Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Maryniu podlało nam rośliny solidnie. ;:215 Kłosy miskantów, hibiskusy, zawilce, jakoś jesiennie się robi. ;:108
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Robisz naprawdę piękne zdjęcia. Światło, głębia ostrości barwa, miodzio. Trzeba przyznac że modele też wybitnej urody.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Maryniu! Tak dawno nie zaglądałam do Twojego ogródkowego królestwa, że dzisiaj dużo czasu musiałam poświęcić na spacerek po jego ścieżkach, by nasycić oczy Twoimi cudnymi fotografiami. ;:138 ;:138 ;:138
U Ciebie ciągle jeszcze bardzo dużo lata, ;:215 choć i jesienne kwiatki widoczne. ;:108 U mnie więcej jesieni i dużo pustych rabat. ;:174 No i ciągle gorąco. ;:145 Zbyt gorąco jak na moją wytrzymałość. ;:223 Ale żyć jakoś trzeba, więc robię co mogę, by się nie poddać całkowicie...
Pozdrawiam i wymarzonej pogody życzę. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

anabuko1 jak zawsze miłe słowa moim roślinno-zdjęciowym poczynaniach zostawiasz! ;:180
Coraz mniej czynnych wątków ,najwięcej zaglądaczy i zastanawiam się, czy dla tej garstki Gości warto jest jeszcze się w to bawić ;:7 ...Większość wybyła już na inne fora tutaj tylko zagląda cichaczem...Coraz mniej mi się chce tutaj jednak chcieć...na inne fora też nie mam ochoty ;:173 ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

stasia_ogrod Popadało u mnie, temperatura się obniżyła i jest przyjemnie ale w przyszłym tygodniu od nowa upały ;:145 ...Chciałoby się umiarkowania aury wreszcie ;:oj ... Ja mimo wszystko znoszę je nieźle ale większość czasu jednak w domu spędzam bo M nie da się ruszyć za często...Działka też nie cierpi ...nic nie uschło,roślin nie rozleniwiam zbytnio podlewam z umiarem i tylko wtedy,kiedy faktycznie trzeba więc rośliny u mnie mają twardą szkołę przetrwania... :lol: Nie mam chorób zbyt wielu..róże kwitną,kilka ma plamy ale liście żywe i zielone więc.. generalnie jest ok.!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cyma2704 jeszcze o jesieni nie myślę... ;:185 A że rośliny bywają wyrywne... ;:131 przyroda rządzi się własnymi prawami..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ed04 ;:180 bardzo! Domyślam się, że temat "fotografia" nie jest Ci obcy... ;:138 ;:333 Modele, że tak powiem same się garną w obiektyw..nie znam sytuacji,że nie mam czego fotografować! :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

plocczanka miło,że wróciłaś z niebytu .. i nie poddawaj się byle upałowi! :D Ja się nawet rześko trzymam .M dba,żebym się nie przeforsowała i nie chce mnie wieźć na działkę... ;:306 A w domciu przy zamkniętych do wieczora oknach,zasuniętych roletach i włączonych wiatrakach idzie żyć....
Przetworom się nie poddałam nie gotuję, nie smażę nie warzę... mam się dobrze! ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Maryniu dawno mnie nie było u Ciebie. Już jestem i nadrabiam zaległośći. Cudnie jeszcze masz. U mnie juz robi sie jesiennie. Dużo już przekwitło. Trzeba już porządkować, usuwać przekwitnięte. Dziś chłodniej aż miło i niech tak zostanie. ;:108
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maryniu,i ja dałam dzisiaj nura do Twojego ogrodu,zaszyłam się w cieniu,bo masz go sporo wśród roślin i podziwiam ,fotki jak zwykle niepowtarzalne ,a moja wyobraźnia działa i jest jak w bajce,pozdrawiam i miłego dnia ;:196
Danka65
100p
100p
Od: 18 mar 2012, o 11:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam, wspaniały ogród. Oglądam zdjęcia, oglądam, oglądam.....i chce się więcej. Cudowne zdjęcia i kwiaty na nich oczywiście. Oj będę częstym gościem :wink:
miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Biedronka641 Alu nie da się ukryć ..jesień zaczyna zewsząd wyzierać...Dziękuję,że znalazłaś chwilę dla mnie! ;:180
koziorozec Marto, cieszy mnie twoje nurowanie w moim skromnym grajdołku.. ;:180 Ciżby tu nie ma więc zapewniam ciszę i spokój sprzyjającą kontemplacji :D Za komplementy serdeczne dzięki! :D Obrazek
Danka65 witaj nowy Gościu mam nadzieję, że na dłużej! ;:168 Dziękuję, za uznanie i komplementy! ;:180 Obrazek

Dziękuję stałym odwiedzaczom mojego wątku a szczególnie oglądaczom zdjęć ;:180 ;:180 ;:180 ;:167 ilość odsłon jest dla mnie znakomitą prawdziwą i zachęcającą recenzją pozbawioną sympatii jak i antypatii... ! ;:4
Obrazek

Wreszcie wytęsknione 26st.można podziałać zarówno na działce jak i na FO..

LATO TRWA...Obrazek

miłego dnia wszystkim!Obrazek

Obrazek

Obrazek

w sieci
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Maryniu, ale masz piękne różne trawy..
I jeszcze piękne pokazane ;:63 ;:63
I rozchodników sporo. ;:108
I mnie i na trawy i na rozchodniki wzięło.W końcu :D
Oj, bo kusicie, i kusić..A człowiek ogrodowo slaby na te różne roślinki ;:306
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Kilka ślicznotek u Ciebie wypatrzyłam i chociaż innym też nic nie brakuje, to tym razem najbardziej urzekła mnie hortensja ogrodowa ;:oj Śliczne ma płateczki ;:108
Trawy, jeżówki- wszystkie pięknie kwitną, a do tego jak zwykle w cudowny sposób podane na tacy ;:63
Miłego ogrodowania ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, Iwonko, miło,że okrasiłyście wizytę u mnie miłymi komentarzami za co jestem wdzięczna ;:168
Jak zwykle ja krótko i zwięźle..Ogrodowanie moje trwa jak i lato...wycięłam liliowce i resztki irysów na rabatach z nimi w roli głównej zrobiło się przestronnie i przejrzyście...Zaletą liliowców jest także fakt,że nie rosną przy nich chwasty..Natomiast świetne schronienie znalazły pod nimi wielkie, wstrętne, ślimaki ;:145 ..Skąd się wzięły? Od wiosny ich nie było prawie wcale..tylko oskorupione. Rozpoczęła się z nimi walka...

LATO TRWA...Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

FOTO NA NIEDZIELĘ...Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Maryniu, no własnie dla tych nielicznych gości trzeba być aktywnym.
Bardzo się cieszę, że ciągle działasz
Ja też odzyskałam werwę. Jednak chwila bez pracy zawodowej działa cuda
Czekam z niecierpliwością na moment kiedy będe mogła ja pożegnać, oczywiście z własnej woli ;:173
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu no jestem aktywna na swoją miarę.. niech się goście cieszą ;:219 Blee.blee... o niczym jakoś mnie nie rajcuje! ;:oj Przyzwyczajenie to druga natura podobno ...więc póki co trwam i cieszę się nielicznymi odwiedzinami...I Tobie dziękuję ! ;:180

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Maryno!
Postanowiłam się do Ciebie odezwać, bo za nic nie chciałabym być zaliczona do podglądaczy powodowanych antypatią. O antypatii nie ma mowy, może tylko ciut zazdrości na widok takich odlotowych zdjęć ;:oj. Spodobał mi się Twój wątek właśnie dzięki nim, ale również spodobałaś mi się Ty i Twoja niezależność sądów. Nie mam takiego aparatu, ani takich umiejętności fotograficznych, ale, podobnie jak Tobie, potrzebna mi jest wyjątkowa uroda ogrodów i piękno poszczególnych roślin.
Trochę zdziwiłam się, czytając, że nudzisz się w domu, ale przecież ja mam to samo ;:218, coś mnie z domu wyciąga, coś mnie w ogrodzie trzyma i nie zawsze jest to potrzeba wykonania jakiejś pracy. Po prostu potrzeba patrzenia na piękno w naturalnej postaci, potrzeba harmonii.
Upałów nie znoszę, ale nie jest to powód, żeby marnować lato siedzeniem w domu. Więc bohatersko siedzę w ogrodzie popijając wodę z lodem i napawając się urodą zielonych pokoi.
Watek mój ledwo zipie, inne, ulubione zazwyczaj tylko czytam, ale na bank się poprawię, bo faktycznie, szacunek Gościom, nawet nielicznym, należy okazywać.

Wznoszę więc szklaneczkę za Twój piękny i mądry wątek ;:136.
Serdecznie pozdrawiam - Jagi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”