constancjo Tak to Haendel(poczytałam i wszystko pasuje)

Ona u mnie dwie zimy przeżyła,bo sadziłam ją na jesieni 2011. W zeszłym roku nie była jeszcze zbyt duża ( ok.1 m wys.) U mnie ma pod stopami korę,którą na zimę zagarniam na pędy i usypuję z niej kopczyki ( wysoko,ile się da,ewentualnie zwiążę sznurkiem,żeby mi wiatr nie rozdmuchiwał) Zimy obie przeżyła bez problemu,a rośnie ona wyjątkowo nieszczęśliwie,bo na zachodniej ścianie,a ja mieszkam na górce i nie mam sąsiada z tej strony,więc rośnie na największym za przeproszeniem wypiz...owie. Jestem z niej bardzo zadowolona,bo jak pisałam wyżej,na moich pozostałych różach kwiaty już dogorywają ,gdzieś tam plącze się pojedynczy pąk,a ta szaleje, jakby zapomniała,że jesień idzie!

Na nic mi ,tfutfu , do tej pory nie chorowała. Posadzona do zwykłej ziemi ogrodowej (bez kompostu,bo jeszcze wtedy nie miałam, bez obornika i innych cudów) Nawożona tylko i wyłącznie gnojówką z pokrzyw. I taka jej nie byłam pewna,że nawet jej porządnej podpory nie zrobiłam,ale na wiosnę koniecznie się nią zajmę. Ło matko,ale się rozpisałam!? A ta Bordure Rose, bardzo ładna,skąd zamawiasz? Pokażę jeszcze jak wygląda cała i zaznaczyłam krzyżykiem pęd jaki wypuściła w tym roku
po pierwszym kwitnieniu

Właśnie myślałam,żeby jej ( po prawej) do towarzystwa Aleksandra McKenzie dosadzić.
Aniu sweety dla Ciebie zdjęcie jak najbardziej z góry mogłam (mam dach kopertowy i brak balkonu

)
Po lewej piwonie,wsadziłam tam jeszcze lilie i wsadzę tulipany. Po prawej będzie rabata różana.
Aniu anym efekt końcowy najpiękniejszy będzie pewnie w czerwcu 2014

Pewnie się pochwalę.
Hibiskus bylinowy kwitnie ślimakami
Powojnik polish spirit - rośnie od południa a wiało dzisiaj tak,jak widać na zdjęciu
Smacznego!
Słoneczniki mojego męża,posadzone na sąsiedniej działce,obiecał,że jak wygra w totka,to ją kupi dla siebie ,a ja będę mogła robić z naszym ogrodem co mi się tylko spodoba! No to pomóżcie mi wytypować 10 wygranych cyfr ( 10 ,bo M gra tylko w multilotka )
Michale pani kotowa już zdrowa, właśnie upolowała ptaka! Upolowała i nie zjadła! Zostawiła dla psa.