Aleś oklejona jak choinka
Sorki, że Cię zaniedbałam, u Marty/Shirall zauważyłam, że pytałaś o mnie, więc nie przez nią, a bezpośrednio u Ciebie
odpowiadam: watek zamknęłam, bo nie było już o czym pisać. Ten okres przeznaczyłam na doszkalanie się na forum,
zdobywanie specjalistycznej wiedzy w zakresie uprawy truskawek w pozycji horyzontalnej, no i odwiedzania zaniedbanych w sezonie watków, które obiecałam sobie poczytać włąśnie w okresie tzw. martwoty sezonu. Ale jak już u siebie mówiłam, nie powinnam niczego planować, bo nawet i tego za bardzo dopełnić nie mogę, bo sezon wcale nie jest taki martwy. Jutro idę
posadzić w ogrodzie hiacynty, bo mi w chałpie wyschną na amen, jak poprzednioroczne. Najwyżej zaryzykuję - nie majątek, a o kolejne doświadczenie więcej
Poczytałam od momentu, kiedy mnie tu nie było i z przerażeniem stwierdziłam, co następuje:
kasik 69 pisze:No cóż w kwestii iglaków-też wydałam wyrok na jednego z dwóch świerków
Pamiętaj Mariolu, że bez zezwolenia nie możesz wyciąć drzewa

. Dowolnie możesz to robić jedynie z owocowymi. Sprawdź, do jakiego wieku drzewa możesz je wyciąć. Gdzieś czytałam o wprowadzeniu zmian co do wieku drzewek, poprzednio było od 5 lat wzwyż, ale w którą stronę to poszło? Nie pamiętam.
Na temat grila się nie wypowiem, bo mi z zazdrości mowę odjęło

Nowy wątek otworzę z chwilą wysiania i wzejścia nowych roślinek

(jak wszystko dobrze pójdzie, oczywiście

)
Pozdrawiam serdecznie.