Pierwsze kroki w ogrodzie
- agatka123
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pierwsze kroki w ogrodzie
Ależ piękności nam zaserwowałaś

- magda2003
- 200p

- Od: 20 lis 2009, o 18:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam wszystkich wiosennie! U nas dziś wspaniałe słońce, ale temperatury jeszcze niskie. Dziś jadąc do pracy zobaczyłam cudowną, pokrytą wieloma kwiatami magnolię. Czy w Polsce już kwitnie? Mam na nią chrapkę i na pewno sobie kupię, juz myślę gdzie ją posadzić...
Wszystkiego naj z okazji Dnia Kobiet!
-
ulikmi
- 500p

- Od: 1 lut 2011, o 15:03
- Kontakt:
Witaj
Piękne zdjęcia z kwiatowego święta - rzeczywiście szkoda że u nas takiego nie ma
U mnie dzisiaj też wiosennie świeci piękne słonka ale jest chłodno i ciągle ziemia jest zmarznięta.
Pytasz o magnolię czy już kwitnie - niestety nie u nas przynajmniej na dolnym śląsku jeszcze mało pierwszych wiosennych kwiatów w ogródkach i parkach kwitną jedynie przebiśniegi i ranniki można znaleźć bazie jeszcze nawet forsycja w malutkich pączkach - niestety.
Braki wiosenne nadrabiamy wysiewem na parapetach .
Pozdrawiam
Piękne zdjęcia z kwiatowego święta - rzeczywiście szkoda że u nas takiego nie ma
U mnie dzisiaj też wiosennie świeci piękne słonka ale jest chłodno i ciągle ziemia jest zmarznięta.
Pytasz o magnolię czy już kwitnie - niestety nie u nas przynajmniej na dolnym śląsku jeszcze mało pierwszych wiosennych kwiatów w ogródkach i parkach kwitną jedynie przebiśniegi i ranniki można znaleźć bazie jeszcze nawet forsycja w malutkich pączkach - niestety.
Braki wiosenne nadrabiamy wysiewem na parapetach .
Pozdrawiam
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
- Mój mały kawałek zieleni
- magda2003
- 200p

Oj ja myślę że gdyby w Polsce takie święto zorganizować dużo byłoby do oglądania. Widzę to na przykładzie tego forum , naprawdę piękne ogrody można tutaj popodziwiać. 
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Witaj Madziu
Czytałam że masz już limit na fotosiku. Polecam Imageshack - korzystam od ponad roku i jestem zadowolona. Nie ma limitu zdjęć !
I zaglądam w poszukiwaniu fotek powojników o których pisałaś. Cyknij jakieś fotki i cos wklej - obejrzymy i bedę mogła coś podpowiedzieć.
Podsyłam tutaj raz jeszcze linka dot. cięcia powojników:
http://www.clematis.com.pl/wms/65934.html
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Magda ja również proponuje wklejanie zdjęć przez Imageshack . Prosto i bez ograniczeń . Jaka tam u Was pogoda? Bo w Polsce coraz bardziej wiosennie 
- magda2003
- 200p

U nas dziś wpaniała pogoda. Byłam w ogrodzie 4 godziny i zrobiłam naprawdę dużo. Najśmieszniejsze że znalazłam krokusy... podeptane
Zupełnie o nich zapomniałam a to dlatego że posadziła je moja mama. Na początku zobaczyłam tylko trzy, potem jak zaczełam ścinać wokół nich trawę aby je lepiej było wydać zauważyłam że jest ich mnóstwo, co najmniej z 10!
Oto one i inne oznaki wiosny.

Hiacynty

Tulipany

Ten żonkil chyba da radę

Druga kamelia ani myśli rozwinąć pąków...

Cycas na dworze ma się świetnie, nawet ostatnie niskie temparatury mu nie zaszkodziły

Oto one i inne oznaki wiosny.

Hiacynty

Tulipany

Ten żonkil chyba da radę

Druga kamelia ani myśli rozwinąć pąków...

Cycas na dworze ma się świetnie, nawet ostatnie niskie temparatury mu nie zaszkodziły

- magda2003
- 200p

A oto moje obciachane żurawki. Jadna ładna , inne jakieś takie niesymetryczne, ale ma nadzieję że odbiją, młode listki wychodzą czyli chyba wszystko jest ok.

Jaśmin kupiłam mimo że nie byłam przekonana bo jak kwitnie to zapach może być tak intensywny że aż nieprzyjemny, ale na tego się skusiłam bo będę go trzymać w doniczce jak będzie za bardzo pachniał to wyniosę go w kąt ogrodu.

Jaśmin kupiłam mimo że nie byłam przekonana bo jak kwitnie to zapach może być tak intensywny że aż nieprzyjemny, ale na tego się skusiłam bo będę go trzymać w doniczce jak będzie za bardzo pachniał to wyniosę go w kąt ogrodu.

- magda2003
- 200p

- magda2003
- 200p

- Justka
- 500p

- Od: 26 lip 2010, o 18:24
Ale się napracowałaś. Wiosna pełną gębą
U nas też już widać choć tylko listki, szafirków, narcyzów, krokusów, irysów. Tulipany tylko coś bojkotuja i przebiśniegi, o nich zapomniałam...
Każdy ma taki świat, jaki widzą jego oczy.
Jose Saramago
Jose Saramago
- magda2003
- 200p

To prawda i już planuję co będę robić jutro. Opanowało mnie czyste szaleństwo
Dziś natomiast zobaczyłam rzecz niesamowitą, moim sąsiadom udało się wychodować chwasty ...w doniczce z roślinami!!
To jest osiagnięcie! I to nie betonowi ale inni, zastanawiam się jaką nadać im ksywkę...

- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Madziu jak masz dobrze , wiosna u Ciebie ,letnich upałów nie zazdroszczę, ale wiosny tak.
U mnie słoneczko już ogrzewa lekko , ale noce jeszcze z lekkim mrozem , ziemia jeszcze trochę zmarznięta , oczko pokryte lodem. Ale opryski już zrobione pierwsze cięcia wykonane.Trawnik w opłakanym stanie za kilka dni chyba wysieję nawóz.
U mnie słoneczko już ogrzewa lekko , ale noce jeszcze z lekkim mrozem , ziemia jeszcze trochę zmarznięta , oczko pokryte lodem. Ale opryski już zrobione pierwsze cięcia wykonane.Trawnik w opłakanym stanie za kilka dni chyba wysieję nawóz.
-
Lucy2na
Ale fajny ten kwiat MIMOZa i jaka nazwa .
adekwatna do święta
adekwatna do święta