Roślinki Barbarki
-
barbarka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiolu w doniczkowych często bywam , lecz taka cicha myszka ze mnie tu zrknę , tam zrknę i mykam
Bluszcza tego trójkątnego dostałam od arielka , jeśli mój kiedyś będzie tak piekny , to naprawdę chyba siłą będą mnie od niego odrywać
A oto moje paprocie , pierwsza i ostatnia były nie dawno rozsadzane , trzecią dostałam od Agnieszki , zaczyna już ładnie odbijać . Z nich wszystkich najbardziej lubię tą z 5 zdjęcia , dostałam ją w tamtym roku na dzień mamy od dzieciaczków , miała tylko 3 gałąki , a teraz

Bluszcza tego trójkątnego dostałam od arielka , jeśli mój kiedyś będzie tak piekny , to naprawdę chyba siłą będą mnie od niego odrywać
A oto moje paprocie , pierwsza i ostatnia były nie dawno rozsadzane , trzecią dostałam od Agnieszki , zaczyna już ładnie odbijać . Z nich wszystkich najbardziej lubię tą z 5 zdjęcia , dostałam ją w tamtym roku na dzień mamy od dzieciaczków , miała tylko 3 gałąki , a teraz

Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
-
barbarka

Dziękuję Aniu za radyanna czarnota pisze:Ten trójkątny bluszczyk to nie bluszczyk tylko seneciouważaj z nim bo jest to sukulent strasznie lubią go wełnowce i pszędziorki, miałam takiego wielkiego i przez te paskudztwa go straciłam
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
-
barbarka

W moim domu paprocie były zawsze , ale po śmierci dziadziusia , padły wszystkie , a muszę Wam powiedzieć , że byly o niebo piekniejsze . Te ( szczepki ) dostałam od cioci kilka lat temu i zadomowiły się , co sprawia mi ogromną radość 
Jeszcze kilka moich kwiateczków
Skrzydłokwiat i aloes
Beniaminek i daktylowiec kanaryjski

Dracenki młodziutkie

Jeszcze kilka moich kwiateczków
Skrzydłokwiat i aloes
Beniaminek i daktylowiec kanaryjski

Dracenki młodziutkie

Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
-
old_I-s
-
barbarka

Przemku , muszę się pochwalić już są dwa właściwe , tylko jeden ciągle boczkiem ustawiał się do zdjęcia i nie widać go .Przemo pisze:Widzę że daktylowiec wybija pierwszy liść właściwy teraz dopiero będzie śliczny.![]()
![]()
Zosiu , Bożenko , Wiolu , Agnieszko Zielona dziękuje za ta górę pochwał , paprotki są bardzo uśmiechnięte dziś od rana .
Zosiu nie biegałam już z aparatem tylko poszłam do spaniowa . Bal karnawałowy dzieciaków umęczył mnie okrutnie
Co do pytanka Ziel-onej i Zosi . Moje paprocie rosną w pokojach południowy , maja bardzo dużo światła przez cały dzień . Ale dawniej xx lat temu rosły również w północnym pokoju ( na wprost okna wisiały ) i też były piękne . Traktuję je jak wszystkie kwiatki , podlewam , zraszam , od czasu do czasu dostaną nawozu do paproci i to wszystko .
A czy mam rękę do nich ? No nie wiem , może i coś w tym jest . Moja mama zawsze mówi , że ja kija wsadzę do ziemi i urośnie krzak . Paprocie lubię ja i lubią chyba one mnie
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki