpisał że hohohoho :;230 Właśnie mysior skrobie w ścianę
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

ojej ;:oj ale tego masz !!
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Pocieszyłeś mnie. Ja zamówiłam i dostałam mniej, więc ... mogę jeszcze coś zamówić :;230 Tym bardziej, że wszystko już ładnie posadzone.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Michale :wit
;:oj Ale tego masz ;:215
Mnie ciekawią jeżówki ,,pochwal się jakie odmiany zakupiłeś ;:108
Zablokowany