Roślinki doniczkowe u Doroty

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu część kaktusów ukorzeniłam, pokazywałam je na początku wątku, są posadzone do małego koszyczka wiklinowego.
Ja część roślinek z działki muszę poprzesadzać, teraz jestem na etapie planowania, muszę zagospodarować dużą działkę, uciekam z miasta od czerwca już na stałe.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Basia k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 2 maja 2007, o 16:58

Post »

To już widzę tę działkę :shock: ona i tak jest piękna , jak nikt potrafisz tak wyeksponować roślinki że po prostu będzie jak w bajce :P :P
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu czas pokaże, to aż 15arów, ja daję sobie na to 2 lata. Oby mi się udało :lol: :lol:
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko, za jakiś czas okaże się, że te 15 arów to tylko 15 ;)
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40

Post »

Niesamowite kwiatuszki :) Ja myślałam, że trzykrotki okres kwitnienia mają już za sobą, ale okazuje się, że w złotych rękach to i w środku zimy mogą cudnie wyglądać!
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne kwiatuszki. Dają dużo radości o tej porze roku :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiesz-koty bywają strasznie uparte,ale nie przyjmuj się tym,ze kot nie mieści się przy doniczkach na parapecie, bo na pewno ma jeszcze wiele innych miejsc bez doniczek gdzie może obserwować świat lub wylegiwać się w slońcu.
Przed chwilą dostałam hoję od sekretarki, źle się nią opiekowała, a raczej chyba próbowała zasuszyć i jeszcze dużo przy niej paliła, ale ja tę roślinkę po poprzedniej sekretarce jeszcze odchucham.Wiem,że hoja nie lubi być przestawiana, ale nie mogłam patrzeć jak umiera.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myszorek masz rację to się okaże ,czy za jakiś czas nie będzie pola za mało. Na razie od wszystkich znajomych zamawiam krzewy, którymi obsadzę działką z jednej strony płotu.
Kari ja z doniczkowymi dopiero eksperymentuję, do tej pory zatracałam się na działce wśród rabatek. Nawet nie wiesz jak mnie cieszy gdy widzę ,że mi coś kwitnie na parapecie. Te drobne , delikatne kwiatuszki trzykrotki miło mnie zaskoczyły, ja nie wiedziałam ,że trzykrotki kwitną :lol: :lol: :lol: , taka ze mnie lewa "parapetówka"
Treissi tak dają dużo radości , a jeszcze jak czyta się coś miłego na ich temat, to im dziękuję za to ,że są ładne i do nich mówię :P :P
Ewa moja kotka jest bardzo delikatna i skromna. Nie wiem czy to w dowód wdzięczności za przygarnięcie i pozwolenie na zamieszkanie. Nieraz zdarza się jej urwać jakiegoś listka i bawić nim się, ale na to ma zezwolenie. W czwartek przeszła zabieg sterylizacji, bardzo go my przeżyliśmy, ale od wczoraj z powrotem jest pełna wigoru. Dzisiaj przywieżliśmy ją do Krakowa tydzień musi siedzieć w bloku ( bierze lekarstwa), a na wsi zawsze rano wypuszczam ją na pole, skacze po drzewach, goni ptaki. Zobaczymy jak takie tygodniowe zamknięcie wpłynie na jej zachowanie.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja własnoręcznie ukorzeniona tolmiea rośnie pięknie, ma takie ładne o pięknym soczystyo- zielonym kolorze liscie, a z każdego środeczka wyrastają młode listeczki.
Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Saraaa

Post »

Gratuluje samodzielnie wychodowanego zielonego - takie kwiatuchy dają najwięcej satysfakcji :D W poprzednich postach śliczne fiołeczki... i kwitnąca trzykrotka :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40

Post »

korzo_m pisze:[Kari ja z doniczkowymi dopiero eksperymentuję, do tej pory zatracałam się na działce wśród rabatek. Nawet nie wiesz jak mnie cieszy gdy widzę ,że mi coś kwitnie na parapecie. Te drobne , delikatne kwiatuszki trzykrotki miło mnie zaskoczyły, ja nie wiedziałam ,że trzykrotki kwitną :lol: :lol: :lol:
Dorotko, ja swoje trzykrotki dostałam od Józefa, więc moja radość przy kwitnieniu pewnie równała się Twojej :) Małe, a cieszy.

PS. Odpadłam na widok tolmiei... :shock: A u mnie w oranżerii - tolmiea odpadła na mój widok. I już jej nie ma wśród nas :oops:
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Saraaa, Kari ja trzykrotki mam z tego samego miasta, ale nie od Józefa, a od Agaxkub. Tolmeię dostałam w zeszłym roku od sąsiadki na działce jako kwiat na balkony, na forum ją rozpoznano i właśnie ktoś doradził mi jak ją prosto rozmnożyć , udało mi się mam już samodzielnie ukorzenione 2 doniczki. Na wiosnę spróbuję jeszcze kilka listeczków ukorzenić. Nie wiem czy jest to roślinka długowieczna, ale widzę ,że ta pierwsza mateczna trochę wygląda jakby powoli kończyła swój żywot.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja mama od wnuczki dostała pieknego storczyka, teraz musimy doczytać jak się nim należy opiekować.
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko śliczne masz fiołki :D ....ja już czekam z niecierpliwością kiedy moje zakwitną.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elżbietko zkwitną wiosną ,ja też czekam z niecierpliwością kilka listeczków ukorzeniam ,może z nich wyrosną piękne okazy.
Pozdrawiam Dorota
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”