Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2013

Post »

Michale, ale te żołędzie to tak po prostu do pieca, bez żadnych przygotowań? Mam je z tego wielkiego dębu za płotem, dziś będę wywozić z przyszłej grządki hortensjowej i na oko patrząc to będzie kilka taczek z górką zapakowanych....

Izo, nie kupowałam wikliny, mam swoje wierzby, ogławiam i utylizuję :wink: Będę z nich też robić kratki pod róże, bo niektóre gałęzie są grube prawie jak moja ręka :shock:

a zagajnik, no nie wiem, nie wiem... jeśli pogłoska o zakazie palenia ognisk się potwierdzi, to może nie przeżyć...piroman musi mieć zajęcie a latem w piecu się prawie nie pali :)

Kończę szybką robótkę, czekam aż panna młodsza wstanie i ruszam na ogród może choć z metr pod żywopłot przygotuję...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pati, podziwiam szczerze. Mnie przyjdzie 29 róż z Flo i Ewa też ma wysłać do mnie zamówienie, kolejne 12. Jak znajdziesz już te krasnale, to podeślij do mnie proszę jak u CIebie uporają się z sadzeniem. Pozdrawiam słonecznie z fabryki
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Pati
survivor26 pisze:jeśli pogłoska o zakazie palenia ognisk się potwierdzi,
ja wczoraj właśnie łamałam prawo...chyba ;:oj , nie 1-wszy raz i z pewnością nie....ostatni ;:185 ....paliłam naturalne odpady roślinne, póżną nocą bo wtedy społeczeństwo tutejsze śpi, a spać chodzą z kurami ;:19 a co niektórzy z nie dopitym buzonem :;230
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Plotek świetny, swoje zadanie na pewno spelni. Ja też dostaję ostatnio sporo paczek a jeszcze więcej kupuję. Potem siadam w domu i się zastanawiam, kto to wszystko ogarnie. ;:219
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

Płotek podziwiam i zachwalam! Kiedys tez chcialam taki posadzić, ale nie posadziłam :evil: ...A Ty, proszę, pół godzinki i gotowy ;:170
Bea
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ale się nieludzko urobiłam i...nic nie zrobiłam :oops: Wywiozłam 4 taczki żołędzi i liści dębowych, zostało jeszcze trochę ale strategicznie upchnęłam za winklem :wink: Przerzuciłam pół tony ziemi z zeszłorocznych wykopów pod osuszanie. Zgrubnie przekopałam ze 20 metrów pod żywopłot, a w zasadzie tylko rozluźniłam ziemię widłami, bo robiłam tam, gdzie pies wybił bieganiem większość chwastów więc zadanie miałam ułatwione :wink: Jutro wielkie sadzenie jakiejś 1/10 krzewów i róż, które z Flo przyszły i się moczą... Jak już myślałam, ze więcej nie dam rady zrobić, to listonosz przyniósł paczkę z roślinkami od forumki to jeszcze powsadzałam i ponaglana pokrzykiwaniem obu kóz doczołgałam się do domu...teraz bym najchętniej znalazła sobie jakiś wygodny katafalk, ale panienki energia roznosi, a ja mam jeszcze zlecenie na wieczór, więc kawa numer 5 i dalej do roboty :wink: Wieczorem postaram się parę zdjęć wkleić, jak mi marudy przestaną brzęczeć za uszami i poodpowiadam też na zaległości:wink:
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Pat jeśli kobieto robiłaś to sama to szczerze współczuję - weź kup jakieś wino z sklepie i zawołaj do takiej roboty tego Zdzisia czy jak mu tam :!: a Ty będziesz miała czas na mniej forsujące zajęcia ;:196
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, no sama, tymi ręcami :wink: Zdzisia więcej nie zatrudnię, bo Zdzisia się nie da zatrudnić na raz... Zdzisio generalnie do kopania czy noszenia to niechętnie, a jeśli już to stawkę ma niewiele niższą od mojej godzinówki zawodowej, a w pakiecie jest obiad, piwo, papierosy i parę godzin z mądrościami życiowymi Zdzisia, no i obietnica zatrudnienia na co najmniej pół roku....to ja mam Zdzisia tam gdzie światło nie dociera i wrony zawracają, wolę się sama urobić :)
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Rozumiem Cię, Pati, doskonale :!:
Moje nie Zdzisie, ale Mirusie proponowali wygrabienie trawników za 200 zł. Chuch już mieli odpowiedni.
Też się wolę sama urobić ;:306. Toż to cztery flaszki spirtu na nalewkę z kwiatów czarnego bzu ;:oj.

;:196 urobione - Jagoda
PS. Baśka, gdzie wątek, pytam uprzejmie :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Gdzie Jagi tam i ja ;:306 ;:306
A czeskiego speretusa (gwarowo na mojej wsi :wink:) jeszcze więcej, ino strach ;:oj
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

:;230 mój Miecio do przeniesienia i ułożenia drewna kolegę zaprosił ;:136 .Nic nie zrobili nie przepraszam ustawili grubsze pniaki i na nich zasiedli . Trudno ich było wyprosić ponieważ wykorzystali zaliczkowe 20 zł ale wypuściłam sunię i obrzucona mięsem drewno przeszurgałam sama -dołączam do urobionych .( jeśli mnie przyjmą)
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Pat to wywieś na sklepie ogłoszenie o przetargu na usługi ogrodnicze , na pewno konkurencja zejdzie z ceny ;:306
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Obawiam się, że konkurencja jakościowo niewiele różni się od Zdzisia
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EwaM pisze:Obawiam się, że konkurencja jakościowo niewiele różni się od Zdzisia
A nawet gorzej....konkurencji brak...Zdzisia nie trzymaliśmy tylko jako maskotki, ale też z braku jakiejkolwiek siły roboczej...pierwsza kielnia Ch. tylko muruje i nie zniży się do innych robót, Rysio za Odrą regipsy kładł i tej umiejętności trzyma się kurczowo jak butelki, a na propozycje składane podsklepowym staczom, kiedyśmy jeszcze młodzi tu stażem i naiwni byli zapadała bardzo krępująca cisza :wink:
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Czyli trochę odbiegam od realii :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”