300 m2 frajdy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: 300 m2 frajdy

Post »

Witaj Mariolu! Wpadłam do Ciebie, bo areał mam podobny i to mnie skusiło. Podoba mi się Twój zapał, grill i te duuuże choineczki :lol: Wiem, Tobie przeszkadzają, ale fajnie wygląda taka działka z dużymi drzewami, no i masz dzięki nim cień. Ciekawa jestem wiosennych zmian, więc będę zaglądała :wit
Awatar użytkownika
rico62
500p
500p
Od: 19 lip 2010, o 20:45
Kontakt:

Post »

Witam Mariolke :D
Dziekuje za odwiedzinki,Super grill,Duzo pracy miałas w 2011 widac efekty ,Bedzie bardzo pieknie.
Wszystkiego Naj w nowym roku Działkowym :D Pozdrawiam

-- 1 sty 2012, o 23:56 --

Zapomniałem Rh to skrót od
Rhododendron
tak na forum ludzie piszą :D bardzo szybko rosnie moje maja 3lata a mam go prawie do pasa :D
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Po przemysleniu sprawy doszłam do wniosku, ze nie ma sensu w moim wątku odpowiadać na posty moich gości. Bardzo Wam wszystkim dziękuje za wizyty u mnie. Jest mi naprawdę bardzo miło Was gościć i zapraszam tak często, jak chcecie. zdaje sobie sprawę, ze mój ogródek jest jednymi z bardzo wielu jakie odwiedzacie. Ja tez to robię. I rzadko przypominam sobie, co tez tam pisałam ... Jeżeli coś mnie interesuje szczególnie to pytam i czekam na odpowiedz :D . tak wiec do zobaczenia u Was w ogródkach :uszy
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

:wit
Mariolu ja nie mam ogródka, tzn. mam, ale wątek mi zgubił :cry:
Helena
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

;:196 :wit Mariola to na nowym grillu konsumcja mięska się już odbyła :?: :( :wink: ;:196 ;:4
Stachu 1956

Post »

Budowla grillowa , projekt i wykonanie na 5+ .
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:;230 :;230 Mój syn określa nasz grill mianem "kośtur" i powiedział , że ta budowla uwłacza jego męskiej godności. Nie pozostaje mi nic innego jak dokończyć czyli daszki, ptaszki i inne fistaszki ( a przecież dobrze się na nim smaży i piwo jest na czym postawić).
Och, Goście moi kochani - nie mogę już doczekać się wiosny ;:3
Heliosku to prawda - nie masz ogródka - masz ogrodzisko :uszy Ty nie masz wątku ogrodowego ( nikt nie wie dlaczego)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mariolka, nie będziesz odpowiadać w swoim wątku? Od roboty się migasz, dziewczyno. Lenistwo cię ogrnęło zimowe, czy co? Weź się w garść :D
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Mariola :wit popieram Wandzię.Radzę zapamiętać bo inaczej to............ ;:4 ;:4 ;:196 ;:138
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

Aleś oklejona jak choinka :;230
Sorki, że Cię zaniedbałam, u Marty/Shirall zauważyłam, że pytałaś o mnie, więc nie przez nią, a bezpośrednio u Ciebie
odpowiadam: watek zamknęłam, bo nie było już o czym pisać. Ten okres przeznaczyłam na doszkalanie się na forum,
zdobywanie specjalistycznej wiedzy w zakresie uprawy truskawek w pozycji horyzontalnej, no i odwiedzania zaniedbanych w sezonie watków, które obiecałam sobie poczytać włąśnie w okresie tzw. martwoty sezonu. Ale jak już u siebie mówiłam, nie powinnam niczego planować, bo nawet i tego za bardzo dopełnić nie mogę, bo sezon wcale nie jest taki martwy. Jutro idę
posadzić w ogrodzie hiacynty, bo mi w chałpie wyschną na amen, jak poprzednioroczne. Najwyżej zaryzykuję - nie majątek, a o kolejne doświadczenie więcej ;:108

Poczytałam od momentu, kiedy mnie tu nie było i z przerażeniem stwierdziłam, co następuje:
kasik 69 pisze:No cóż w kwestii iglaków-też wydałam wyrok na jednego z dwóch świerków
Pamiętaj Mariolu, że bez zezwolenia nie możesz wyciąć drzewa ;:108 . Dowolnie możesz to robić jedynie z owocowymi. Sprawdź, do jakiego wieku drzewa możesz je wyciąć. Gdzieś czytałam o wprowadzeniu zmian co do wieku drzewek, poprzednio było od 5 lat wzwyż, ale w którą stronę to poszło? Nie pamiętam. ;:223
Na temat grila się nie wypowiem, bo mi z zazdrości mowę odjęło ;:223 Nowy wątek otworzę z chwilą wysiania i wzejścia nowych roślinek :wit (jak wszystko dobrze pójdzie, oczywiście :uszy)
Pozdrawiam serdecznie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Osterku ;:7
Będzie dobrze. Teraz wiek zaporowy to 10 lat.
Też planuję truskaweczki. Korcą mnie takie wiszące krzaki i zachodzę w głowę gdzie by tu.....
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

A iglaczki młodsze? No to ok. Nie ma strachu :uszy
:wit
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13

Post »

Witaj Mariolka :P przeczytałam calutki Twój wątek i co tu dużo gadać - zrobiłaś kawał porządnej partyjnej roboty, jak to się kiedyś mówiło ;) Fajna z Ciebie kobitka, czuję, że jeszcze nie jeden raz nas zadziwisz, a Twój optymizm i poczucie humoru równie cenne jak to, co robisz na swojej działeczce. Tak trzymaj! będę zaglądać ;:196
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Osterku zakładaj czym prędzej nowy wątek. Widziałam już Twoje iglaki i wiem, że one mają robotę do wykonania - wiatrołapy mają być. U mnie one mają ciasno i robią krecią robotę :( . To zupełnie inna bajka.
Dampi dzięki za miłe słowa. Do pięt Ci nie dorastam i fajnie, że mogę Cię trochę ponaśladować :D .
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13

Post »

Mariolka powinnaś dostać klapsa za to, co napisałaś! Każdy ogród jest inny, każdy z nas ma swoją "wizję" na urządzenie go, mamy różne warunki, nie możemy ich porównywać do siebie :) liczy się to, że kochamy to co robimy i że nasza praca daje nam satysfakcję. Gdybym chciała konkurować z innymi, pokazanymi tutaj ogrodami, już dawno wpadłabym w kompleksy ale przecież nie o to chodzi ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”