Skrętniki i nie tylko...

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Skrętniki i nie tylko...

Post »

Kasiek ty się nie śmiej, wiesz jaki ścisk parapetowy u mnie panuje. Fiołek on pięterko zajął, pod nim jest jeszcze przezroczysty pojemnik curver - a w nim 15 pojemniczków po danonach z dzidziusiami skrętnikowymi. A obok kolejny.
Tak to wygląda
Obrazek

A swoją drogą kiedyś, ktoś wspominał, że jego parapety też już osiągnęły ostatni level - a co widzę, ten ktoś dendrobium poszukuje. Czyli jednak parapety rozciągliwe? :;230 :;230
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
iksja
200p
200p
Od: 29 kwie 2010, o 15:25

Post »

Parapety nierozciągliwe ale jakoś zawsze na jesień jak przynoszę z balkonu dendrobia i cymbidia to mi się przypomina że chciałabym jeszcze w innym kolorze kwiatów :;230 :;230 . Takiego ścisku jak u Ciebie jeszcze nie mam, nawet tylu pięter też nie mam. Ale za to co chwile chodzę od parapetu do parapetu z doniczkami i pojemnikami żeby jakoś zoptymalizować miejsce i wcisnąć kolejne doniczki :;230
Pozdrawiam Kasia
Zielony parapet;
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

kaska1ge pisze:Czyli jednak parapety rozciągliwe? :;230 :;230
Oczywiście, że rozciągliwe..toż to jest naukowo i doświadczalnie dowiedzione na Forum!! :;230 :;230 ;:215
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p
Od: 22 wrz 2013, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:oj Tym piętrowym parapetem to mnie teraz powaliłaś... ;:138 za ergonomię!
Awatar użytkownika
Ania.S
200p
200p
Od: 18 sie 2009, o 13:17
Kontakt:

Post »

Kasiu genialnie wymyśliłaś z tymi pojemnikami a fiołeczek jak cudnie kwitnie ;:138
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p

Post »

Ania.S pisze:Kasiu genialnie wymyśliłaś z tymi pojemnikami a fiołeczek jak cudnie kwitnie ;:138
Potrzeba matką wynalazków. no i jakoś trzeba upychać maluchy dla Ciebie ;:224 (i Wandzi, Grazi, itd.),a sporo jeszcze do rozsadzenia.A niektóre dopiero się "puszczają". ;:306 I pw Aniu sprawdź.
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
_LeNa_
500p
500p
Od: 24 maja 2012, o 19:19

Post »

Witaj Kasiu :wit

Przejrzałam cały wąteczek i jestem pod wrażeniem Twojej skrętnikowej kolekcji ;:oj Wszystkie roślinki masz bardzo ładne i zadbane :D

Podoba mi się również koncepcja ze szklarenkami ;:108 Powiedz proszę, jak często podlewasz skrętniki w kubeczkach pod przykryciem? Może coś odmałpuję, bo ukorzenianie tą metodą jakoś kiepsko mi idzie :roll: Za to w wodzie każdy listek puszcza mi korzonki bez problemu :wink: Hmm..

Oczywiście trzymam kciuki za Twoje skrętnikowe przedszkole i obiecuję zaglądać ;:65
Pozdrawiam i zapraszam - Magda
Kaktusowe szaleństwo..
Moje nadwyżki.. Wiankowo..
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Też podobnie mam... Tylko piętrowo to właśnie takie pojemniki "mnożarki" trzymam...

Twoje fiołek bardzo ładny a, a nad nim zawsze można jeszcze powiesić półeczkę wiszącą ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p

Post »

_LeNa_ - te w kubeczkach to po jogurtach to maluchy po oddzieleniu od macierzystego listeczka. W zasadzie podlewam co kilka dni odrobineczkę, tylko takie, którym bardziej wyschło podłoże. Bo w tych pojemnikach na ściankach skrapla się woda, więc nie wolno przesadzić. Natomiast listki ukorzeniam najczęściej w pojemnikach na ciasto. Jak się trafi wilgotna ziemia to ich nie podlewam po wsadzeniu. Ale jeśli ukorzeniasz z powodzeniem w wodzie to nie zmieniaj metody. Mi w wodzie listki gniły, a w ziemi czują się dobrze. Problem miałam dotychczas z 1 odmianą - zaczęły gnić liściowe kawałki, ale i tak udało mi się uratować kawałek i już ma korzonki.
justus27 - Na innych oknach pojemniki stoją jeden na drugim, jak u ciebie, ale do zdjęcia wybrałam ten parapet gdzie oprócz szklarenek przynajmniej większe okazy stoją. O półeczce już myślałam, a jak będzie z realizacją to czas pokaże. Jakby coś to nie omieszkam poinformować.
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

Przyszłam zobaczyć jak tam Twoje skrętniki i co widzę skrętnikoza zatacza coraz szersze kręgi :heja i bardzo dobrze...ja już się ograniczam tylko do selekcji Kleszczyńskiego bo jeszcze storczyki i paprotki i innego zielonego jest w domu, a chciejstw.... ;:224
kaska1ge pisze:[ Na innych oknach pojemniki stoją jeden na drugim, jak u ciebie, ale do zdjęcia wybrałam ten parapet gdzie oprócz szklarenek przynajmniej większe okazy stoją. O półeczce już myślałam, a jak będzie z realizacją to czas pokaże. Jakby coś to nie omieszkam poinformować.
Widziałam już taki majsterszyk do parapeciku półeczka a koło półeczki regalik....a dziewczyna ma tylko skrętniki i parę storczyków (to tak dla zmylenia przeciwnika) ... :;230
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Potwierdzam pomysł z pudełkami na parapecie boski;).
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

No tak...zaczyna się od piętrowego ustawienia pojemników... potem jest wisząca półeczka, regalik... i wciąż za mało miejsca hihi...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

A potem... przeprowadzka do willi z oranżerią... ;:306
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p

Post »

gianna pisze:A potem... przeprowadzka do willi z oranżerią... ;:306
I to jest nawet dość realne zakończenie. :heja Za 2-3 lata planujemy przeprowadzkę do własnego domku, wprawdzie to nie będzie willa i oranżerii też nie będzie, ale za to metraż parapetowy się zwiększy. A jak się uda to może jeden z małych pokoi przypadnie skrętnikom :heja
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Dołączam się do grona osób zachwyconych organizacją miejsca na parapetach ;:108 bardzo ekonomicznie rozwiązanie odwiecznego braku miejsca :;230 fiołek przepięknie kwitnie i oczywiście skrętniki zachwycają ;:224 nic tylko podziwiać ;:63

-- 27 paź 2013, o 08:31 --

Gratuluję przyszłościowej przeprowadzki i większych przestrzeni parapetowych ;:108
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”