Moje kaktusy - Paula1984
- fera64
- 500p
- Od: 5 sty 2011, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje kaktusy - Paula1984
Mój niestety ma małe parapety z wystawą na północ ;/ Moje kaktusiki będą musiały zostać u taty po ślubie ;/ Ale będę je odwiedzać hehe 

Fanka Mammillarii
Pozdrawiam Kasia.

Niestety, kaktusami się nie pasjonuje. Ale chętnie je podlewa jak go o to poproszęmaryjan13 pisze:Chyba że :banditoo pisze:Biedny miś, jeszcze nie wie w co się wpakował
pierwsza Jego pasja to żona,a zaraz następna to kaktusy !?!?!?
Pozdrawiam - Marian.

Oczywiście, południowadaga01010 pisze:Gratulacje![]()
Mężczyzna, który posiada duże parapety to skarb, a gdy wystawa jest na południową stronę to już w ogóle

Paweu, Paula, Henryk, banditoo, Marian, Daga - dziękuje Wam za życzenia i miłe słowa
Kasiu nie martw się wszystko ma swoje dobre strony. A może chociaż jakiś balkon po stronie południowej???

Kasiu nie martw się wszystko ma swoje dobre strony. A może chociaż jakiś balkon po stronie południowej???
- fera64
- 500p
- Od: 5 sty 2011, o 08:15
Paula1984 pisze:Paweu, Paula, Henryk, banditoo, Marian, Daga - dziękuje Wam za życzenia i miłe słowa![]()
Niestety nie. Ale Mój tata nie mieszka zbyt daleko więc jest ok

Fanka Mammillarii
Pozdrawiam Kasia.

-
- 500p
- Od: 25 sie 2010, o 15:23
Super pączusie
Ciekawa jestem jak zakwitnie ten szczepiony

Ciekawa jestem jak zakwitnie ten szczepiony

Ja też jestem ciekawa. Dostałam go od znajomego kaktusiarza zaraz po tym jak się dowiedział, że złapałam bakcyla na hodowanie tych pięknych roślinek. Także kwitnącego go jeszcze nie widziałam.
A pąka produkuje już od miesiąca..., oj trzyma mnie długo w niepewności
A pąka produkuje już od miesiąca..., oj trzyma mnie długo w niepewności

- moniaaaa
- 100p
- Od: 20 mar 2011, o 11:53
Przejrzałam wątek - gratuluje męża i ślubu no i oczywiście pięknej kolekcji kaktusów 
Dużo szczęścia i powiększenia kolekcji !!!

Dużo szczęścia i powiększenia kolekcji !!!

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=44719" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam
Monika!
Pozdrawiam
Monika!
Dziękuję Moniu za miłe słowa. Oj kolekcja powiększa się z dnia na dzień, ostatnio ciągle zewsząd przynoszę zaszczepki! Niedługo to się mąż zdenerwuje, bo więcej uwagi poświęcam kaktusom niż jemu! 

Epi, który zakwitł po raz pierwszy - własność mojego brata.

Oczywiście, jak się można spodziewać, urzekły mnie te rośliny i tylko patrze gdzie można jakąś zaszczepkę wyprosić

Oczywiście, jak się można spodziewać, urzekły mnie te rośliny i tylko patrze gdzie można jakąś zaszczepkę wyprosić

- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
x Nopalxochia ackermannii - epi najczęściej spotykany w kolekcjach ale też najłatwiejszy w hodowli i zwyczajnie piękny! Też od niego zaczynałem swoją przygodę z tymi roślinami. 

Dzięki Henryku za nazwę. Faktycznie musi być łatwy w hodowli, bo mój brat kompletnie nic z nim nie robi, a pomimo tego zakwitł.
Pozostając w klimacie tych pięknych roślinek pochwalę się paczuszką jaką dostałam od Bożeny [Bo-enka]:

Trzy listki, za które jutro się zabieram, oj mam tylko nadzieję, że ich nie zmarnuję - w ukorzenianiu jestem laikiem - ale cóż, ukorzeniacz, ziemia nie za mokra i powinno być ok?
Natomiast dodatki niespodzianki w postaci nasion poziomki i niezapominajki też oczywiście się przydadzą - mam nowy dom i nowy ogródek więc będzie w sam raz!
Także jeszcze raz, Bożenko, dziękuję
Pozostając w klimacie tych pięknych roślinek pochwalę się paczuszką jaką dostałam od Bożeny [Bo-enka]:

Trzy listki, za które jutro się zabieram, oj mam tylko nadzieję, że ich nie zmarnuję - w ukorzenianiu jestem laikiem - ale cóż, ukorzeniacz, ziemia nie za mokra i powinno być ok?
Natomiast dodatki niespodzianki w postaci nasion poziomki i niezapominajki też oczywiście się przydadzą - mam nowy dom i nowy ogródek więc będzie w sam raz!
Także jeszcze raz, Bożenko, dziękuję

Ostatnio włóczę się (jako rachmistrz przy Spisie Powszechnym) tu i tam i okazuje się, że moje miasteczko posiada w różnych zakamarkach piękne duże kaktusy (najczęściej Echinopsisy):
Obywatel z klatki schodowej - oczywiście jedna odnóżka rośnie już u mnie w doniczce

Gdzieś na podwórku za domem - olbrzymi kaktus, dla porównania z tyłu butelka 5-litrowa

Na koniec witryna w sklepie z ubraniami

Obywatel z klatki schodowej - oczywiście jedna odnóżka rośnie już u mnie w doniczce

Gdzieś na podwórku za domem - olbrzymi kaktus, dla porównania z tyłu butelka 5-litrowa

Na koniec witryna w sklepie z ubraniami

Właściciele sklepu bardziej eksponują kaktusy na wystawie niż ubrania