Witam Tych co mnie odwiedzają i wkleję troszkę zdjęć z ogrodu i parapetów dostałam ją ze szczepki taka malutka sadzonka i proszę kwitnie guzikowiec zaczyna pokaz oj bedzie sie działo, zaszalał powojnik purple i parasol obrosnięty powonikiem lantany tez nie próżnują miałam jeszcze różową ale mi przez zimę padła i żółta też ale już mam szczepki glorioza i ołownik tez niechca być w tyle i hosty które t roche ucierpiały przez ślimaczory i milin też będzie kwitł a hortensja w tym roku jakoś specjalnie sie nie popisała bo aż 2 kwiaty ma ale pervioska posadzona w nowe miejsce pięknie zakwitła i się rozrasta słonecznik miniaturka rośnie w górę
Powojniki to przepiękne pnącza masz masę kwiatów od nich bardzo mi się podobaja Reszta roślin też cudownie się prezentuje sa takie bujne i nasycone zielenią oraz innymi kolorkami. Ołownik bardzo mi się podoba, niestety ogrodu nie mam a więc powojników nie mogę mieć ale chyba ołownika sobie poszukam
Maleństwo usnęło więc reszta obiecanych fotek.Lilie niektóre już przekwitły inne w pełni kwitnienia a jeszcze inne dopiero się szykują ta lilia cytrynowa pięknie pachnie a kwiaty ma ogromne większe niż talerzyk deserowy a ta tygrysia sieje się na potęgę i niektóre roczne siewki mają po 1 kwiatku i inne portrety lilii a 5 szt zrzarła mi nornica niczym zobaczyłam było po nich i takie tam inne roślinki i Mój 1 skarbuś a córcia na wakacjach u babci i czas na parapety na nich też coś przybywa coś kwitnie coś pączkuje Corpegia ale jaka to nie wiem chyba będą kwiaty clusia rośnie w siłę i niedawno nabyta też wery tez coś się kluje pewnie listek a grubosz też służy mu przesadzenie storczyki szleją i miniaturka córki ponownie zakwitła chociaż wątpiłam że coś z niej będzie a tu niespodzianka i passiflora fioletowa od Piotra = pięknie kwitnie a niebieska zawiązuję pąki i strelicja też puszcza listki i jeszcze widok na powojniki na zakończenie i adenium .Zapraszam miłych gości w me progi :)
Małgosiu - postanowiłam się ujawnić, do tej pory Cię "podglądałam" bez komentowania
Jak ktoś na str. 1 słusznie napisał, ileż można mówić "ładne masz kwiatki", ale Ty naprawdę masz ładne kwiatki
Miałam zamiar już wcześniej skomplementować Cię za: kwitnące anturium, śliczną monsterę adansonii, ceropegię woodi (która na pewno wkrótce będzie śliczna), śliczne liliowce
Ale jak zobaczyłam żurawki "w kupie" na klombie, to musiałam zareagować. Wystarczyłoby w zasadzie tylko to -->
Dodam jeszcze, że wszystkie fotki żurawek są obłędne ale najlepiej się prezentują na tym do góry nogami na stronie poprzedniej
Małgosiu coreczka śliczności uśmiechnięty mały Elf słodka lilie uwielbiam za wygląd i za zapach w domu też niezłe zielone poruszenie
A powiedz mi kochana co to za roślinka z powojnikiem , wygląda jak tulipan??? to jest cudne!