Witam w ogrodzie Ali

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ala58
100p
100p
Od: 7 sie 2011, o 14:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie Ali

Post »

O właśnie zaglądnęłam do Ciebie,a Ty u mnie :;230

Z tymi zakupami ,to jakoś tak spontanicznie wychodzi :D a Kalmie widziałam w Chicago i nie mogłam się napatrzyć jak kwitły w ogródkach.No i wreszcie mam u siebie ;:138 Te co kupiłam to krzewy.Kwitną po rododendronach i właśnie o to mi chodziło ,żeby wypełnić pustkę w moim "lesie",żeby znowu coś kwitło.Ale jak będzie to się okarze. :wit
Witam w ogrodzie Ali http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród botaniczny https://picasaweb.google.com/5810alicja ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Na zime trzeba je zabezpieczać?
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Hej, co u Ciebie? Pokaż, gdzie posadziłaś te kalmie i gazanie. Teraz pewnie kwitną jak szalone.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
pisanka
100p
100p
Od: 21 lip 2011, o 08:34

Post »

:wit Alu < gdzie jesteś ?, wiosna za pasem ;:3 , ogródek czeka , a ja jestem ciekawa co u Ciebie nowego. :D
Pozdrawiam - Hanka
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Witam :wit :wit :wit
Sama Nie Wiem Co Pierwsze Chwalić Chyba Zacznę Od Wrzosowiska Przepiękne
Basen Oj Jak Mi się Marzy ;:167
Lasek Czyli Ta Część Zielona Miodzio Azalie Różaneczniki Wszystko Pomidorki Ogóreczki Winogronko Od Wyboru Do Koloru Przepięknie
Pozdrawiam ;:138 ;:138 ;:138
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
Ala58
100p
100p

Post »

Minęło prawie 10 miesięcy od mojej ostatniej wizyty.Niestety nie mam zdjęć z moich nasadzeń zeszłorocznych,sorry ;:185 .Długo chorowałam,potem rehabilitacja a następnie długi wyjazd do dzieci,które mieszkają w Chicago. Obecnie doszłam już do pełni zdrowia,ale jeszcze do 30 czerwca będę tutaj,czyli w Chicago. Pod moją nieobecność,ogród niestety został bez opieki i pewnie po powrocie nie będę wiedziała gdzie ręce włożyć.Mąż ma wiele na głowie (zakład,pole i moje Maltańczykiem) i nie jest w stanie ogarnąć jeszcze ogrodu. Oczywiście będzie kosł trawę i nawoził co trzeba,ale reszta musi poczekać do mojego powrotu. Również basen stoi bez wody. Mam nadzieje,że uda się mi go doprowadzić do stanu używalności,po powrocie.
Teraz trochę zmieniam ogród u syna. Kupił dom z dużym ogrodem,niestety bardzo zapuszczonym,bo poprzednimi właścicielami było starsze małżeństwo,które zmarło 7lat temu i ogród tak stał.
Widać,że długo spędzali w nim czasu,bo jest dużo różnych krzewów i bylin ,ale trzeba je wydobyć na światło dzienne z gąszczu traw i chwastów.
Mam zamiar wygospodarować też kawałek na ogródek. Zobaczymy co uda się zrobić. ;:215
Skoro nie mogę pokazać swojego ogrodu ,to postaram się dodać zdjęcia z ogrodu syna.

Renatko ja ich nie zabezpieczyłam,po prostu posadziłam i obłożyłam korą.

Linetko wszystko posadziłam moja starsza córka,niestety nie mam zdjęć,gdyż wylądowałam w szpitalu,a po powrocie była już jesień i kwiaty przekwitły.

Hania wiem,że wiosna ale nie ma mnie w domu.Wracam końcem czerwca i dopiero wtedy pokaże coś swojego.

Gosiu miło Cię gościć u siebie. Dzięki za pochwały,ale w tym roku będzie dużo słabiej,bez pomidorków,ogórków i wody w basenie ;:124 Trudno ;:145

Pozdrawiam wszystkich serdecznie,postaram się dodać zdjęcia już wkrótce. Ala
Witam w ogrodzie Ali http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród botaniczny https://picasaweb.google.com/5810alicja ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Alu wędrowniczko, witam Cię za dużą wodą, myślałam, że zrezygnowałaś z forum. Obejrzałam album z OB w Chicago, dojrzałam tam hostę z ciemnym wzorkiem na liściach, czy to jest taka odmiana, czy może jakiś refleks światła?
Pozdrawiam Cię i życzę zdrowia i szczęśliwego powrotu do kraju.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Ala58
100p
100p

Post »

Zosiu były tam takie hosty,ale nie znam nazwy.Było jeszcze wiele roślin ,których nie widziałam.
Może w czerwcu uda się mi jeszcze raz tam być ,to zapiszę nazwę i dam znać co to za cudo :D
Nie mam zamiaru rezygnować z forum,tylko jakoś tak ciągle coś wypada.Dziękuje za życzenia.
Pozdrawiam Ala :wit ;:138
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Alu, czekamy, czekamy... Masz dwa ogrody do ogarnięcia, więc to musi potrwać, ale już wracaj i pokaż, co nowego. ;:oj
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Alu a ty gdzie wsiąkłaś ;:202
Tak długo się nie odzywasz???
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”