Rozkładasz córci basenik w lato ? Jak lubi wodę to polubi kąpać się w ciepłej wodzie;:173
Pozdrawiam,
Seba

Bambusy będą miały u Ciebie dobrze! Uważaj tylko, bo są strasznie ekspansywne. Mój wypuszcza już kłosy z ziemi u sąsiada za płotemAguss85 pisze: Już się skusiłam, planujemy w przyszłym roku posadzić kilka kęp bambusów miedzy wysokimi miskantamiMam nadzieje, że Beni urośnie wysoki, żebyśmy mogli przez okno jadalni oglądać jego liście i czuć się jak w tropikach
Rozkładam, rozkładam, ale jakoś bez efektu wow, już piaskownica bardziej się podobałaseba1999 pisze: Rozkładasz córci basenik w lato ? Jak lubi wodę to polubi kąpać się w ciepłej wodzie;:173
Tak, będzie w gruncie cały czas. Chciałam z niego odrosty pobrać i ukorzenić na wszelki wypadek i trzymać je w domu, ale niestety nie przeżyły, może były za małe. On już przemarzł, ale korzeń powinien przeżyć i wiosną odbije. Na to liczę! Ale ja tu nie jestem specjalistką, tylko Marta MartisM. U niej bananowiec zimował rok temu w gruncie a potem wyrósł wiosną jeszcze potężniejszy, miała koło domu bananowy gajAmanita pisze:O! Aga, zimujesz bananowca w gruncie?Ja mam dwa i schowałam je do domu jak tylko temp spadła poniżej 10 stopni
Bałam się, że się uszkodzą. Ale u Ciebie koło Wrocka pewnie cieplej. Trzymam kciuki, aby się Twój bananowiec ładnie przechował
Kasiu może tak na zdjęciach niepozornie wygląda, ale tego warzywnika to był kawałek i do tego osobno dyniowisko:vimen pisze:Piękne plony i dużeA wydaje się, ze niewiele miejsca jest pod warzywnik. Super to wygląda
Byle do wiosny, to będzie co podziwiać
Miskanty też ;) Przygotowałam im ogrodzone stanowiska, z włókniną rozłożoną dookoła tak, by się nie zapuszczały za dalekoMartisM pisze: Bambusy będą miały u Ciebie dobrze! Uważaj tylko, bo są strasznie ekspansywne. Mój wypuszcza już kłosy z ziemi u sąsiada za płotem A bananowiec jak Wam zasłoni okno to nie będziecie potrzebowali zasłon. Mój dalej przesłania mi częściowo widok z okna, ale już nie wygląda tak atrakcyjnie jak kilka tygodni temu
Witam i dziękuję za miłe słowaPEPSI pisze:
Mam tylko pytanie, czy wzdłuż szpaleru tujowego rośnie szpaler lawendowy? Musisz uważać, bo tuje są żarłoczne i pożrą swoimi korzeniami te piękne, fioletowe krzaczki.
Karola dziękuję, że zajrzałaśkarolacha pisze:Och pięknie u Ciebie, pięknie , pooglądałam sobie , przypomniałam , no i córeczka ślicznościW przyszłym roku będzie u Ciebie pięknie, masz już doświadczenie i taki plany i aranżacje