Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 16

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 16

Post »

Aga pospacerowałam po Twoim wypieszczonym ogrodzie :wit
piękne fotki ;:167 i te żółte też ;:215

fajnie że zwierzaki się już dogadują ;:333 zawsze jakaś obawa jest, jak to będzie zanim się nowego domownika do domu weżnie..
u nas też bez konfliktów się obyło :wink: tzn cwinie się dogadały..
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne te niezbyt lubiane przez Ciebie niebieskości i żółcie :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Witaj Aga w poniedziałek :wit . Przez dwa dni buszowałam w sieci celem ustalenia zakupów - lista powstała jest u mnie, natomiast ciągle nie mam tej nieszczęsnej stopki. Twoje zdjęcia jak zwykle przecudne i takie już wiosenne. Zimą nie warto się smutać, miała wrócić to wróciła i pójdzie sobie, przecież najdłuższa żmija nawet mija, jak mówiła moja mama. Dobrze, że choć ten śnieg spadł, bo w razie zapowiadanych ciągle dużych spadków nocą, rośliny są chronione. Życzę szybkiego poniedziałku i tygodnia i zapraszam na obejrzenie listy zakupowej. Pozdrawiam wszystkich, Bogna.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Powiedziałabym, że całkiem sporo u Ciebie tych nielubianych żółci i niebieskości, ale skoro tak cudnie wpasowują się w Twój ogród, to czy warto się tak przed nimi bronić? ;:224

i widzę, że jednak imię determinuje charakter stworzenia, niezależnie od gatunku...wszystkie Sary jakieś takie nadmiernie energiczne :D
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobry Agus :wit nasypalo troche bialego ale nie jest zle - tak jasno i czysto sie zrobilo.
U mnie faktycznie duzego kociokwiku nie ma, jedynie jak szykujemy sie na spacer, to burkow nie mozna opanowac jeszcze - bo każdy cieszy sie na swoja strone a jak sie za bardzo nakreca, to i sie zetna czasem :;230 ale u mnie jest zolnierska dyscyplina i rozstawianie po katach, tak ze jeszcze chwilka i beda jak baranki :twisted:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Zdecydowanie wolę takie niebieskie od żółtych :wink:

Irysy wykopywałaś na zimę czy zostawiłaś w gruncie?
Ja swoje holenderskie wykopałam i teraz już szaleją więc siedzą w donicach. Mają już po 30-40 cm. Po mrozach muszą szybko trafić do ogrodu.

Masz kołderkę zimową bo u mnie chyba ze 20cm spadło. Roślinki sobie poradzą jakoś ten tydzień, gorzej z nami ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aguniu Ty już pewnie na posterunku, a ja chciałam w sprawie żółtoniebieskiego ja go lubię, a już o tej porze roku szczególnie :lol: Filmiki z życia zwierzaków ;:215 Sara to po prostu szczeniaczek zaczepny, ale jest słodka i wyraźnie rośnie! Masz wesolutko ;:108 Coś słyszę, że w Warszawie słoneczko, no to pogodnego dnia :wit
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marysiu, a w rzyció - słońca nie ma, tylko bura szmata na niebie jak zwykle. Ale nic to! Dziś coś mi się przestawiło w głowie pozytywnie i tylko wiosnę widzę w rychłej perspektywie! Jak tak dalej pójdzie, to PanM za mną w ogrodzie nie nadąży z taczkowaniem, rwaniem tego i owego, wertykulowaniem, opryskiwaniem, nawożeniem, koszeniem, sadzeniem i przesadzaniem. Mam mega power... komu trochę? ;-))
Kocio-psia integracja jest przyjazna i przezabawna - Greebo okazał się być wielkim dyplomatą i pozwala Sarze na wygłupy, jednocześnie bez agresji wyznaczając granicę przyjaźni. To mi się podoba! Marysiu, miłego dnia ;:196
Jolu, witam w poniedziałek... oby do piątku :) Irysów nie wykopuję, w ogóle wykopuję lub okrywam tylko to, co absolutnie tego wymaga... rośliny same naprawdę dobrze sobie radzą. Ty swoje masz już nieźle podpędzone, a z tego co słyszę, to już pierwszych dostaw się spodziewasz ;-) Udanego dnia!
Julek, doberek! Twoja żołnierska dyscyplina zwierzęca w ogóle mnie nie dziwi, ale jestem ciekawa jak w realu wygląda... może coś nagrasz? ;-)) O białym że czysto i ładnie w ogóle mi nie mów - ja już udaję że tego nie widzę, nie ma, poszło, szluzz. Miłego!
Pat, ano człowiek głupie decyzje przy zakupach podejmował kupując kolory za którymi nie przepada - niezrozumiałe zupełnie. Ale przyznaję, że irysy wodne żółte są ok, a niebieskie syberyjskie więcej niż ładne. Jednak na tym poprzestanę ;-)
Sarulki tak mają jak widać z tym nadmiarem energii, ale bywają słodkie ;-)) Spokojnego!
Bogna, jak pociecha? Zdrowa? Czy mam Ci jakoś pomóc w stopce? Co do Twojej listy zakupowej, wypowiedziałam się u Ciebie - jest super! Mam nadzieję, że w tym tygodniu snieg zniknie i będziemy się cieszyć upragnioną wiosną... Miłego!

CDN...
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś widzę że u Ciebie całkiem dużo żółci i niebieskości.....ja nie mam ani jednego żółtego kwiatka, chyba że irysy mnie zaskoczą bo mam wrażenie że co roku mają inny kolor, czy to możliwe?

Dobrego poniedziałkowego dnia w fabryce ;:168 szybkiej 16-stej
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Aga ja po powera . Przyda mi się .
U mnie tak sypie , że masakra .
Rana odśnieżyłam i już mam ok 10 cm śniegu ;:oj
Jeśli w takim tempie będzie przybywać tego dziadostwa , to zaraz pół metra napada .
Miłego dnia :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Tak Aga, pierwsze róże będą w czwartek: Lykkefundy i Veichenblau z Rosarium. A ja jeszcze rabat nie szykowałam ;:131 bo niby jak w śniegu. Pójdą na razie do donic a jak ziemia rozmarznie to do gruntu. To na razie tylko 4 róże więc dam radę. Już jedną białą rabatówkę mam w domu w donicy. Rozwijają jej się listki.
W przyszłym tygodniu kolejne dostawy już innych chabazi, a tu zima trzyma ;:223

Zazdroszczę Ci powera, mi dalej leń na plecach siedzi ;:224
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

He he, Sara rządzi :lol: Biedny Greebo w końcu stwierdził, że najlepiej się gdzieś zaszyć :wink:

Aguś, wiem, że śnieg jest wkurzający, ale wytrzymaj jeszcze ten tydzień. Dla roślin naprawdę lepiej, że jest.

Co to się z człowiekiem robi... mi żółtki i niebieskie podobają się tylko w bardzo umiarkowanych ilościach. Za to różowe - w każdych. A kiedyś stuknęłabym się w głowę, jak by ktoś powiedział, że tak mój gust ogrodniczy ewoluuje :lol:
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witam poniedziałkowo :wit
U mnie od rana leje deszcz, temeratury na plusie, oby tak już zostało :D
Dzięki Aguś za odpowiedź, zakupie też Magiczną Siłe :uszy Byłam już w ogrodniczym, ale mieli tylko do powojników i balkonowych :roll:
Pozdrawiam
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Reniu, myślę, że ogrodnicze dopiero się zatowarowują, także jeszcze chwila, a będzie pełen asortyment. Poza tym, na nawożenie mamy jeszcze chwilę - póki co, pogoda nie pozwala na działanie w ogrodzie. U nas wciąż dużo sniegu! Pozdrawiam Cię serdecznie :)
Dominiś, zwierzaki tak czy inaczej się dogadują... nie zamierzam w to ingerować. Sara super się wczoraj zachowała będąc u PanaM na kolanach... D. zapytał mnie gdzie jest Greebo, a ona na jego imię natychmiast stanęła na baczność. Dość, że D. musiał ją zestawić, a Sara poszła szukać Greeba. Taka mądrość mi się podoba :)
Na zniknięcie śniegu czekam rozpaczliwie, ale jest ok - wytrzymam.
Jolu, jeśli tylko możesz wykopać dołek, to róże śmiało zadołuj, tylko okopcuj. W kwietniu kopczyki rozgarniesz, przytniesz i spoko. Na jakie jeszcze dostawy czekasz?
Agnieszko, dawkę powera wysyłam :) U mnie też mnóstwo śniegu, ale nic nie poradzimy - trzeba jeszcze ten tydzień przetrzymać, a potem tylko wiosna :)
Aga, byleby do 16ej :) Jak Ci się te irysy wybarwiają? Zmieniają odcień?

CDN...
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Tak kochana, czy jest to możliwe? Czy one mogą się jakoś krzyżować?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”