Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4

Post »

Izuniu, dziękuję za życzenia ;:167 ;:167 ;:196 ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Iza :!: Zakupy ciekawe. Będziesz miała od razu ładną kępkę czosnków. Posadzisz je na skalniaku? One bardzo niskie i tam będą dobrze wyeksponowane. Ja zrobiłem błąd, sadząc na racacie bylinowej, bo giną w "tłumie".
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

Tujkoooooo! :;230 A to mnie rozbawiłaś swoimi rozterkami!! Jakie to znane uczucie! To jest po prostu chciwość na roślinki! ;:152
Kupione kłącza wsadziłam do nowiutkiej ziemi i wysadzę dopiero po 15 maja. Tak zaczyna mi kwitnąć (!) tawułka. A prymulki najpierw ożyły, potem więdły, więc je przesadziłam do większej donicy i postawiłam na chłodnym parapecie. Gdybym nie miała takiego parapetu, wsadziłabym je pod klosz dla większej wilgotności. Ale zdecydowanie pomogło przesadzenie do większej doniczki. Polecam.
Bielone drzewka -ych, to moja słabość - drzewa. I tak mało o nich piszesz...
A ilość torebek, Tujko, ja mam cztery wory - zioła w jednym, w drugim warzywa, w trzecim jednoroczne a w czwartym wieloletnie. Teraz zaczynam przeglądać terminy ważności! Mam nawet torebki z początku ery ogrodowej z 2007 roku. Wysiewam i sprawdzam.
Ale takich torebek jakie Ty masz, to ja nie mam! :D
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Izuniu ;:196
Niecierpliwie czekam na wiosnę, bo lilie już przyszły i wypadałoby je posadzić. Liczę, że pod wpływem zapowiadanego ocieplenia i u mnie w końcu zniknie śnieg. Na razie jest go mnóstwo...
Niespodzianka Ci się udała!!
Miłego dnia :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniko - cieszę się, że już wróciłaś. Nie dziękuj... :oops: To sama przyjemność zrobić komuś miłą niespodziankę. Też zamawiałam lilie u p.Pajdy, ale wciąż na nie czekam. Może to i dobrze...Pogoda raczej jeszcze nie sprzyja pracom ogródkowym, a tym bardziej sadzeniu cebul.
Jacku - radzisz te czosnki posadzić na skalniaku? Nie sądziłam, że one takie niskie. Raczej myślałam posadzić je w okolicach róż...wiesz tak profilaktycznie. Teraz mam dylemat. Od początku mam czosnek o różowych kwiatach i ten faktycznie jest malutki. Też posadziłam go w głębi rabaty i w zasadzie jest niewidoczny. Planuję go przesadzić.
Ufff...kamień z serca mi spadł Oranio. Już myślałam, że to tylko ja jestem taką kolekcjonerką nasion ( których nie wysiewam :oops: ). A wiesz, że ja też kupiłam działkę w 2007r :D . I też mam jeszcze jakieś torebki kupione wtedy :oops: Zastanawiam się dlaczego tak mało piszę o drzewach...Przecież sporo ich u mnie rośnie. Przecież je lubię. Przecież gdyby nie one pewnie nie zdecydowałabym się na zakup tej działki - zapuszczonej, zabetonowanej. Moim ulubieńcem jest brzoza. Nawet sporo zdjęć jej zrobiłam przez ten czas...Muszę przy okazji to naprawić i pokazać drzewa, ale nie dziś.

Dziś dowód mojej "chciwości" na roślinki - kolejne zakupy. Istne wariactwo!
Obrazek Obrazek Obrazek

A to specjalnie dla Agape i Oranii widok na "pomalowany" sad:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

No! Doczekałam się! Izo, super! Dziękuję! Tak odmłodziliście i odświeżyliście widok drzew!
Teraz widać jak są rozmieszczone! Moim zdaniem pięknie!
Teraz dopiero widzę, że domek jest jakby na środku działki! Mnie się to bardzo podoba, chodź chyba planujecie zmianę umiejscownienia domku? Nie ma to jak spacer wokół własnych włości!
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Widok na pomalowany sad wydląda porządnie i ładnie. Drzewek rzeczywiście masz sporo.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Izuniu ;:167 gratuluję zakupów ;:138 ;:138 ;:138
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Izulek - obwieściłaś wiosnę - hurrra ;:138 Zapowiadają w ten weekend ciepłą aurę, może uda się prysnąć drzewka...
Zakupy zrobiłaś, hohoho ;:138
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Ja też poleciałam do Biedronki-wyszłam z białymi liliami i eucomisem .
Kapersy tylko oglądnęłam i grzecznie odłożyłam :lol: .
U mnie prawdziwa wiosna ;:138 ;:138 ;:138 .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

A ta róża Edelrose w Biedronce? Właśnie poluje taką jak na zdjęciu. Byłam we wtorek w Biedronce i nie widziałam róż.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Iza widzę,że moja róża Capistrano zawróciła ci w głowie. :;230
Ja jak ją zobaczyłam w carefurze to miałam w głowie jedną myśl:"muszę ją mieć !!!".
Natomiast róże Josefine Bruce też kupiłam dwa lata temu w Nomi.
Mam z nią niestety same kłopoty,słabo u mnie rośnie,jest kapryśna.
Zakwitła mi co roku,ale zawsze tylko jednym kwiatem i na dokladkę nie w takim kolorze jak na zdjęciu. :twisted:
Białą dalie z twojego zdjęcia też kupowałam już dwa razy,jedną dwa lata temu i okazała się pomarańczową pełną.
Niestety na drugi rok wyrosła z niej pomarańczowa pojedyncza.W zeszłym roku kupiłam ją ponownie
i wyrosła z niej biała,taka jak na zdjęciu. :D
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

Nareszcie, Tujko! :D Dzięki za fotkę pomalowanych drzewek! Twoja działka teraz zupełnie INACZEJ wygląda! Widać dal! Ale Ty masz mnóstwo miejsca na tej działce!
Tujko, jaki masz stosunek do siania jednorocznych? I warzyw? Nie przypominam sobie Twoich marchewek... :?
Nasiona z kolekcji 2007 sprawdzam takim sposobem - przyśpieszonym - wlewam do miseczki trochę wody i wrzucam nasiona. Jak coś kiełkuje to "pikuję" do ziemi a jak nie, to nie. Z kolekcji 2007 roku maciejka nie wzeszła, a cynia daliowa - na razie zakiełkowała połowa nasion.
No patrzę na Twój sad i widzę, że jest okazały! :shock: Taki skarb! Choćby fotkę jednega jabłuszka! Ale to dopiero jesienią.
A jakim sposobem na działce rośnie brzoza? Samosiejka czy taka konkretnie posadzona? Uwielbiam brzozy. Ciągle się przymierzam, by je posadzić za ogrodzeniem Ogrodu, jako tło.
Altanka zupełnie fajowa, klimatyczna i ja bym jej nie zamieniła na opał...stare altanki to moja słabość, może dlatego, że mają jakieś niezłe proporcje, są zgrabne. Trochę jak osprzęt narodów koczowniczych - wszystko co jest, jest potrzebne, a co jest zbędne, tego nie ma. Można ją zamienić na drewutnię...
Tujko, po takim bieleniu drzew Twój ogród nabrał blasku! Jest ślicznie czysto!
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Witaj Izuniu. Pięknie wygląda Twoja działeczka. Tam jak pisze Orania nie zmieniałabym domku. Ma na prawdę swój urok. Dużo bym dała aby taki mieć u siebie, ale to tylko marzenie, a nowego stawiać nie będę, chyba że wygram w Totka/w którego nie gram/. :lol: W tym roku pogoda nie sprzyjała bieleniu drzewek i mnie się nie udało tego zrobić. Teraz boję się, że na czas nie zdążę opryskać brzoskwiń, bo znów zapowiadają opady. Ale dobrze, że robi się ciepło i wreszcie można będzie zacząć sezon ogródkowy.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Ja mam mieszane uczucia, ehhh...budowa altanki po swojemu też jest fascynująca....!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”