Moje spełnione marzenie tu.ja cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Iza! Pięknie kwitną u Ciebie liliowce :shock: Im nadmiar deszczu nie przeszkadza :) Inne kwiaty też mają się świetnie u Ciebie a leśna rabata utworzyła już piękny dywan.
Reszta na pw.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu a może za mało słońca mają? Siałaś je w domu czy od razu do gruntu? U mnie kwitną te "gruntowe", a te "domowe" też się ociągają.
Fajnie byłoby Jadziu spotkać się w większym gronie :D Jak tylko będę miała możliwość to wybiorę się na te targi - choćby ze względu na forumkowe spotkanie. Padło zaproszenie więc niech się gospodyni martwi :wink: 20 lat nie palisz - to chyba krótko paliłaś...?! Chyba dam radę...wciąż nie palę :D
Elu - maczki kolorowe siałam wiosną dość późno-jeszcze nie kwitną tzn. jeden kremowy tylko widziałam. Poza tym obawiam się, że te siane jesienią zagłuszyły młode siewki ( mocno rozrosły się i w zasadzie leżą ). Obiecuję, że jak będę mogła to przyjadę - bardzo bym chciała poznać osobiście i Ciebie, i Jadzię i....wiele innych osób z Forum.
Witaj Agness! Miło, że zaglądasz. Dzięki za pochwały. Mi również się spodobał ten srebrny - taki trochę nietypowy. Na wiosnę możesz się upomnieć o kawałek ( jak przeżyje).
Dzięki Jacku za miłe słowa - sam wiesz jak dodają skrzydeł. Moje liliowce są młode. Większość z nich ma po jednym pędzie kwiatowym. Pw odebrane :wink:

Wczoraj byłam w Gdańsku i przywiozłam sobie od ciotki kolejne różane patyki do ukorzenienia. Znów udało się znaleźć trochę kamieni. Dzisiaj dostałam od Ani-Raczek kilka skalniaków. Chyba czas pokazać jak powstawał skalniak na bunkrze...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No to czekam na fotki ze skalniaka.
Pewno będzie super. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

tu.ja pisze:Jolu a może za mało słońca mają? Siałaś je w domu czy od razu do gruntu? U mnie kwitną te "gruntowe", a te "domowe" też się ociągają.

Chyba czas pokazać jak powstawał skalniak na bunkrze...
Qurcze nie dostaję żadnych powiadomień :evil:

Iza przypołudniki siałam od razu do gruntu...Słońca to mają full...cały czas prawie......No nic ...czekam dalej :)

No to gdzie ten skalniak???? :?: :wink:
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

Tuja! Hej! :lol: W końcu nastąpił czas chwalenia się a nas pożera ciekawość, co z ziemianką-skalniaczkiem. Na pewno zaprezentujesz jak zwykle, mnóstwo ciekawych roślinek!
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

No...to będzie z serii: "Jak, dzięki sile marzeń i wyobraźni, z wady zrobić zaletę ogrodu!"
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coś u mnie kiepsko z powiadomieniami...
Grażynko, Jolu, Oranio, Aguś i pewnie kilka innych osób - wiem, że czekacie na fotki skalniaka...ale proszę o jeszcze kilka dni cierpliwości. Po sugestiach Ani-Raczek wprowadziliśmy kilka poprawek. W zasadzie wciąż nie jest gotowy, ale co nieco już na nim rośnie ( Aniu i Jacku - serdeczne dzięki ).
Dario - dzięki za wykład. Mój to właśnie "Serotina". Kupiłam go ze względu na zapach. W przyszłym roku skuszę się na jeszcze jednego.

Niestety moje pomidory również dopadła zaraza. Obrywam liście, jeden krzak usunęłam, są już po pierwszym chemicznym oprysku. Kilka dni było ciepłych i słonecznych - choroba jakby przystopowała. Niestety od wczoraj pada i leje z małymi przerwami. Coś mi się zdaje, że nie pojem sobie własnych pomidorków.
Mam sporo zaległych fotek:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kolejne liliowce i lilie ukazują swoją urodę :wink:

Po obiedzie poszłam z psem na działkę by zobaczyć jak wygląda po nocnej burzy i wielogodzinnych opadach deszczu. Strat w zasadzie większych nie było, a wręcz przeciwnie. Zauważyłam spore nadwyżki...- na moim tarasie w najlepsze "urzędowała" kocia rodzina - kocica z trójką maluchów. Prawdopodobnie to ta sama co w zeszłym roku okociła się na mojej działce.
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuś to prosimy o zdjęcia kociej rodziny :!:
I jeszcze proszę -oświeć mnie co jest na 7 zdjęciu?
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Agnieszko - zapewne słoneczniczek szorstki 'Helhan' LORAINE SUNSHINE
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga - nie tak łatwo zrobić zdjęcie dzikuskom. Kwiat o który pytałaś to właśnie słoneczniczek jak napisała Aska.
Dzięki Asiu za podpowiedź. Ja sama nie znałam nazwy odmiany. Muszę ja sobie zapisać. Roślinka pozytywnie mnie zaskoczyła - wygląda i kwitnie ładniej niż myślałam.

Większość moich gości pewnie pamięta mój bunkier i moje plany przekształcenia go w skalniak.
Początkowo sama budowla wyglądała koszmarnie. Nawet nie mam zdjęć z 2007 - roku nabycia działki.
Pierwsze zdjęcia są z sierpnia 2008 gdy pokazywałam go na Forum:
Obrazek Obrazek

Kolejne dwa to już listopad i widać zrobiony komin wentylacyjny - by można było skorzystać z piwniczki, która jest wewnątrz bunkra:
Obrazek Obrazek

Na przełomie kwietnia i maja zaczęły się na dobre prace ziemne:
Obrazek Obrazek

Skalniak nabierał kształtów:

Wciąż jest daleki od ideału, ale nabiera rumieńców:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Ale robota !!!
Z jednej strony bunkier to paskudztwo ale z drugiej strony jest piwniczka a to nieczęste na ogródkach.
Skalniaki mają to do siebie że jak już są założone to bardzo szybko zarastają :D
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuś no wielkie brawo dla wykonawców :!:
Jest jedyny,niepowtaralny :!: a jak zarośnie to nikt już nie powie o nim -bunkier
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Łał Izo!

Niesamowita przemiana!!! :shock:

Nie do poznania! Z ruiny- taki zakątek! Będzie wspaniały! Wyeksponowany roślinnością! Ozdoba ogrodu! SUPER!
Ale sie napracowaliście! Tyle dźwigania! No i folia! Ja bym o tym nie pomyslała!
Niesamowicie oryginalnie to wyglada, niemal stapia się z trawnikiem, jak wzniesienie naturalne! Jakby tam była na nim też gdzieniegdzie trawa, to w ogóle by sie nie odcinał, że była to zakamuflowana budowla! ;:63 ;:63 ;:138
Super! Brawo!
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Pozazdrościć wykorzystania wnętrza skalniaka. ;:215 U wszystkich to po prostu hałda, a u Ciebie hałda utylitarnie wydrylowana :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuś bajeczne lilie i liliowce :D Te pierwsze darzę wielką miłością już od dawna, a teraz zakochałam się w liliowcach, całkowicie mnie zauroczyły :roll: :lol:
Bunkrowy skalniak super, robi się coraz piękniejszy, pamiętam fotki, które już kiedyś pokazywałaś, różnica jest ogromna :shock: a i pomysł rewelacyjny :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”