Baryczkowe Doniczkowce
Re: Baryczkowe Doniczkowce
Kamilo to zdjęcie jest bardzo ładne myślę że już teraz miałabyś co pokazać.Ogrody angielskie
wyglądają pięknie a ogrodów zarośniętych naturalnie jest na forum wiele.Oczywiście decyzja o
założeniu wątku musi wypłynąć od Ciebie.
wyglądają pięknie a ogrodów zarośniętych naturalnie jest na forum wiele.Oczywiście decyzja o
założeniu wątku musi wypłynąć od Ciebie.
- Haim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Kamilko
Twoje Kapusty ozdobne zrobiły na mnie ogromne wrażenie
Są przepiękne
I ja zachęcam do założenia wątku ogrodowego, bo widoczek masz naprawdę piękny.
Chociaż ja w sumie założyłam takowy wątek i skończyło sie chyba na dwóch moich postach bo nie wyrabiam się już czasowo z wątkiem doniczkowym ;)

Twoje Kapusty ozdobne zrobiły na mnie ogromne wrażenie

I ja zachęcam do założenia wątku ogrodowego, bo widoczek masz naprawdę piękny.
Chociaż ja w sumie założyłam takowy wątek i skończyło sie chyba na dwóch moich postach bo nie wyrabiam się już czasowo z wątkiem doniczkowym ;)
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu- bardzo bym chciała taki wątek założyć, oczywiście jak czas pozwoli 
Asiu- już mam 3 wątki i myślę, że za rzadko je odwiedzam
a co będzie z kolejnym?
Przeszłam się po domu z aparatem. Przepraszam, że na fotkach gdzieniegdzie widać, ale u nas remont w pełni, czyli wszędobylski kurz itp.
Już dawno obiecałam pokazać fotki mojego Reo meksykańskiego, oto ono w tymczasowej kuchni
Callisia, która całe lato byla na zewnątrz, dopiero w domu zaczęła się wyciągać do słońca:

Fikusy Beniamina- wiele lat są u nas, ostatnio trochę podmęczone przez ciągłe przenoszenie. Pierwszy dość często przeze mnie przycinany, drugi rośnie na żywioł:
Palma daktylowa, kupiona wiosną w biedronce, dziś jest dwa razy większa
Sansewieria gwinejska, całe lato spędziła na słońcu w ogródku, dzięki czemu nabrała pięknego ciemnozielonego koloru:
Jedna z naszych juk i setkrezja, również wczasowane na ogrodzie, z lewej -papryczka, z prawej- żyworódka pierzasta i bluszczyk:

I mój bluszcz wielkolistny, trochę przykurzony przez remont, obok ok. 17-letnie drzewko szczęścia (Crassulla ovata):

Asiu- już mam 3 wątki i myślę, że za rzadko je odwiedzam

Przeszłam się po domu z aparatem. Przepraszam, że na fotkach gdzieniegdzie widać, ale u nas remont w pełni, czyli wszędobylski kurz itp.
Już dawno obiecałam pokazać fotki mojego Reo meksykańskiego, oto ono w tymczasowej kuchni

Callisia, która całe lato byla na zewnątrz, dopiero w domu zaczęła się wyciągać do słońca:

Fikusy Beniamina- wiele lat są u nas, ostatnio trochę podmęczone przez ciągłe przenoszenie. Pierwszy dość często przeze mnie przycinany, drugi rośnie na żywioł:

Palma daktylowa, kupiona wiosną w biedronce, dziś jest dwa razy większa

Sansewieria gwinejska, całe lato spędziła na słońcu w ogródku, dzięki czemu nabrała pięknego ciemnozielonego koloru:

Jedna z naszych juk i setkrezja, również wczasowane na ogrodzie, z lewej -papryczka, z prawej- żyworódka pierzasta i bluszczyk:

I mój bluszcz wielkolistny, trochę przykurzony przez remont, obok ok. 17-letnie drzewko szczęścia (Crassulla ovata):

* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- pingu
- 1000p
- Od: 23 maja 2009, o 22:50

Patrycja Moje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
- ewelina8005
- 1000p
- Od: 24 lip 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ale piękne kwiaty
roe jaki okaz,wszystkie zresztą są duże i piękne

roe jaki okaz,wszystkie zresztą są duże i piękne

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Cudne reo!
Reszta kwiatuszków bardzo ładna, zdrowa i zadbana.

Reszta kwiatuszków bardzo ładna, zdrowa i zadbana.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- APe
- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
Witaj
napatrzyłam się na piękne kwiaty u Ciebie.Wszystkie mi się podobają łącznie z kapustą-
super

- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Kamilo piękne i wspaniałe roślinki pokazujesz
Reo i beniaminek urzekły mnie swym pięknem
A na temat remontu doskonale wiem jak to jest....my odkąd się wprowadziliśmy to M cały czas coś robi w dwóch pozostałych pomieszczeniach
Z jednym już się uporaliśmy teraz czeka nas jeszcze jedno pomieszczenie i te co w nich mieszkamy bo nic nie było robione 
Jak ja już chciałabym żeby remont się skończył ale trochę jeszcze potrwa
Tym bardziej że każdy wolny grosz idzie w remont a tego za wiele to niema i tak się ciągnie w nieskończoność 

Reo i beniaminek urzekły mnie swym pięknem

A na temat remontu doskonale wiem jak to jest....my odkąd się wprowadziliśmy to M cały czas coś robi w dwóch pozostałych pomieszczeniach

Jak ja już chciałabym żeby remont się skończył ale trochę jeszcze potrwa

- Baryczka
Dziękuję, dziewczyny :*
Aniu, u mnie nie było robione w domu prawie nic od kiedy się wprowadziliśmy (17lat) i długo się zbieraliśmy, by w ogóle się za remont wziąć. Poszliśmy na całość, czyli na pierwszy ogień góra (i mój pokój), teraz parter, czyli kuchnia i pokój gościnny, a później półpiętro (druga kuchnia i pokój). Międzyczasie robimy nową elewację, więc wszędzie mamy bałagan. Wiosną zajmiemy się łazienką na górze, garażem i piwnicą. I tym co dla mnie najważniejsze- ogrodem
A to maluszek u listka fiołkowego, które dostałam od Magdy/Megi, siedziało w ziemi tak długo, że już straciłam nadzieję

A tak przy okazji, nie wiecie co to za cebulka tak zakwitła? Cebula wyglądała jak narcyz, liście są jasnozielone wąskie, długie, wklęsłe do dołu. Cebula powinna zakwitnąć w sierpniu, a zrobiła to teraz

Aniu, u mnie nie było robione w domu prawie nic od kiedy się wprowadziliśmy (17lat) i długo się zbieraliśmy, by w ogóle się za remont wziąć. Poszliśmy na całość, czyli na pierwszy ogień góra (i mój pokój), teraz parter, czyli kuchnia i pokój gościnny, a później półpiętro (druga kuchnia i pokój). Międzyczasie robimy nową elewację, więc wszędzie mamy bałagan. Wiosną zajmiemy się łazienką na górze, garażem i piwnicą. I tym co dla mnie najważniejsze- ogrodem

A to maluszek u listka fiołkowego, które dostałam od Magdy/Megi, siedziało w ziemi tak długo, że już straciłam nadzieję

A tak przy okazji, nie wiecie co to za cebulka tak zakwitła? Cebula wyglądała jak narcyz, liście są jasnozielone wąskie, długie, wklęsłe do dołu. Cebula powinna zakwitnąć w sierpniu, a zrobiła to teraz

Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Andziax007
- Kontakt:
My już się męczymy 2 lata....M wszystko sam robi i jeszcze pracuje na zmiany a jak ma drugą zmianę to nic nie jest robione przez tydzień i tak to się wydłuża ale już jestem spokojna bo jeden pokój jest zrobiony
A jak jeszcze będzie centralne to będę mieć więcej miejsca na badylki
Po listku matecznym widać że dość długo siedzi ale ważne że wreszcie pokazał się maluszek i oczywiście gratuluję
A ta nieznajoma roślinka to może sprekelia
Przepięknie kwitnie 

Po listku matecznym widać że dość długo siedzi ale ważne że wreszcie pokazał się maluszek i oczywiście gratuluję

A ta nieznajoma roślinka to może sprekelia

- Baryczka
Aniu, tym bardziej brawa dla Twojego M, za samozaparcie i chęci. Umiejętności też mu z pewnością nie brakuje
U mnie remont się ciągnie od września, już mamy dość, a jeszcze tyle przed nami. Powtarzamy sobie, że powoli, krok po kroku, wszystko da się zrobić 
Roślinka ta została rozpoznana w wątku Identyfikacji jako Nerina

Roślinka ta została rozpoznana w wątku Identyfikacji jako Nerina

Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Andziax007
- Kontakt:
O i to dobre zdanie....też tak mi mówi a ja staram się myśleć pozytywnieBaryczka pisze:Powtarzamy sobie, że powoli, krok po kroku, wszystko da się zrobić

Dziękuję w imieniu M

Przepraszam za wprowadzenie w błąd z nazwą roślinki

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Gratki dzidziusia liściowego
i jaki ładny ten kwitnący kwiat

- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Kamilko, pięknie masz w domku, Twoje rośliny bardzo rozrośnięte, widać, że dobrze im u Ciebie
Co do ostatniego różowego kwiatka, to jest śliczny i nie wiem co top jest ale na pewno nie Sprekelia.
Sprekelia ma całkiem inne kwiaty i są tylko w kolorze czerwonym, podaje przykładowe zdjęcie zapożyczone z netu:

Sama mam taką, w zeszłym roku zakwitła a tym roku nie chciała

Co do ostatniego różowego kwiatka, to jest śliczny i nie wiem co top jest ale na pewno nie Sprekelia.
Sprekelia ma całkiem inne kwiaty i są tylko w kolorze czerwonym, podaje przykładowe zdjęcie zapożyczone z netu:

Sama mam taką, w zeszłym roku zakwitła a tym roku nie chciała

-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cóż mogę powiedzieć? Twoja pasja w miłości do zielonych,jest widoczna na każdej roślince
. Wszystkie są takie dopieszczone.
Nerina zaś, jest prześliczna! Gratuluję.
Podziwiam Cię,Kamilko od dawna.

Podziwiam Cię,Kamilko od dawna.