Alicja z Krainy Storczyków....
Oj żeby wszyscy nasi Panowie tak nas wspierali i takie zmyślne domki dla naszych kwiatuszków tworzyli albo jak pisałaś wcześniej sami storczyki do koszyka wkładali ku naszej uciesze.
Ten różowiutki maluszek co to niby udaje botanika - prześliczny! Wszystkie Twoje doniczki tętnią życiem ale nie tylko masz rączkę do kwiatów bo i na zdjęcia tu zamieszczone nie mogę się napatrzeć - piękne ekspozycje!
Chętnie zajęłabym się Twoimi storczykami w wakacje i żal mi, że do Ciebie tak daleko a okolica przepiękna. Na pewno znajdzie się ktoś kto bliżej mieszka i z ochotą będzie doglądał Twoich pupilków. Powodzenia.
Ten różowiutki maluszek co to niby udaje botanika - prześliczny! Wszystkie Twoje doniczki tętnią życiem ale nie tylko masz rączkę do kwiatów bo i na zdjęcia tu zamieszczone nie mogę się napatrzeć - piękne ekspozycje!
Chętnie zajęłabym się Twoimi storczykami w wakacje i żal mi, że do Ciebie tak daleko a okolica przepiękna. Na pewno znajdzie się ktoś kto bliżej mieszka i z ochotą będzie doglądał Twoich pupilków. Powodzenia.
ufff.... odświeżam 
I na początku mam pytanie- czy to keiki? (to Dendrobium Stardust "Chyiomi")

To wymysł mojego Tomka. Dostał ode mnie sfatygowanego nazwanego przeze mnie Phal. Grzyb Never Ending Story (ciągle mu coś rośnie w doniczce). Generalnie odratowny, gdyż stracił prawie wszystkie korzenie i "coś" go jadło, ale jak widać odbił
Zawiesił go na patyku w kształcie litery "L"wyjętym z rzeki (leżał od zeszłych wakacji i sie suszył i zamarzł w zimę i moczył się w topsinie i w mospilanie i jeszcze go gotowałam- tylko to wszystko w różnej kolejności było
). Czy myślicie, że tak może być?

A tak poza tym, to wczoraj kupiłam rolety dla moich kwiatków
Specjalnie dla nich rzadkie bambusówki, i to nic, że wszystko widać jak się światło zapali :P
Ponadto przybyło mi kilka maluszków na urodziny:
miltassia:

bellina:

I jeszcze jedna miniaturowa hybyda Phal. ale zdjęcia potem. I mam nowy domek dla Vand, niedługo wstawię zdjęcia
a na koniec mój poranny inspirator :P

I na początku mam pytanie- czy to keiki? (to Dendrobium Stardust "Chyiomi")

To wymysł mojego Tomka. Dostał ode mnie sfatygowanego nazwanego przeze mnie Phal. Grzyb Never Ending Story (ciągle mu coś rośnie w doniczce). Generalnie odratowny, gdyż stracił prawie wszystkie korzenie i "coś" go jadło, ale jak widać odbił

A tak poza tym, to wczoraj kupiłam rolety dla moich kwiatków

Ponadto przybyło mi kilka maluszków na urodziny:
miltassia:

bellina:

I jeszcze jedna miniaturowa hybyda Phal. ale zdjęcia potem. I mam nowy domek dla Vand, niedługo wstawię zdjęcia

a na koniec mój poranny inspirator :P

- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
- Storczykowa
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Spóźnione życzenia urodzinowe przesyłam
super prezenty, a jeszcze bardziej mi się podoba to akwarium
i zawieszone na ściankach storczyki
Piękny ten tęczowy z ostatnich fotek

super prezenty, a jeszcze bardziej mi się podoba to akwarium

Piękny ten tęczowy z ostatnich fotek

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Alu, piękności masz, wspaniałe własne kwitnienia! Najlepsze życzenia urodzinowe, prezent rzeczywiście jak marzenie
Zdradzisz gdzie można dostać takie fajne koszyczki dla vand i takie haczyki?

Zdradzisz gdzie można dostać takie fajne koszyczki dla vand i takie haczyki?

Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
bardzo dziękuję za zyczenia 
A jeśli chodzi o koszyczki, to
Tomek wyciął mi je z całych pół-doniczek (kupiłam je razem z sabotkami, które były dwa w jednej doniczce, a podczas przesadzania okazało się, że w środku są jeszcze takie dwie połówki)- długo nad tym siedział, ale, że to były moje urodziny to sie poświęcił
A haczyki kupione w LM- to agrafki do firanek.
Natomiast koralowy to "mini phalaenopsis" za 10 zł z reala :P

A jeśli chodzi o koszyczki, to
Tomek wyciął mi je z całych pół-doniczek (kupiłam je razem z sabotkami, które były dwa w jednej doniczce, a podczas przesadzania okazało się, że w środku są jeszcze takie dwie połówki)- długo nad tym siedział, ale, że to były moje urodziny to sie poświęcił

A haczyki kupione w LM- to agrafki do firanek.
Natomiast koralowy to "mini phalaenopsis" za 10 zł z reala :P